Delen vinden we super lief

Er zijn weinig kinderen die het niet heerlijk vinden om zo nu en dan een lekkere beker limonade te drinken. Dat is natuurlijk niet het gezondste drankje. In veel limonade knalt het suiker er uit. Gelukkig zijn er ook gezondere alternatieven. Net zo lekker als “gewone” limonade maar dan zonder al die toegevoegde suiker. Vandaag hebben we Cool Bear geprobeerd. De conclusie van mijn meisje: “super lekker!”

Suiker, suiker en nog meer suiker

Het is geen groot geheim dat er enorm veel suiker zit in alle zoete kinderdrankjes, -toetjes en -koekjes. Helaas is suiker voor niemand goed en dus ook niet voor onze kids. Maar ja, het is wel lekker… Gelukkig zijn er gezondere alternatieven zonder dat je alleen nog water kunt drinken. Zo zijn de koekjes van Kleine Keuken al erg populair bij ons in huis. Nu hebben we ook de limonade van Cool Bear ontdekt. Je hebt echt geen toegevoegde suikers nodig om iets lekkers te maken.

Stoere beer

limonade

Eén van die gezondere alternatieve is Cool Bear. Een lekkere limonade zonder kunstmatige zoetstoffen en verborgen suikers. Wat er wel in zit is puur fruitconcentraat en zuivere stevia. Stevia? Ja dat kende ik ook niet. Nu weet ik dat het een natuurlijke zoetstof is, afkomstig van de steviaplant. Alleen maar natuurlijke ingrediënten dus.

Nieuwe verpakking

De limonade bestaat sinds 2014. Cool Bear staat niet alleen voor gezonde kinderen maar ook voor een gezonde wereld. Daarom zit de limonade in een nieuwe, duurzame verpakking. De dop op het kartonnen pak is volledig recyclebaar. Het is gemaakt van afbreekbaar plastic op basis van suikerriet. Dat klinkt lekker. 😉 Je proeft er natuurlijk niks van maar het is wel een stuk beter voor het milieu. De verpakking is heel makkelijk plat te vouwen. En daarna kan het “hup” in de recyclingbak.

De grote limonade test

Heel leuk allemaal maar het moet natuurlijk wel nog even door de test van dochterlief. En dat is nog niet zo makkelijk. Je kan gerust stellen dat ze nogal selectief is. Lange tijd dronk mijn melkmonster niks anders dan melk. Geen water of thee. Alleen melk. En limonade, appelsap en fristi natuurlijk. Maar dat hebben we meestal niet in huis. Ik had er een beetje een hard hoofd in. Watertjes met een smaakje hadden de test niet overleefd. Cool Bear bleek een schot in de roos. In één teug dronk ze haar nieuwe sneeuwpoppenbeker leeg. Even stoppen voor een hap adem en door. Tot de laatste druppel op was. Cool Bear is met vlag en wimpel geslaagd.

De limonadesiroop van Cool Bear is gewoon in de supermarkt te krijgen. Zo vind je de pakken in de schappen van de Jumbo, Plus Supermarkt, Deen, Coop en diverse natuurwinkels.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief