Delen vinden we super lief

Een regenboog is magisch en zodra we er eentje zien, staan we er bij stil. De pot goud hebben we nooit gevonden, maar dat is ons huis, vertel ik de kids keer op keer. Voor de kleintjes is het een feestje om een regenboog te zien en ze noemen alle kleuren één voor één hardop als we er eentje spotten. Het is pure magie, want je weet nooit wanneer er een regenboog verschijnt. Een regenboog feestje is dan ook wel het allervrolijkste en magische thema dat je kunt bedenken.

Regenboog feestje

Voor kinderfeestjes is het een zeer geliefd thema naast het eenhoorn, of zeemeermin thema. Uiteraard kun je het organiseren van een kinderfeestje zo gek maken als waar je zin in hebt. Met het regenboog thema kun je echt alle kanten op en ook deze keer kon ik het niet laten om er een kleurrijk feestje van te maken. We geven een kijkje in de birthdaybash van m’n meisje die 6 jaar oud is geworden. Met deze 9 tips maakten we het een kleurrijk en vrolijk regenboog feestje.

There’s a rainbow in the sky, all the time, don’t be blind

1. Zorg voor een master piece

Probeer een regenboog in iemands wolk te zijn.

Met een regenboog thema kun je alle kanten op om er een kleurrijk festijn van te maken. Als blikvanger kies ik graag voor een bombastische, opvallende taart. Mijn oog was gevallen op een regenboogtaart bij Life of Pie, maar dat lukte deze keer niet i.v.m de vakantie op de Sprookjescamping. Ik dook in de keuken en maakte zelf een regenboog kwarktaart met de kleurstoffen van Dr Oetker en 2 kwark taart verpakkingen. Appeltje eitje.

Naast de taart pakken we uit met versieringen. Een regenboog tros ballonnen, regenboog folium ballonnen, een vrolijk gedekte feesttafel, etc. Als je veel kleur gebruikt is het al snel een vrolijk geheel. Slingers, ballonnen, servetten en bordjes maken er al snel een kleurrijk geheel van. Er zijn zoveel toffe feestartikelen verkrijgbaar om je regenboog feestje groots aan te pakken.

2. Dress to impress

Het is leuk om de gasten een dresscode mee te geven als het verjaardagsfeestje een thema heeft. Bij het jungle feest van mijn zoontje kwamen vrienden en familie in hun tijger, of zebra outfit, zo leuk! En ook bij het piratenfeest gingen velen er in op. Bij het regenboog feestje kwamen velen in kleurrijke, vrolijke jurken en shirts. Het was een ware kleurexplosie, zo gezellig! En op de foto’s spatten de kleuren er van af! Voor de jarige Jet slaagde ik bij Oilily voor een regenboog jurk die ze voor haar verjaardag cadeau kreeg. Voor de jongens was de Hema perfect.

Een kleurexplosie van jewelste. dit is toch we leen heel vrolijk thema!

3. Regenboog lekkernijen

Bij een (kinder)feestje gaan heel veel lekkere snacks, hapjes en zoetigheden gepaard. Als je de snoepafdeling afstruint ontkom je niet aan de spekjes, M&M’s, Smarties, zure regenboog matten. Skittles, Jelly beans en de bekende snoephartjes. Voor de kleine gasten hadden we een plak cake klaarliggen waar we bakjes vol snoepgoed en discodip rondom plaatsen.

Met een toef (gekleurde) slagroom hadden ze eenvoudig hun eigen taartje gemaakt. Een leuke traktatie die ik op Pinterest voorbij zag komen is om een ijshoorntje in chocolade te dippen, vervolgens in de discodip te draaien en dit te vullen met bolletjes ijs. Het thema ‘regenboog feestje’ komt zo helemaal tot zijn recht!

Uiteraard hadden we ook gezonde snacks. Paprika, watermeloen, aardbeien en tomaatjes. In de zomermaanden zijn er veel kleurrijke snackgroenten verkrijgbaar. Spiesje zijn ook gezonde en leuke traktaties. Wel fijn als tegenhanger bij alle zoetigheden.

4. Kleurrijk drankje

Met kleurrijke limonade en sappen kom je ver met het ‘regenboog feestje’ thema. Om het suikergehalte toch ietwat in te perken koos ik voor suikervrije limonade van Coolbear, al hebben de meeste limonades tegenwoordig wel suikervrije varianten. Met aardbeien, blauwe besjes, sinaasappels, citroenen en frambozen waren de scbenk kannen versierd. De kids konden ongestoord en onbeperkt limonade tappen.

And when it rains on your parade, look up rather than down.
Without the rain, there would be no rainbow.

5. Regenboog knutsel projecten

Mijn dochter had bij haar vriendinnetje een glazen pot gevuld met stoepkrijt en zout. Met een kaarsje er in is dit zo’n leuk cadeautje en knutselproject. Het vergt wat concentratie, maar met gevouwen papier kun je het laagje voor laagje in een glazen pot schenken. Ook heel leuk om op een kinderfeestje als activiteit te organiseren.

Als je het tot de bovenkant vult, zullen de kleuren niet mengen, wij gebruiken het als waxinelicht houder en houden de bovenkant bewust vrij.

Voor de meiden zijn er ook heel veel andere leuke knutsel activiteiten te bedenken. Voor jongens is het ietwat minder interessant, maar dar maakte nwe zwaarden mee vol kleuren. Je kunt zelf aan de knutsel gaan, maar ik ben een praktische moeder en ben dol op kant en klare pakketten van bijvoorbeeld Totum.

6. Activiteiten regenboog feestje

Tijdens een kinderfeestje is een spel, speurtocht, of escaperoom spel heel leuk. Met de regenboog in de hoofdrol kun je alle kanten op. Laat ze speuren naar verschillende voorwerpen in geel, oranje, rood, blauw, paars en groen. Zet een route uit met gekleurde linten, of een parcours met spelletjes van twister tot aan water voetballen. Onze ballonnen-woonkamer-ballenbak was ook een groot succes. Blaas zoveel mogelijk ballonnen op en laat de kids enkel de zwarte en witte ballonnen knappen. deze horen immers niet in een regenboog thuis!

trolls wereldtour, trolls, bioscoop

Dit jaar maakte ik het voor mezelf iets makkelijker door de kinderen bij het kinderfeestje mee te nemen naar de Trolls Wereldtour film op de release datum. Dit was een zeer groot succes, ondanks dat veel vriendinnetjes nog op vakantie waren. We wilden ze laten pizza bakken, maar de lokale Pizzeria was nog gesloten. Een bezoek aan de bioscoop was een prima alternatief.

Bij de Trolls wereldtour bioscoopfilm had ik de kids een fluor armbandje gegeven, bij de Xenos 1,50 per 15 stuks en dat was een groot succes in het donker!

7. Cadeautjes bij vertrek

Schminken is altijd een goed idee!

We vierden de verjaardag twee keer. Met familie en vrienden én een 2e keer met haar klasgenootjes. Op beide dagen waren er een rits aan kids die bij het weggaan een kleinigheidje meekregen. Dit was een weggeefzakje vol snoepgoed met de regenboog surprise ei als favoriet. Omdat we de Trolls film gingen kijken op het kinderfeestje kregen ze allemaal een stoere sleutelhanger mee naar huis en een neon armband voor tijdens de film.

8. Cadeautips

My Little Pony Zingende Rainbow Dash

De zingende My Little Pony is altijd een groot succes. En ook de K3 regenboog jurkjes, een eenhoorn kleurboek, een eenhoorn vriendenboekje, of kleurrijke stiften. Met het regenboogthema kun je alle kanten op. Mijn dochter haar smaak en wensen waren heel uitgesproken. Ze wilde dolgraag de camper van L.O.L Surprise en een O.M.G Surpisie pop. Het liefste nog het grote L.O.L poppenhuis, maar daar waren de liquide middelen even niet naar.

Wel kreeg ze een Berg skelter die we op Marktplaats op de kop hebben weten te tikken. Hier racen ze mee over de camping en bleven ze heel veel plezier aan! Wat werd ze toch verwend, zoals alle kindjes hun verjaardag horen te vieren. Want dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend!

9. Uitnodiging & dankjewel bericht

Al op jonge leeftijd leerde ik de kindjes om dankbaar te zijn. Bij het krijgen van cadeautjes wordt er altijd bedankt en bij vertrek zwaaien ze de gasten altijd persoonlijk uit. Een verplichte kus, of knuffel hoeft van mij niet, dat mogen ze zelf aangeven. Zwaaien, of een handje geven is ook goed.

Al bij het maken van de uitnodigingen worden de kids erbij betrokken. Regenboogzuurstokjes met de uitnodiging er aan was het idee, maar aangezien we het in de vakantie vierden, verstuurde ik de uitnodiging digitaal. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van Canva.com, een fijne online tool om artwork te maken. Na het feestje stuur ik de ouders en gasten altijd foto’s. want zonder hen was het niet zo’n groot succes geworden!

regenboogfeestje, regenboog thema, kinderfeestje, eenhoorn, kleurrijk

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief