Delen vinden we super lief

kraamverzorgster, de eerste schooldag

Het nieuwe schooljaar is begonnen en er was nog een waslijst aan spullen die in huis gehaald moest worden voor de eerste schooldag. Een spetterend outfit, toffe broodtrommels en uiteraard een nieuwe kinderrugzak. En dit schooljaar gaan we van start met maar liefst drie schoolgaande kids. De eerste schooldag is toch altijd wel weer een dingetje…

Klaar voor de eerste schooldag

Lucas, onze Benjamin gaat nu dan ook echt naar de basisschool. Je zou denken dat ik er met drie kindjes nu wel op voorbereid ben, maar niets is minder waar! We gaan nu echt een nieuwe fase in en mijn hart bloedt toch een klein beetje. Mijn ‘kleintje‘, wordt echt groot. De laatste in rij… snik….

Drie kids op school!

Ook zal er een zucht van opluchting klinken deze eerste schooldag. Alle drie kids gaan nu naar school! Geen crèche meer, niet naar verschillende locaties hoeven reizen, of tijdsdruk om voor 6 uur bij de crèche te moeten zijn! Er komt veel meer rust, reinheid en regelmaat.

zoocchini, rugzak, back to school, eerste schooldag, vier jaar

De eerste schooldag is voor de kleine man gelijk het begin van het nieuwe schooljaar. Wat zal hij moeten wennen aan een totaal ander ritme en een stortvloed van informatie. Het voordeel is dat Yvette en Olivier weten hoe het er op school aan toe gaat. En terwijl de jongste zijn eerste schooldag gaat ervaren, gaat mijn dochter naar groep drie, ook een belangrijke stap. Ze zal gaan leren lezen en heeft een eigen bureautje.

zoocchini, kinderrugzak, leerplicht
Schooljaar 2019-2020 met een blije Yvette.
Ook dit jaar zwicht ik weer voor de rugzakjes van Zoocchini!

Goede voorbereiding is het halve werk

Om alles in goede banen te lijden, zorg ik dat mijn hart en verstand er klaar voor is. We maken er een fijn moment van en dan is een goede voorbereiding het halve werk! Aangezien de eerste schooldag door het Covid-19 anders dan anders zal verlopen, zal ik in de ochtend niet mee gaan. Hij zal worden opgehaald bij het hek waar hij met zijn broertje en zusje mee naar binnen zal lopen. Wat is het toch een schattig aangezicht om de drie bandito’s met de Zoocchini rugzakjes op te zien…smelt

De handige vakjes aan de binnenkant, voorkant en zijkanten maken de tas compleet. Een handige naamlabel, een ophanglus en verstelbare schouderbanden. Het is een vrolijke, stevige en bovendien zeer praktische rugzak!

Met een kus en knuffel wens ik ze veel plezier en geef ze geen ruimte om verdriet te ervaren. Als ze eenmaal aan je been hangen, krijg je ze namelijk niet meer rustig. Er wordt echt even door de zure appel heen gebeten! Het is immers ook niet niks om ze na zoveel maanden niet meer thuis te hebben, maar ergens is het ook wel heel, heel erg fijn!

zoocchini, rugzak, back to school, eerste schooldag, vier jaar
4-jaar-lucas, brief, brief aan mijn zoontje, basisschool
Een brief aan mijn kleine jongen die zijn eerste schooldag gaat beleven.

De eerste schooldag

Ook Olivier (7, groep 4) en Yvette (6, groep 2) gingen goed voorbereid naar de basisschool op hun eerste schooldag. Wel waren het destijds andere tijden en mochten we als ouder mee de klas in lopen. Het is nu ietwat afstandelijker en killer, maar voor mijn moederhart wellicht beter. Een goede voorbereiding is het halve werk en ben de volgende 3 punten nog eens langsgelopen.

zoocchini, rugzak, kinderrugzak
Naar school gaan was nog nooit zo leuk met deze collectie rugzakken! Deze rugzak heeft de perfecte maat voor kinderen vanaf 3 jaar en is zeer praktisch voor kinderen o.a. door gebruik van de grote ritsen.

1. Rugzak en toebehoren

zoocchini, rugzak, back to school, eerste schooldag, vier jaar

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke kleurrijke broodtrommels, rugtassen en schoolspullen verkrijgbaar. Gewapend met een nieuwe broodtrommel en rugzak kan het feest natuurlijk pas echt beginnen. Wij waren enorm tevreden over de stevige rugzakken van Zoocchini.

Het ziet er allereerst schattig uit, we kregen er enorm veel reacties open ze vinden het heel fijn om te dragen. We hadden er gerust nog een schooljaar mee kunnen doen, maar het oog wil immers ook wel eens wat nieuws.

Met deze rugzak komen kinderen beslagen ten ijs op de eerste schooldag

De haai en de eenhoorn worden hun sporttasjes en voor aankomende schooljaar zijn er drie nieuwe kinderrugzakken besteld. De Uil, Vos en Dino hangen parmantig aan de kapstok om op de eerste schooldag in gebruik genomen te worden! De rugzak was gelukt, nu nog een stoere outfit! Hiermee zijn we geslaagd bij Shoeby.

Bij Zoocchini zijn ze fan van dieren en kleuren en dat zie je! Hun motto is: iedereen is mooi… en toch verschillend!

2. Nieuwe Outfit

Uiteraard wil je op de eerste schooldag niet te laat komen en leggen we de nieuwe outfit klaar op het bed voor de eerste schooldag. Als alles binnen handbereik ligt, hoef je in de ochtend niet te stressen en te haasten, of in onderhandeling te gaan over wat ze aan willen doen. Het is al een uitdaging op zich om drie broodtrommels te vullen, kinderen in de kleren te krijgen en ze op tijd klaar te hebben staan.

shoeby

3. Schoenen met klitteband

Een tip die ik alle ouders meegeef met kinderen die hun eerste schooldag hebben: trek ze kleding aan dat ze zelf kunnen bestieren. Een broek die makkelijk open en dicht kan voor een toiletbezoek. En schoenen met klittenband als ze zelf geen veters kunnen strikken! Dit voorkomt veel frustratie bij de leerkracht die dit niet bij 30 leerlingen kan gaan doen.

TikTok, app, eerste schooldag
“Jouw eerste schooldag Jongen,  het kwam eraan! Weken keken we er naar uit om je dan uiteindelijk de eerste schooldag te laten gaan”

Conclusie

eerste schooldag, magie, positief, positiviteit, mindset, geluk, gelukkig zijn

Na een snik en een traan zal ik hem weg zien huppelen met zijn grote broer en zus mee. Kinderen krijgen is eigenlijk het grote loslaten in een notendop. Je wilt ze vasthouden, maar je kan niet anders dan ze loslaten. Wat houd ik toch immens van die kinderen! Wat ben ik dankbaar dat ik moeder van hen mag zijn.

Deze eerste schooldag maakt weer indruk op me en doet me beseffen dat de tijd vliegt. We weten het, maar af en toe mag ik er ook echt even bij stil staan! Moe en voldaan kwamen ze thuis. De verhalen komen later wel, de indrukken zullen veel impact op hen alle drie hebben! Op papa en mama evenzo…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief