Delen vinden we super lief

Ineens is het zo ver…mijn kleine meisje gaat naar de basisschool. Over een maandje mag ze oefenen in haar nieuwe kleuterklas. De eerste stap richting de grote mensen wereld. Trots vertelt ze aan iedereen die het horen wil naar welke school ze gaat als ze vier is. Ze heeft er wel zin in zegt ze. Mama moet nog even aan het idee wennen…

De kinderopvang

Het voelt als de dag van gisteren dat ze voor het eerst naar de kinderopvang ging. Ze was al ruim een jaar oud en moest heel erg wennen. Voor het eerst geen mama, papa of oma in de buurt maar een vreemde juf en onbekende kindjes. Als haar vaste leidster er niet is, blijft ze wachten op de drempel. Maar meestal is het feest. Eerst lekker knuffelen bij de juf, rustig tekenen of puzzelen. In de loop van de dag wordt ze drukker en drukker. Ik geloof niet dat ze een ochtendmens is;-). Als ik haar te vroeg kom halen, wil ze niet mee, want het is veel te leuk.

Hiep hiep hoera

Haar beste vriendje is Luuk. Een heerlijk druk mannetje. “Hier ben ik” roept ze als ze hem ziet. Als het tijd is om naar huis te gaan, rennen ze samen door de gangen. We mogen pas vertrekken als ze elkaar een kus en een knuffel hebben gegeven. Maar Luuk is bijna jarig en dan mag hij naar de basisschool. Een andere school dan waar Amelie naartoe gaat.

Twee weken later is haar beste vriendinnetje aan de beurt. Weer een andere school. En dan mag zei dan ook eindelijk! Ik krijg ineens een ander gevoel bij al die verjaardagen. Ze “mogen” naar de kleuterklas maar het betekent waarschijnlijk ook het einde aan hun eerste vriendschappen.

Klaar voor de kleuterklas

Eerlijk is eerlijk, ze is er klaar voor. Haar vriendjes en vriendinnetjes zijn de oudsten van de groep omdat die nou eenmaal dezelfde interesses hebben. Ze is helemaal in de ban van letters. “Kijk mam de M van mama!“, roept ze als we langs een gele M rijden. En zo kent ze ondertussen heel wat letters. Het is tijd voor de volgende stap.

We zijn er klaar voor

broodtrommel mymepal campus set

Zij is er helemaal klaar voor en ik begin aan het idee te wennen. We hebben de juf al ontmoet en dat zat gelukkig goed. Tussen de kindjes herkende ze meteen een jongetje van de dansles. Heel fijn. In de speeltuin hebben we Eline ontmoet die bij haar in de klas komt. Ze heeft een rugzak en een broodtrommel met haar foto en naam er op. Kleine meisjes worden groot. Het is goed zo. Ik krijg wat meer tijd voor haar kleine zusje. Die heeft altijd alle aandacht moeten delen. Dus we hebben ons ingeschreven voor dreumesmuziek.

De laatste dag op de opvang

nijntje.nl

Vandaag was de laatste dag voor vriendje Luuk. Volgende week zit hij in de kleuterklas. Voor de laatste keer rennen ze door de gangen. Hun lach reikt van oor tot oor. Ze geven elkaar een kus en een knuffel zoals ze dat altijd doen. Alsof ze volgende week gewoon weer samen naar de opvang gaan. “Luuk is mijn allerbeste vriendje” zegt Amelie nog. Ze weet dat hij volgende week al naar de “grote school” gaat. “Als ik naar school ga, wordt Eline mijn beste vriendje”. Ze heeft gelijk, het komt allemaal goed

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief