Delen vinden we super lief

Voor het leukste kinderfeestje, of een middag vol pret ontdekten we een leuk familiespel waar we graag meer over vertellen. Het is een kinder-escaperoom spel, geheel in circus stijl, waarbij het verhaal start bij Frappie en Grappie. Deze twee clowns zijn de twee leuksten thuis en zetten de boel in Circus Pief Paf graag op stelten. Toch hebben ze het deze keer iets te bont gemaakt en heeft circus directeur Gerrit Paf onze hulp nodig om het één en ander op te lossen! Onze eigen drie clowns helpen graag mee en beleefden vrolijke circus avonturen!

Elke dag gebeuren er de raarste dingen in het circus. Wie weet hebben ze onze hulp binnenkort weer nodig?

Printbare escaperoom Frappie & Grappie en de verdwenen kaartjes.

Het spel is een tof escaperoom avontuur van twee ondeugende clowns. Het verhaal spreekt onze eigen bandito’s gelijk aan en grinniken om de ondeugende streken van de clowns. Wat me gelijk opvalt zijn de kleurrijke illustraties die zeer smaakvol gemaakt zijn. De insteek is onwijs origineel bedacht en spreekt zeer tot de verbeelding. Wij zijn circus fan en halen ook graag grapjes en streken uit. De kaartjes werden één voor één bekeken en onderzocht.

Circus Pief Paf is een circus waar altijd wat te beleven valt.

Wij bestelden het fysieke escaperoom spel online in de webshop en na ontvangst konden we direct beginnen met spelen omdat er geen scherm of spelregels nodig zijn. Je kunt bij de bestelling ook kiezen voor een digitale versie van het spel zodat je het zelf kunt uitprinten en direct kunt spelen. Voor een last minute kinderfeestje, of een activiteit op een regenachtige dag echt ideaal!

Nu we onze vakantie doorbrengen op de camping en er regenachtige dagen voorspeld waren, was het een perfecte activiteit voor de kids en hun nieuwe vriendjes. Ons vakantiehuisje toverden we om in ons eigen Circus Pief paf! Met taartjes, confetti, ballonnen en slingers.

Als jarige voel je je echt heel speciaal bij het spelen van een van de onvergetelijke avonturen van Circus Pief Paf.

Spelen maar

Het spel is helemaal ingespeeld op de 21e-eeuwse vaardigheden zoals het werken met QR codes. Spelenderwijs raakten de kids in aanraking met maatschappelijke onderwerpen en bespraken we een diversiteit aan onderwerpen. We vonden het heel leuk, het was goed op te lossen en bovendien zeer leerzaam. Het zijn uitdagende escaperoom puzzels waar je gerust 60 tot 90 minuten speelplezier mee hebt. En aangezien er basisschool competenties de revue passeren is het spel helemaal een aanrader. (AVI M4).

We hebben het deze keer feestelijk gespeeld op de camping met kindjes uit de buurt. Thuis gaan we het zeker nogmaals spelen op een regenachtige dag en wellicht op het kinderfeestje van Yvette. Het thema voor een feestje met regenboog past heel goed bij dit kleurrijke, vrolijke spel! Het is overigens verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

De spellen bij Circus Pief Paf zijn zo gemaakt dat ze ook met meerdere kinderen tegelijk gespeeld kunnen worden en zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Een waargebeurd familieverhaal

Het spel is bedacht, ontwikkeld en vormgegeven door een gepassioneerd Nederlands gezin. Wat het spel extra bijzonder maakt is dat het verhaal over Circus Pief Paf gebaseerd is op een waargebeurd familieverhaal! Toen de oorlog in Roemenië eindigde, zocht Gerrit naar een nieuwe passie. Hij had voor zijn land gevochten en wilde met zijn vrouw Pief heel graag weer veel lol in het leven van mensen terug brengen.

Na vele jaren van reizen groeide de Circus familie Pief Paf met de tijd. De familie Fratsen was de eerste die zich bij het circus aansloot, waar velen op volgden. Het groeide uit tot een grote familie met ieder zijn eigen talenten.

Circus Pief Paf kent dus al een lange circus geschiedenis en is sinds 1964 in handen van Gerrit Paf. Helaas is Pief zijn vrouw enkele jaren geleden overleden waardoor hij nog meer dan voorheen, kinderen onvergetelijke ervaringen wil laten beleven. En het hebben van plezier staat hierbij altijd centraal! Dat merk je aan alles bij dit spel!

Circus Pief Paf is een uniek circus, waar ouders EN kinderen zichzelf kunnen voelen. Waar ze perfect zijn zoals ze zijn. En waar ze vrij zijn om te leren en te spelen. Een prachtige boodschap die de makers mee geven aan de spelers van dit leuke spel. Dingen doen zonder oordelen omdat je graag het onbekende verkent zonder de mening van anderen. Wij zijn fan en raden het spel zeker aan!

Winactie

Wil je dit spel ook graag spelen en ben je nieuwsgierig geworden? We mogen van de circusdirecteur een fysieke editie weggeven aan één van onze lezers! Laat ons in een berichtje weten waar en met wie je het escaperoom spel van Circus Pief Paf zou willen spelen en maak gelijk kans! Onder alle reacties verloten we het spel. De winnaar ontvangt een reactie via een DM! Vergeet niet te reageren binnen 24 uur anders maken we een volgende winnaar blij. Heel veel geluk gewenst!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief