Delen vinden we super lief

warme truien dag, trui, winter, warme trui, themadag
In Zweden zeggen ze: er bestaat geen slecht weer, er bestaat enkel slechte kleding

Nu we in een monumentaal pand wonen is het steevast koud en bereid ik mezelf graag voor op aankomende koude winter. Eigenlijk kunnen we door ons huis iedere dag Nationale Warme Truien dag vieren waarop je je warmste trui uit de kast kunt trekken! Dit is een jaarlijkse dag, de 1e vrijdag van Februari, waarop we onze kast mogen uitpluizen voor warme kleedij, of gewoon iets nieuws kunnen bestellen. Het is een dag waarop het dan ook vaak een koude winterse dag is, al geldt dat voor ons in alle maanden met een R.

Nationale warme truien dag, hemd voor hem
warme truien dag, trui, coltrui, hemd voor hem

De insteek voor de nationale warme truien dag is dan eigenlijk ook heel eenvoudig: samen kunnen we iets doen aan de klimaatcrisis door ons simpelweg warmer aan te kleden. En dan is voor mijn echtgenoot een warme heren trui de beste remedie en voor mij warme sloffen. Zet vervolgens je thermostaat een paar graden lager en voilà, je helpt eenvoudig mee aan een beter klimaat. En wij doen dat niet 1 dag, maar het liefst iedere het hele jaar!

Koukleum

Voor de allergrootste koukleum bij ons thuis, alias mijn man, heb ik voor de deze winter het beste cadeau uitgekozen en ben warme heren coltruien gaan shoppen.. Soms kan je side kick wel een cadeautje gebruiken vind ik , dat de relatie altijd goed en sterk houdt. Aangezien ik hem vaker spontane cadeaus kan geven, als recent nog een overhemd, viel mijn oog deze keer op een warme col trui. want ook in zijn home office mag hij immers de blits maken en lekker lummelen in zijn comfortabele trui en coltrui.

warme truien dag, trui, winter, warme trui, themadag
Stijlvolle coltruien

Doe mee aan warme truien dag

De warme truien dag wordt ook wel de ‘nationale dag van de energiebesparing’ genoemd waarop mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager zetten. Het is ooit blijven hangen dat je met 1 graad lager op de termostaat, al snel 6% energie bespaard en daarmee 6% CO2 voorkomt.

De trui staat op deze dag als het ware symbool voor wat we samen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Maar gezien de stijgende gas en energie prijzen is het helemaal niet zo gek om hier een standaard van te maken. Een extra warme, wollen trui, of stijlvolle coltrui staat enerzijds mooi en bespaart je ook nog eens onwijs veel geld!

Meedoen op deze warme truien dag is voor ons dan ook echt gesneden koek! En alle dagen ervoor en erna ook, het is gewoon echt koud, zegt ook de kleine koukleum in mijzelf! Maar met warme truien is dat snel opgelost!

Thermostaat een graadje lager

De verwarming zet ik zelf standaard op 19 graden, maar daar zijn mijn gezinsleden het niet mee eens. Vaak kom ik thuis en dan is het bloedje heet. Met de huidige energie prijzen, steek ik daar dus wel een stokje voor! Bewust als ik ben, draai ik de termostaat lager en gooi de kinderen een stel sloffen en een warm vest toe. Koud hoeven we het thuis echt niet te hebben, maar voor tropische temperaturen zitten we in het verkeerde seizoen en land.

Mocht je ook willen meedoen aan de warme truien dag, trek dan ook zeker een warme trui of coltrui aan en zet de thermostaat lager! En bereid je alvast goed voor met nieuwe truien, of coltruien van Hemd voor hem! Wij zijn in ieder geval klaar voor de winter!

warme truien dag, trui, coltrui, hemd voor hem

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief