Delen vinden we super lief

De speelgoed van het jaar verkiezing staan weer voor de deur. Naast heel veel leuk speelgoed voor de kids, zijn er ook genomineerden in de categorie 18 plus. Wat is er nou leuker om ’s avonds een gezellig spel te doen. Nou ja gezellig…. Om alvast in de Halloween sfeer te komen spelen we een potje “Black Stories”. Vijftig raadsels maar wel hele enge raadsels. Wie durft er mee te doen?

Niet voor bangerikken

raadsel

Er bestaat al een hele reeks Black Stories. Met als overeenkomst dat het allemaal griezelige zwarte raadsels zijn. Naast de “gewone” Black Stories zijn er ook edities met hachelijke verhalen over vakantie, kerst of “Funny Death”. Ook op de universiteit kunnen de rillingen over je rug lopen. In Black Stories Uni Edition wordt je meegenomen in een wel heel eng studentenleven. Want zelfs op de campus, het studentenhuis of tijdens dat wel heel vreemde bijbaantje, kunnen gevaren en eigenaardigheden op de loer liggen.

Raadsels rond de campus

black stories

Je kunt dit spel even snel tussen het eten en de afwas spelen met z’n tweeën. Nog leuker is het om met een hele groep op zoek te gaan naar de doodsoorzaak. De grote vraag is altijd: hoe is iemand aan zijn of haar tragische einde gekomen? Dat antwoord is niet zo makkelijk te geven.

De raadselmeester en zijn raadsel

Op ieder kaartje staat een aanwijzing. Bijvoorbeeld “Een zakje veroorzaakte een drama”. Tsja…. wat moet je daar nou mee? Wees vooral creatief en denk zo veel mogelijk out of the box. Niks is wat het lijkt. De raadselmeester is de enige die de achterkant van de kaart mag lezen en dus het antwoord heeft op het mysterieuze raadsel. Het raadselvolk mag alles vragen wat hij wil maar het antwoord is altijd kort: “ja” of “nee”. De raadselmeester mag net iets meer zeggen dan ja of nee namelijk “wil je de vraag anders formuleren?” en als hij goede zin heeft mag hij ook zeggen dat het niet relevant is. Hoe dan ook, de raadmeester heeft altijd gelijk.

Niet voor het slapen gaan

Ik vind dit echt een heerlijk spel om met een groep te spelen omdat het alle kanten op kan gaan. Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer verschillende ideeën en theorieën er over de tafel worden geroepen. Je kan je fantasie haar vrije gang laten gaan wat garant staat voor veel zwarte humor. Samen griezelen is ook veel leuker dan alleen. Ik weet wel wat we gaan doen als we op Halloween de deur niet uit mogen. Als de kids in bed liggen, komen de kaarten op tafel.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief