Delen vinden we super lief

schurk, vampier, verkleden

Dat Kapitein Haak een slechterik is, weten we wel. Maar Disney heeft meer schurken tot leven gebracht in haar films. Sommige zijn iets minder kwaadaardig dan Kapitein Haak, maar er lopen figuren rond die echt in en in slecht zijn. Heerlijk, want naast de brave prinsessen, maken de schurken in de Disney verhalen juist zo tof! Met het nieuwe bordspel Villainous van Ravensburger kruip jij in de rol van een beruchte Disney schurk.

En… je wint alleen als je bewijst dat je de meest gevreesde slechterik van de Disney wereld bent! Hoe tof is dat! Dit is een spel naar mijn hart en wordt momenteel uitgebreid getest dor de schurken bij ons thuis.

bordspel, Villainous
Unieke Disney illustraties, kunstzinnige speelfiguren en een slechte spelmoraal maken van dit strategiespel iets heel bijzonders!

Voorbereiding

Het bordspel Villainous is Engelstalig. Wel goed om te weten aangezien de gebruiksaanwijzing en ook alle teksten op de kaarten in het spel in het Engels zijn. Voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat het lastige is als je de Engelse taal niet goed machtig bent. De Nederlandse spelregels zijn overigens (incl. tips) te downloaden via de website van Ravensburger. Problem solved! Als je het spel gaat spelen, kies je jouw favoriete Disney slechterik.

Villainous

Kruip jij in de huid van de gemene zeeheks Ursula die Ariël het leven zuur maakt, Jafar (uit Aladdin), de boze stiefmoeder Malificent uit Doornroosje, Prince John (uit Robin Hood), de Queen of Hearts uit Alice in Wonderland of ga je toch voor Captain Hook?

Bij de start legt edere speler zijn eigen unieke speelbord en kaarten, waaronder de schurken- en lotkaarten, voor zich neer. In het schurkenhandboek, dat iedere speler voor zijn gekozen figuur ontvangt, staat je opdracht en inspireert je met strategieën en tips. Iedereen heeft tijdens het spel dus een ander doel. Zo moet Jafar bijvoorbeeld op zoek gaan naar de lamp.

Kortom; ga schurkachtig (ofwel villainous in het Engels vertaald) te werk en bereik je doel!

bordspel Villainous

Verplaatsen, acties uitvoeren en kaarten aanvullen

De speler die het meest gemeen kan kijken, begint het spel. Ben je aan de beurt, dan voer je drie verschillende stappen uit. Allereerst verplaats je je speelfiguur naar een andere locatie op je eigen speelbord (het Rijk) waar je acties mag uitvoeren. Op een locatie zie je vier verschillende cirkels met symbolen staan. En… ieder symbool (in totaal acht) staat voor een andere actie, zoals het aanvallen van een tegenstander met een lotkaart of het verwerven van kracht door krachtfiches uit de Ketel te pakken.

Maar… waar kies je voor en wat is op dat moment verstandig? Aan jou de keus! Tenslotte vul je je handkaarten (als dat nodig is) weer aan met kaarten uit je eigen stapel schurkenkaarten zodat je er weer vier hebt. Op de Lotkaarten staan overigens prachtige illustraties van helden, items en effecten uit de film van de betreffende slechterik. Het is visueel echt een prachtig spel!

En… als een schurk ergens niet van houdt, dan zijn het wel vervelende helden… De speler die steeds zijn duistere doel in het oog houdt en lastige helden met andere spelers laat kennismaken, is de winnaar. Door strategisch te denken en met een beetje geluk, gaat het je zeker lukken!

Aladdin, Disney

Prijs en verkrijgbaarheid

Villainous is een fijne aanwinst in de spelenreeks van van Ravensburger en is geschikt vanaf 10 jaar. Je speelt het met 2 – 6 spelers en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een prijs van circa € 49,95. Ga je het bordspel spelen, reken dan op een speelduur van circa 20 minuten per speler. Het spel is eenvoudig te spelen. Het spelverloop en de puntentelling wijzen voor zichzelf zodra je begint te spelen! En… je kunt altijd nog even de duidelijke Nederlandse handleiding erbij pakken. We wensen je hele fijne spelletjesavonden toe!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief