Delen vinden we super lief

Vandaag is het officieel de dag van de zonnebrand. Er zitten koudere dagen tussen, maar de zon schijnt al volop en de temperaturen schieten steeds vaker omhoog! Het belang van insmeren weten we eigenlijk wel, is het daarom niet overdreven om er een speciale dag aan te koppelen? Wij vinden van niet….

Dag van de zonnebrand

De zon en het nut van goede zonnebrandcrème is een veelbesproken thema op deze blog! Vooral met drie kleine kindjes thuis, is insmeren een onderdeel van ons ochtendritueel. We kunnen als ouders immers niet verwachten dat leerkrachten 30 kinderen gaan insmeren als ze buiten gaan spelen. En als moeder bescherm ik ze graag voor de felle zon met lekker ruikende zonnebrandcrème. Wist je dat de zonkracht in Nederland in de zomermaanden als snel tussen de 4 en 7 ligt? Vanaf zonkracht 7 à 8 verbrandt de huid al na tien minuten. Goed dat er een ‘dag van de zonnebrand‘ is ingeroepen om hier meer bekendheid aan te geven.

De zon

De zon schijnt langer en feller in Nederland dan tachtig jaar geleden. Voor onze huid is dat geen goed nieuws. Waar we vroeger lagen te bakken tot de vellen erbij hingen, beschermen we onszelf nu op alle mogelijke manieren voor de felle zon. Teveel ultraviolette straling van zonlicht kan veel schade aan de huid veroorzaken. Het wordt eerst rood en zal pijnlijk zijn, maar op de lange termijn verouderd je huid in rap tempo én heb je een veel groter risico op huidkanker.

Door onder een parasol te zitten en het gebruik van goede zonnebrandcrème ga je het tegen. Maar vergis je niet! Ook als je onder de parasol zit, of als de zon in de winter fel schijnt moet je je echt insmeren.

Dag van de Zonnebrand 27 mei

En uiteraard gaan we niet alleen vandaag verstandig en veilig zonnen. We vermijden de zon rond 12:00 t/m 15:00 en herhalen het insmeren iedere 2 uur. Ook op het terras heb ik een handige tool in de vorm van een gezichtsspray. Op deze manier vergeet ik ook geen plekje.

Vergeet overigens ook niet om een zonnebril te dragen, ook deze zijn gevoelig voor de felle zon. Voor de kindjes heb ik daarom altijd zonnehoedjes mee. Het is ook goed om te weten dat je zonnebrandcrème beter niet in de zon kunt leggen. Er zitten werkstoffen bij die beter in de schaduw, of op een koele plek kunnen liggen

zonnehoedjes,  dag van de zonnebrand


De must-have voor strand/ zwembad: Capital Soleil Beach Protect!

Dankzij de samenwerking van dermatologen, artsen, gynaecologen en voedingsdeskundigen heeft Vichy een unieke inzicht in de huid van vrouwen van alle leeftijden. De uitgebreide zonnelijn vind ik allereerst heel fijn ruiken, smeert fijn uit en is ook nog eens goed voor je huid! We mochten van hen 2 fijne producten uit testen! Op deze dag van de zonnebrand een ideaal moment om het uit te proberen!

* Vichy Idéal Soleil Frisse Gezichtsmist SPF50

Deze onzichtbare, frisse gezichtsmist is ideaal voor op een terras en eenvoudig in je handtas mee te dragen. Het beschermt de huid en biedt bescherming tegen UV-schadeBeschermt tegen UVB en UVA. Ook neutraliseert het de oxidative stress, voor een comfortabele, zachte huid. Je kunt het zo over je make-up sprayen, ideaal! Het voelt natuurlijk aan. De praktische kant is vooral ideaal.

* IDEAL SOLEIL Anti-Zand Zonnemelk SPF 30

Deze zonnebrandcrème met factor 30 vind ik zelf fijn uitsmeren en heerlijk ruiken. Mijn huid voelt ook zeer zacht aan na het uitsmeren. Deze zomer zal ik zeer goed ingesmeerd zijn. Want laten we wel wezen dat je als moeder ook aan jezelf moet denken!

dag van de zonnebrand

Veel zonneplezier !

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief