Delen vinden we super lief

Niet veel ouders hebben een kist vol met verkleedkleren thuis staan. De voornaamste reden hiervoor is dat veel verkleedkleren duur kunnen zijn. Dit is echter niet altijd zo! Een kind hoeft niet altijd een duur astronauten pak uit een verkleedwinkel, of van een kwalitatief duur merk, hoe prachtig ze ook zijn. Met veel minder middelen kun je ook echt goed slagen!

Wanneer een kind zich echt inbeeld dat die een astronaut is, kan een witte verf overal en een oude vissenkom al genoeg zijn. Bij ons thuis doet een vuilniszak beplakt met papier ook wonderen! Verkleedkleren hoeven echt niet duur te zijn! Als ouder kun je mee gaan in de fantasie en het zo gek maken als je zelf wilt! Kijk eens in je kledingkast.

Misschien liggen er nog wel oude kleren waarin je kind zich als een indiaan of een elfje kan verkleden. Daarnaast kun je een deken over een tafel gooien om een geheime kamer voor een detective te creëren, of schuif je een paar stoelen tegen elkaar voor een echt piratenschip. Een kind heeft niet veel nodig om zich als iemand anders voor te doen, de goedkoopste dingen zijn vaak al genoeg.

Succes gegarandeerd

Wanneer je kind straks met oude repen stof op een stel stoelen staat te schreeuwen, weet je dat je het goed gedaan hebt, want het is voor zowel een kind als ouders nog altijd het belangrijkste om plezier te hebben. Een kind vind het vaak geweldig om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen, maar ook een papa kan een tovenaar zijn.

En ook mama moet soms gered worden van de boze draak. Vaak genoeg ben ik aan het koken en vragen ze wat we gaan eten! Met een krakend stemmetje verander ik in een wonderlijke heks die magische tomatensoep aan het maken is. “Knibbel, knabbelknuisje, snie, sna, snabbeltjes, het kan niet lekkerder we eten zo tomatensoep met toverspreuken balletjes

Samen spelen is altijd fijn, vooral als je voor even iemand anders kunnen zijn. En last ik dat als moeder soms nu ook heerlijk vinden!

Budgettips verkleedkleren

De zeer goedkope verkleedkleding is vaak heel snel kapot. De outfit die we bij de big bazaar, of in de koopjeshoek bij Kruidvat kopen, is in mum van tijd kapot! Dat is zo zonde, want uit ervaring weet ik dat ze er vaak en veel mee spelen. Het Souza piratenoutfit en Liontouch ridderoutfit van Olivier heb ik dan ook van betere kwaliteit besteld en kan bij mijn 2e zoontje een 2e ronde mee! Wel heb ik het in de aanbieding gekocht.

Wat ik zelf vaak doe, is na de themadagen te gaan shoppen. een dag na sinterklaas, pasen , of valentijn zijn alle teamdag artikelen 50% afgeprijsd en dan sla ik mijn slag voor het jaar erna! Hiermee bespaar je veel geld! Meld je ook aan voor je favoriete webshop en vaak genoeg bieden ze scherpe kortingen.

verkleden kinderachtig

Veel van onze verkleedkleding is niet echt budget, maar wel prima te betalen. Bij funidelia, feestkleding365, Vegaoo, liontouch, imaginarium, feestartikelen.nl, of souza for kids is er een aanbod van goede en kwalitatieve outfits. Daarnaast kom ik ook graag op de markt. Met een tutu, glittertop, of andere gekkigheden kom je heel ver! Een cape van een oud laken met een S er op getekend is ook perfect, met een matching stoffen masker vliegen ze als superman vaak vrolijk bij ons door de kamer!

En last but not least: koop jezelf een schmink-set op waterbasis en dit zul je de beste investering ever vinden! Met een paar strepen wanen ze zich al superman, Spider-Man, of een echte fee!

Happy Fantasy!

Liefs Olivette


Delen vinden we super lief