Delen vinden we super lief

Hip aan je muur, HIP ORGNL , wandcirkel, VT wonen

‘Slik…..’
Kleine lieve grote jongen, je bent bijna vier jaar oud, tijd voor een feestje en een persoonlijke brief van mama! Nog enkele weekjes en dan ga je naar de basisschool. Voor ons een enorme mijlpaal, onze Benjamin vliegt uit.. Vandaag namen we alvast afscheid van je leidsters en vriendjes op de Crèche, omdat we komende week op vakantie gaan.

Gerelateerde blog: Checklist voor de 1e schooldag. Hield jij het droog? #BackToSchool

Door de corona perikelen, juffendag van je zusje, afscheidscadeautjes voor 3 juffen, verjaardagsfeestje, laatste schoolweek, deadlines op het werk ohboy….ohboy…., was ik de traktatie compleet he-le-maal vergeten. Maar we werden gered door de leidster, we mochten toch niets maken door Corona. Fioeuw, gered door dat idiote corona virus… De juffen kregen een welverdiende fles Olivette wijn, want ook voor hen was het geen gemakkelijke periode. Met een handgeschreven brief, een o, zo verdiend cadeautje.

frozen feestje

Afscheid

Afscheid nemen van een periode doet toch wel soort van pijn, maar je bent er klaar voor jongen! Je bent de hekkensluiter na een periode van 6 jaar twee dagen op de crèche geweest te zijn. We noemden het eigenlijk nooit crèche, of opvang. Je ging naar je vriendjes, want Lucas jongen, jij en ook je broer en zus stonden altijd te springen om twee keer per week naar Hakim te mogen, de plek waar fijne herinneringen liggen. Er komt geen vierde kindje, dat hoofdstuk is gesloten en richten onze ogen op de basisschool.  Een nieuw hoofdstuk is begonnen. Ook fijn en bijzonder, maar weer nieuw en onwennig.

kraamverzorgster

Vier jaar geleden

Vier jaar geleden werd ik moeder van jou, mijn derde kindje. Bijna 42 weken lang droeg ik jou vol trots in mijn buik. Van deze zwangerschap kon ik extra genieten omdat mijn collega’s me er dagelijks aan hielpen herinneren en me echt in de watten legden. Ik wilde niet dat ze er op welke wijze dan ook last van zouden ondervinden, gevalletje onzekerheid kun je wel stellen. Dat lieten mijn collega’s me ook inzien. Vier jaar geleden alweer, wat verandert er toch vele in zo’n korte tijd.

vernoemen, lucas

Een beer

Als de dag van gisteren herinner ik me dat je grote lijfje in mijn armen werd gelegd. Ik had al twee zondagskindjes, dus wilde jij graag op vrijdag de 13e het licht zien. En je geboortedatum, het tijdstip en naam is extra bijzonder aangezien de man waar je naar vernoemd bent, rond die tijd was overleden. Nooit geweten, dat vertelde je oma mij bij het kraambezoek. Lucas is geboren om 1h20 in de nacht van 13 augustus. Rond dit tijdstip is Opa Lucas gestorven aan een hartaanval. Wat zal hij trots op je zijn als hij ziet hoe vrolijk, enthousiast en positief jij in het leven staat.

Bio-Oil ticket to the tropics

Ik zou na de geboorte eigenlijk een nacht in het ziekenhuis moeten blijven, maar wilde kostte wat kost in mijn eigen bed liggen en jou naast me hebben liggen in het wiegje naast me. Je was bijna tien pond, een grote beer met een engelenkus op je voorhoofdje en een ooievaarsbeet in je nek. Met je bijna 42 weken een grote beer. Je bevalling was ook in rap tempo geschied, in nog geen 2,5 uur was je er. Tante Annelie was erbij en ving je zelfs op mijn lieve schat.

Vrolijk

Al sinds je eerste momenten op deze wereld ben je een vrolijke jongen. Met een grote glimlach betreed jij de wereld en dat doe je nog steeds! Je bent de grapjas op de crèche, hier werd ook je humor benoemd. Ook thuis hang je graag de clown uit en ben je tomeloos positief en de persoon die altijd voor heel veel plezier zorgt. Je bent groot voor je leeftijd en wordt zelf geschat op zo’n twee meter als tiener. Je begrijpt dat ik je daarom nog heel veel knuffel, mijn kleine, grote jongen!

Ik heb een heel zwaar leven

Naar de basisschool

En na de zomer is het zover en mag jij naar school! Maar maak je geen zorgen jochie, je zus en broer hebben beloofd om om je te letten. En naar mijn verwachting komt dat helemaal goed! We vinden je nu zo groot, maar dan zul je weer heel klein zijn tussen al grote klasgenootjes. En je mag overigens de eerste weken echt tegen de juf praten. Ik weet dat veranderingen spannend zijn, maar net als bij de crèche hoef je na het wisselen van leidsters echt niet te verstoppen en een maand je mond dichthouden. We houden van je schat! Tot de maan en terug… en verder

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief