Delen vinden we super lief

Is jouw kind net zo actief en avontuurlijk als een klein aapje, of is jouw kind gewoon dol op wilde dieren en dierentuinen? Organiseer dan een jungle kinderfeestje! Het past perfect bij actieve kinderen die van wilde dieren en het oerwoud houden.

Tover je eigen huiskamer om tot een spannend oerwoud en laat ze op safari gaan in je eigen huis. Je kunt het zo uitbundig en origineel maken als je zelf wilt. De kinderen zullen door de thema aankleding helemaal meegaan in hun fantasie feestavontuur.

De voorbereiding

Een echt jungle feest vraagt natuurlijk om uitnodigingen in stijl. Er zijn genoeg leuke te vinden, sommige in een complete serie feestartikelen met bordjes en bekers. De uitnodigingen kun je makkelijk mee bestellen met de feestartikelen, maar als je liever zelf aan de slag gaat, kun je ook een groen vel karton kopen en deze in bladvorm knippen. Teken de nerven met een dikke stift en vul de feestgegevens in.

Tover je huis om tot een echt oerwoud!

Je huis wordt niet zomaar een echt oerwoud voor avonturiers op safari. Groene bladeren, hoeken waar een dier verstopt kan zitten, lianen en palmbomen zijn een must. Het is makkelijk om de fantasie te prikkelen, als je je huis in stijl versiert. Ik koos voor de makkelijke weg en heb alles besteld bij feestartikelen.nl, een webshop die alles heeft wat een jungle feestje kan gebruiken qua aankleding.

Toffe feestartikelen

Nu hoef je gelukkig niet het hele tuincentrum leeg te kopen en wilde dieren in je huis los te laten om een junglegevoel te creëren. Er zijn hele leuke bijpassende feestartikelen en versieringen te koop, die je huis snel in een tropisch oerwoud veranderen. Slingers met palmbladeren, papegaaien en nog veel meer leuks. Kies voor ballonnen in kleuren passend bij het oerwoud, dus groentinten, oranje, geel en bruin. Od bestel ze met panterprint!

Je kunt niet op safari gaan zonder wilde dieren, dus haal de pluche slangen en tijgers uit de kinderkamer en maak je oerwoud af met opblaasdieren. Zo hebben de feestgangers meteen wat om mee te spelen en wanen ze zich echt op safari. De giraf, aap en zebra waren een groot succes!

Knutsel je graag samen met je kind, dan kun je voor het feest ook nog zelf een echte palmboom knutselen. Gebruik een grote posterkoker en schilder hem bruin, of plak er bruin karton omheen. Knip van groen karton palmbladeren en laat je kind kleine piepschuimballen donkerbruin schilderen. Dat zijn de kokosnoten.

Jungle knutselen

Het schildert het makkelijkst, als je de piepschuimballen op een satéprikker prikt, zo blijven de handjes ook schoner. Als de verf droog is, lijm je de kokosnoten in de boom. Voor het kinderfeestje zelf zijn leuke jungle of safari bordjes en bekers te koop en natuurlijk een bijpassend tafelkleed. Dit was een groot succes bij de kleintjes.

Activiteiten voor een junglefeest

Het is leuk om op je feest de spelletjes aan te passen aan het thema. Je kunt de kinderen eerst lekker laten knutselen. Zorg wel dat je alles al klaar hebt liggen, want de feestgangers zullen veel te enthousiast zijn om veel geduld te hebben. Een dierenmasker, of een verrekijker van wc-rollen zijn makkelijk voor te bereiden. Wij kozen voor een vlag maken voor de safari speurtocht. Zo kreeg ons oude bedlaken ook een bestemming. Ben je niet zo van het knutselen? Dan zijn er ook hele leuke dierenmaskers te koop. 

Insta jungle

Dit bericht bekijken op Instagram

Het kinderfeestje van kleine Olivier(6) was de afsluiter van de feestweek 🌿🦓 🦒 Ons huis was omgetoverd in een jungle safari met jungle accessoires, die uiteraard bleven hangen tot al zijn vriendjes waren geweest. Met toffe feestartikelen waanden we ons echte avonturiers en de speurtocht was snel in elkaar gezet. Zoals een collega terecht zei; “maak het jezelf niet te moeilijk” Het benoemen van drollen, de snelste dieren nadien en klimmen als een aapje in het klimrek zorgde voor veel plezier. Met eigen gemaakte vlaggen in de hand, die met de Totum textiel blow-pennen gemaakt werden, deed iedereen enthousiast mee 🏳️🌿🏳️ #jungle #kinderfeestje #themeparty #feestartikelen #birthdays #animals #explore #celebration #styling #blowpennen #totum #safaritheme #birthdayparty #friends #safaritocht #speurtocht #partytime #wobbel #ammahoela #totumknutselpakketten #amsterdam #kinderfeestjethuis #friends

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Spelletjes in safari thema

Pas al je spelletjes een beetje aan, er zijn op internet een hoop voorbeelden te vinden van leuke spelletjes in safari thema, maar bestaande klassiekers kun je ook makkelijk omtoveren. Zo wordt een standaard speurtocht een junglespeurtocht, met opdrachten die bij een spannend avontuur in het oerwoud horen. Snoep kun je natuurlijk ook aanpassen aan het thema, snoepbanaantjes en apenkoppen zijn een paar voorbeelden, maar bij de grotere snoepwinkels is er nog veel meer spannend themasnoep.

Wil je een gezonde traktatie die past bij het thema? Hol dan een ananas uit en zet er fruitprikkertjes in. Of ga creatief aan de slag met een banaan zoals hierboven afgebeeld. Je kunt met dit thema echt alle kanten op!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief