Delen vinden we super lief

SuperjuffieEen brede glimlach verscheen er op mijn gezicht toen ik vernam dat de populaire kinderboeken van Superjuffie, van schrijfster Janneke Schotveld, werden verfilmd. Producent Paul Voorthuysen, bekend van de succesvolle filmreeksen Mees Kees en Dummie de Mummie heeft er zijn tanden in gebeten met een prachtige film als resultaat. SUPERJUFFIE Annelie, (mijn SUPERzusje en zelf ook Juf) ging op pad om de cast eens goed aan de tand te voelen… Lees je mee?

Superjuffie Annelie vertelt..

Zo zit je thuis nog volop in ouderschapsverlof en zo krijg ik samen met kleine David (5 mnd) de kans om de cast van de nieuwe film SUPERJUFFIE te interviewen op de kinderboerderij van Westerpark te Amsterdam. Ik ben zelf juf en kon natuurlijk geen ‘nee’ zeggen om als gastblogger mijn expertise er op los te laten. De expert werd op pad gestuurd…

Superjuffie het verhaal

superjuffie

Een film genaamd ‘Superjuffie’! Daar moest ik meer van weten… Het verhaal is gebaseerd op het boek van Janneke Schotveld en verschijnt op 10 oktober in de Nederlandse bioscopen. Juf Josje (Diewertje Dir) speelt de rol van een gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze miraculeus in Superjuffie.

Ze schiet als een groene tornado en superheld door de lucht. Ze kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is niet echt handig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Ze krijgt hulp van een aantal leerlingen die het leuke geheim ontdekken.

  • Smoesjes

Ze helpen o.a met het verzinnen van smoesjes voor de strenge meester Snor (harry Piekema), zodat zij dieren kan blijven redden. En dan verdwijnt er een tijgertje uit de dierentuin en moeten SUPERJUFFIE en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen. Dit alles om grotere problemen te voorkomen.

“”En de echte kracht zit in jezelf!” Dat is in de avonturen van SUPERJUFFIE misschien nog wel het grootste avontuur.! Een verhaal naar mijn hart, waar de fantasie wordt losgelaten!

De officiële trailer

Dieuwertje Dir als SuperjuffieSuperjuffie

Na een goede auditie en juiste klik met de regisseur mocht Diewertje Dir de toffe rol van Superjuffie spelen. En wat doet ze dat met charme, kijk zelf maar in bovenstaande trailer.  Nieuwsgierig dat ik was, vroeg ik Diewertje welke kracht van Superjuffie ze aan mij zou willen geven om het als juf wat makkelijker te hebben!

Diewertje gaf aan dat ze wel onzichtbaar zou willen zijn zodat ze de kinderen zo nu en dan zou kunnen volgen. Je kunt dan altijd inspelen op gebeurtenissen van het kind. Ook lijkt het haar handig om te kunnen vliegen en af en toe een ritje mee te rijden op de rug van de juf. Dat lijkt haar (en mijzelf ook) super gaaf!

  • Praten met dieren

En, vervolgde ze, als ze écht zou kunnen praten met dieren, dan zou ze de Olifant willen vragen of zij net zoveel gedachten op één dag heeft als een mens. Of misschien heeft de olifant wel rust in haar hoofd. Ook zou ze aan de vissen vragen hoe het onder water is om te leven.

  • Voorbereiding

Diewertje heeft naar superhelden films gekeken om voor te bereiden op haar rol als superjuffie. Ze vliegt ook met een open hand om zich te onderscheiden van andere superhelden, dit heeft ze bij de illustraties gezien van Annet Schaap. Dit is haar eigen bijdrage geweest voor de film.

Er is goed over de rol nagedacht. Juf Josje heeft haar eigen koffiemok met konijntje erop. Hier loopt ze trots mee over het schoolplein, zoals zoveel juffen hun eigen lievelingsbeker hebben! En ‘oh wee’ als je Superjuffiecollega jouw beker heeft!!! Dan is er oorlog in de koffiehoek (even een juffending).

Harry Piekema als meester Snor

Harry Piekema speelt de rol als strenge Meester Snor in SUPERJUFFIE. Hij loopt rond als een echte hoofdmeester met een lange grote snor. De kinderen bedenken allemaal smoesjes voor de juf zodat meester Snor niets in de gaten heeft en zij de dieren kan blijven redden.

Toen hem de vraag werd gesteld, of hij de rol van meester Snor wilde spelen, antwoordde hij volmondig ‘JA”! Het zou hem wel handig lijken dat ik als meester de kracht zou hebben om de gedachten van kinderen te kunnen lezen. Want, beaamde hij “Kinderen zouden dan wat beter naar je luisteren“.

Directrice Carly Wijs

Carly Wijs hebben ze gevraagd om de rol van ‘Directrice van de dierentuin’ te spelen. Zou ze iets te maken hebben met de verdwijning van het tijgertje uit de dierentuin? Ze gedraagt zich in ieder geval alsof ze de directrice is van de grootste bank van Nederland. Enkel omdat ze niet meer heeft kunnen bereiken in het leven, voelt ze zich verheven boven de rest. De directrice neemt het heft in eigen handen en gedraagt zich als een koningin. Toen ze mijn zoontje David op schoot had, was hier overigens niets van te zien. Wat een leuke vrouw!Superjuffie

Hassan Slaby als conciërge

Hassan heeft een leuke rol gekregen als de conciërge Hakim. Juf Josje en Hakim hebben wel interesse in elkaar en blijven om elkaar heen draaien. Of het uiteindelijk wat wordt, wilde hij niet verklappen. Deze lieve, aardige Hakim hebben we allemaal nodig op scholen!

Harder werken

Het acteren met de kinderen uit de film maakt het uitdagend voor deze acteurs omdat de concentratieboog korter is. “Je moet misschien iets ‘harder’ werken omdat je focus meer op de kinderen ligt, maar het komt het acteerwerk ten goede en het is verrassend leuk!” De kinderen zijn daarentegen ook weer super flexibel en gedisciplineerd“, aldus Harry Piekema.

Na de diverse interviews van verschillende pers, hadden de kindacteurs er al een hele ochtend op zitten. Ik zag dat na de lunch de koek op was, en zoals een ‘echte juf’ betaamt, heb ik de kinderen lekker laten spelen in plaats van vragen te beantwoorden.

De kinderen willen niets liever dan later gezien en bekend worden, vertelden ze me. We gaan ongetwijfeld nog veel horen van Maarten Wansin, Jeevan Dhanpat, Josephine,  Nollen, Lucas Reijnders en Bente Wallenburg.

Superjuffie

Leerkracht

“Het beroep leerkracht mag wel weer eens goed gepromout worden” gaven de acteurs aan! De gouden tip van hen was ook wel “minder bezuinigen’ creatieve vakken goed aan bod laten komen en wees lekker fantasierijk!”

Jouw favoriete Juf of meester?

Iedereen herinnert zich nog wel een gave/stoere/meelevende/ muzikale/ krachtige meester of juf uit het verleden” Voor de één is het de leraar die je uit je schulp heeft laten komen, of misschien heeft je juf je wel over je pleinvrees heen geholpen. Ook de acteurs hebben fijne herinneringen aan een eigen leraar, of juf

  • Superjuffies van de acteurs

Diewertje heeft op het moment een Superjuffie met de naam Antoinet Jelgergsma, zij heeft een grote steun aan haar. Carlie Wijs denkt gelijk aan Meester Matron die zo mooi gitaar speelde. Ook blijft het haar blij dat hij altijd zo prachtig uit Godfried Bomans voorlas. Hassan had een juf op de middelbare school die hem enorm is bijgebleven. Ze gaf Engels en was zijn mentor. Hij heeft twee weken lang volgehouden, tot aan de diploma-uitreiking, dat hij gezakt was voor zijn examens. Deze juf speelde mee in het complot en heeft op de dag van de uitslag dan ook niet naar huis gebeld. Zijn ouders waren compleet in de maling genomen.

Deze Superjuf neemt de ideeën en tips van de geweldige cast mee voor het nieuwe schooljaar. Wie weet ga ik met mijn nieuwe groep 3 wel naar de film van SUPERJUFFIE ! Dat zou nog eens leuk zijn! We kijken er echt enorm naar uit en eerst ga ik het boek bestellen om te lezen. Leuk!

De Cast

De hoofdrolspelers zijn Diewertje Dir (MEES KEES), Harry Piekema (DE CLUB VAN SINTERKLAAS), Hassan Slaby (SPANGAS) en Carly Wijs (GEK VAN GELUK). De familiefilm is geregisseerd door Martijn Smits (POPOZ) en schrijver Tijs van Marle (MEES KEES, DUMMIE DE MUMMIE) is verantwoordelijk voor het scenario. De film is geproduceerd door PV Pictures met AVROTROS als coproducent en tot stand gekomen met bijdrage van suppletie, het Nederlands Filmfonds, CoBO en het Abraham Tuschinski Fonds. Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de distributie van de film.

SUPERJUFFIE is vanaf 10 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Conclusie

We gaan de film zeer zeker kijken en we vinden het een aanrader. Vooral omdat het voor een breed publiek leuk is! Er zit humor in en het is heerlijk fantasierijk. Avontuurlijk en grappig voor de hele familie! Ik ben in ieder geval super nieuwsgierig. SUPERJUFFIE is de eerste Nederlandse superheldenfilm, vol humor en actie. Daarnaast is het ook een film over het leren om voor jezelf op te komen. Iets wat niet meevalt, ook al ben je een superheld.” Zien we je in de bios?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

 


Delen vinden we super lief