Delen vinden we super lief

achternaam Internationale kus dagJaaahhh het is weer één van mijn favoriete dagen; ‘Internationale kus dag’, ook wel kusjesdag genoemd,  of bekend als de themadag ‘wereld kusdag‘. Dus ben je verliefd, verloofd, single of al jaren getrouwd, grijp je kans! Het initiatief van de ‘Internationale kus dag’ op 6 juli is begonnen in de UK en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal succes. Al is een kus niet van iemand. Het is immers universeel en de liefde heeft geen eigenaar nodig.

In onze huidige maatschappij geen overbodige luxe, we kunnen wel wat liefde gebruiken. Ik ben dol op zo’n themadag, laat het zoenen maar beginnen.

Lees ook: Kusjesdag ! Wie ga jij vandaag zoenen op trending #wereldkusdag

Buiten het feit dat een zoen gezond is (Je verbrand 26 calorieën per minuut), is een kus de ultieme vorm van een liefdesuiting. Een extra leuke bijkomstigheid is dat je tijdens het zoenen 80 miljoen bacteriën uitwisselt met je zoenpartner. Beregoed voor je weerstand en ook nog eens voor je gebit. kusjesdag Internationale kus dag

Door het extra speeksel dat je creëert tijdens het zoenen vermindert je plan op de tanden, aldus Andréa, van het boek Kissing: Everything You Ever Wanted to Know about One of Life’s Sweetest Pleasures. Wel een toepasselijk boek om te lezen deze ‘Internationale kus dag’.

Een leuk feitje is dat de langste zoen ooit gemeten is bij een stel in Thailand; 58 uur en 58 sec heeft geduurd. Een liefdevol wereldrecord. Ik ben dol op mijn man, maar 58 uur, oefff! Deze themadag is leuk, maar dat is me toch echt iets te gortig

Internationale kus dag

Dus als mijn hubby straks thuis komt krijgt hij een echte hollywood kus. Mijn kinds zijn me daarentegen echt superzat. Ze alten me niet meer bij hun in de buurt komen…, ze zijn het knuffelen zat :-D. Ik ben zo’n knuffel mama, daar kan ik echter niets aan doen. Echt niet dat ik de deur uit ga zonder kus en knuffel van mijn dierbaren! Knuffelen is overigens ook heel gezond!

All you need is love‘ …. want niemand zit te wachten op relatie perikelen. En liefde begint met een kus. Ook meedoen? Dat is heel simpel. Gewoon even iemand in uw omgeving tonen hoeveel u van hem of haar houdt!

Fijne Internationale kus dag iedereen!

Lees ook: Relatie perikelen, hoe houd je het thuis stabiel, zen en zorg je voor een lang gelukkig leven (samen)


Delen vinden we super lief