Delen vinden we super lief

Voor kinderen is er echt geen mooier spel dan verkleden! Niet alleen manlief en ik hebben heel wat outfits gesleten, ook de kinderen hebben een voorliefde voor verkleedkleding. En dat is eigenlijk heel logisch, want elke jongen hoort toch een stoere Pirates of the Caribbean outfit te hebben en iedere meid een prinsessen jurk? We laten maar wat graag onze fantasie los op themafeestjes, verkleden ons op uitjes en als het even kan, trekken we te gekke feestkleding uit de kast. En met leuke accessoires zoals oorbellen, schmink en grappige feestpruiken is het feest helemaal compleet!

Op het onderwaterwereld-zeemeerminnen festijn konden we dus weer los! Lucas dwarrelde rond als een Nemo de vis, Olivier wilde koste wat kost als Vuurrode kreeft en ook wij als ouders deden vrolijk mee.

Het Ursula outfit van feestkleding365.nl is ook echt te gek!

Voor heel even iemand anders kunnen zijn

Wanneer je terugdenkt aan je jeugd, kun je je vast nog wel herinneren hoe leuk het was om je te verkleden. Om voor even iemand anders te zijn en je helemaal uit te leven. Je kon je urenlang vermaken door steeds weer in iemand anders te veranderen. Ondanks dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is, blijven mensen van alle leeftijden het leuk vinden om zich voor even als iemand anders voor te doen. Een kind kan voor even het personage zijn waarover ze droomt of waarover ze gelezen heeft in haar favoriete boek. Ze kunnen een dappere ridder zijn die een arme jonkvrouw redt, of een machtige tovenaar die de wereld redt.

Onze dromer die dol is op verkleden en als Nemo rond dwarrelde

Wegdromen

Iedereen droomt wel eens weg in zijn eigen verhalen en verzinsels. Voor sommige kinderen gaat het niet verder dan het hebben van knalroze haar, anderen kunnen zich een hele magische wereld inbeelden. Ze lezen erover in boeken, zien het op televisie of horen het van hun vriendjes en vriendinnetjes. Door zich als iemand anders voor te doen, voelt het voor een kind alsof ze even hun eigen lichaam verlaten. Ze zijn opeens dapperder, mooier of slimmer. Ze kunnen de wereld redden met een knipoog.

Wanneer een kind zich vaak verkleed, kan dit positieve gevolgen hebben op het gedrag van een kind. Een jongen kan zich net zo dapper voelen als de ridder die hij zo graag speelt en daardoor voor zichzelf opkomen. Een meisje kan zich net zo mooi voelen als de prinses die ze is en meer zelfvertrouwen krijgen. Wanneer een kind dus de kleren van een dappere held aantrekt, voelt die zich vanzelf een echte held.

Fantasie gebruiken

Vanaf jongs af aan wordt er al tegen kinderen gezegd dat ze hun fantasie moeten gebruiken. Soms is het omdat ze een tekening moeten maken, soms is het omdat ze een moeilijke opdracht moeten maken en op andere momenten moeten ze een klein toneelstukje opvoeren. Het is dus belangrijk voor kinderen (ook degenen boven de achttien) dat ze zich goed dingen kunnen voorstellen en inbeelden.

De magie van verkleden

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat een kind vrolijker is wanneer die zich met alle vrijheid dingen mag en kan inbeelden. Of een kind inbeeld dat de juf op school dertig katten heeft, of dat ze een kwaadaardige heks is, maakt hierbij geen verschil. Daarnaast draagt een grote fantasie bij aan de creativiteit van een kind. Dit lijkt op een jonge leeftijd nog niet zo belangrijk, maar wanneer een kind opgroeit, wordt het verzinnen van verschillende oplossingen en mogelijkheden steeds belangrijk.

Manlief als zeegod leek me zo leuk, maar hij ging niet accoord

Hebben jullie favoriete verkleedkleren in huis, of is het niet je ding? Dat kan natuurlijk ook! De magie van verkleden is iets dat bij je moet passen uiteraard.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief