Delen vinden we super lief

Iedere moeder, met baan, of zonder, heeft een uitgebreid takenpakket. Onderstaande 10 banen doe je er gewoon maar eventjes bij. Ik neem jullie mee in mijn uitgebreide takenpakket als moeder! De multitaskende moeder heeft een dermate uitgebreid functieprofiel dat nog wel eens wordt onderschat! Welke taken missen er in onderstaand overzicht….?

1. Chauffeuse

Van zwemles rijd ik door naar tennisles om vervolgens mijn zoontje op te halen bij een vriendje. Onderweg stop ik nog even bij de supermarkt voor de vergeten boodschappen. De rol als chauffeuse wordt echt uitgebreider nu de kindjes ouder zijn.

2. Mediator

Er klinkt gekrijs vanaf de slaapkamer van dochterlief…”Olivier heeft mijn microfoon afgepakt” gilt ze wanhopig. Hij komt stampvoetend naar beneden om vervolgens tegen een deur aan te schoppen. Woest is hij, want zij had zijn hubelino knikkerbaan omver gegooid. Het is maar goed dat mama over hele goede mediator skills bezit. De vrede was gelukkig weer snel in huis.

Kidi Super Star Move microfoon

3. Secretaresse

Vriendenboekje van A, het verjaardagsfeestje van B, foto voor de crèche van de slaapkamer van C… ik ben zo langzamerhand de ‘Personal assistant’ van mijn kinderen. Zonder een gestructureerde agenda raak ik de weg kwijt. Yep, ook deze multitaskende moeder! Linkedin kan aangevuld worden met mijn skills als secretaresse.

familieagenda Home Work Time

4. Politieagent

“Niet met je handen eten, deur achter je dicht doen, niet met de deuren slaan, stop eens met gillen, we hebben ook buren… ” en zo gaat het door. Als ik een bonnenboekje had gehad, waren er vele boetes uitgedeeld voor rondslingerend speelgoed, fout geparkeerde fietsen en disrespectvol gedrag richting politieagent mama… ik ben namelijk echt niet de stomste mama van de wereld….

5. Gastvrouw

U roept en wij draaien. Kinderfeestjes, playdates, of voor last-minute stress opvang ben ik inzetbaar. Als een professionele gastvrouw verzorg ik de bijeenkomsten met plezier. In no-time heb ik een woonkamer omgeturnd in een Jungle-feest, Frozen-thema feestje , of een eenhoorn festijn.

jungle feest, feestartikelen, kinderfeestje

6. Hoofdinkoop

Pakken luiers, melk en stapels broden… de hoofdinkoop samen met manlief wordt goed verzorgd. Af en toe klinkt er wat geklaag omdat er geen ‘Yogi‘ (optimel) meer is, of dat de appelsap op is, maar in principe verloopt het inkoopbeleid op rolletjes en krijgen de kleine superhelden hun welverdiende kostje. Ik ben een inkoper pur-sang!

7. Interieur Verzorgster

De kinderen mokken vaak als ik hun speelgoed weer opgeruimd heb en het achter slot en grendel zit. Mijn motto is; “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Overdag mogen ze echt de boel afbreken en bouwen ze de tofste hutten, maar in de avond is het ons huis. Overdag ben ik ook in de weer met omgevallen bekers, modder schoenen en broodkruimels….. Als moeder moet je wel over schoonmaak-capaciteiten beschikken. Functieomschrijving ‘Interieur verzorgster’ voldoet helemaal!

boomhut huttenbouwen, van hut naar her

8. Chefkok

De culinaire versnaperingen krijgen een steeds professionelere look & feel. Disney pannenkoeken, een broodje ei met een hartje in het broodje! Je kunt het niet zo gek bedenken of de maaltijden zijn insta-proof. Nouja soort van… Ik doe mijn best zoals je hieronder kunt zien rechtsonder….. Wat halen we ons toch altijd in ons hoofd voor de kinderen, maar ach… We maken ze er erg blij mee! En als multitaskende moeder flansen we altijd wel weer wat vernuftigs in elkaar!

Topchef

9. Weervrouw

“Mama ik wil geen maillot aan”, pleit mijn dochter, waarop zoonlief roept “korte broehoekkk”. ik zie dat het buiten regent en probeer het aan hun verstand te brengen dat dit niet gaat werken. Maar we hebben een voorziende blik als ouder. We weten ook dat het later op de dag omslaat en daar draaien wij onze handen niet voor om… We hebben een ingebouwde radar voor het weer… met een beetje hulp van buienradar.

hangmatten tropilex

10. Bedrijfsarts

Snijwondjes, schaafwonden, bloedneus, bult op hun hoofd… we zijn van alle markten thuis als multitaskende moeder! En hebben de kids ook nog eens vetmazzel dat ik mijn BHV papieren heb. Ik kan pleisters plakken als de beste! Geenklus is te groot voor moeders!


Multitaskende moeder tag

Zoals je kunt lezen is de multitaskende moeder een geschenk uit de hemel. We draaien ze nergens hun hand voor om. Bij bovenstaand lijstje blijft het namelijk niet! Er zijn nog zo ontzettend veel taken te benoemen die we als de moeder onder de knie hebben en dagelijks uitvoeren! De multitaskende moeder tag wordt dan ook zeer zeker doorgegeven!

Dit bericht bekijken op Instagram

Mijn collega’s kunnen weer rustig ademhalen, na vandaag is mijn @nibhv.nl certificaat weer verlengd ❌🆘‼️ Dadelijk ben ik weer up-to-date op het gebied van verbandjes leggen, reanimeren, stabiele zijligging en eerste hulp bij ongelukken. Op een hele toffe plek overigens… hier blijf ik vanmiddag even hangen 🙌 Een tip is de rode kruis app trouwens 👌👌 #kunstuitleen #nibhv #eerstehulp #ongelukken #bhv #veiligheid #helpsavealife #fire #firstaidkit #knowledge #kunstuitleen #sbn #bedrijfshulpverlening #expertise #art #expositie #bhvdiploma #rodekruisapp

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief