Delen vinden we super lief

Op de dag dat ons meisje het levenslicht zag, hebben we een boompje gepland in de tuin. Het boompje draagt nu haar naam. We hadden het niet zo gepland, maar het is wel een mooi symbool voor het nieuwe leven en voor ons een heel speciaal boompje. Bomen zijn natuurlijk veel meer dan een symbool, bomen maken de wereld CO2-neutraal en zorgen voor een mooiere en gezondere wereld. Dat ene extra boompje in onze tuin zet natuurlijk nog geen zoden aan de dijk.

We moeten flink herbebossen en zo de natuur weer terug te brengen en onze planeet gezonder en groener te maken. Dit is precies de doelstelling van de Dutch Green Business Group (DGB). En wij kunnen een handje helpen door elke maand een boom te laten planten, of misschien wel twee of vijf.

Heel veel bomen

bomen

Wij zijn tegenwoordig regelmatig in het bos te vinden. Op nog geen tien minuten lopen van ons huis staan we midden in het bos. De kinderen vinden het heerlijk om dennenappels te rapen, paddenstoelen te zoeken en vooral om te stampen in de plassen. Zelf vinden we het heerlijk om in de natuur te lopen en te genieten van de geur van natte bladeren in de herfst en de verkoelende schaduw op te zoeken in de zomer. Bomen zijn essentieel voor het leven. Ze zorgen voor zuurstof en slaan CO2 op. Tegelijk geven ze leven aan wilde dieren en stabiliseren de bodem. Bomen zijn prachtig. Ze kunnen honderden jaren oud zijn, gigantisch groot en schitterend van kleur en vorm.

Herbebossing van de aarde

We weten allemaal wel dat er wat gedaan moet worden om de aarde gezond te houden. Je redt het milieu niet door een boompje te planten ter compensatie van je gigantische CO2 uitstotende vliegreis. Wat je beter kunt doen is elke maand een boom planten. En dan het liefst die vliegreis helemaal laten zitten. DGB richt zich op het herbebossen, bebossen en beschermen van het regenwoud. Ze weten het herbebossingproces te versnellen door efficiënt, georganiseerd en economisch te werken.

Wat kan jij doen? Bomen planten!

Deze maand heb ik bomen gepland. Nou ja, ik heb het niet zelf gedaan, ik heb het laten doen. Maar ergens op de wereld staan “mijn boompjes”. Misschien wel aan het randje van het regenwoud. Er zijn heel wat bomen nodig om de aarde groener te maken en zo de CO2 uitstoot te verminderen. Zo kan je elke maand bomen laten planten om zo een steentje bij te dragen voor een betere wereld.

Er zijn drie abonnementvormen af te sluiten zodat je maandelijks één, twee of vijf bomen laat planten. Een prachtig initiatief lijkt mij en een geweldig en bovendien origineel cadeau. Kijk voor meer informatie eens op de website van DGB. Wij laten een boom planten en ondertussen zorgen we ook voor wat meer groen in en om ons huis.

Liefs Aileen

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief