Delen vinden we super lief

Vrijdag 22 maart is het weer zo ver! We hoeven niet na te denken over wat we op het menu zetten want het is Nationale Pannenkoekendag! Wat klinkt er nou aantrekkelijker dan de dag die in het teken staat van de pannenkoek?! De favoriete maaltijd van onze kleine meid. En stiekem is het ook wel één van mijn guilty pleasures.

Nationale Pannenkoekendag 2018

Mmmmm pannenkoeken!

Eens in de zoveel tijd heb ik ontzettend veel zin in pannenkoeken. Niet dat ik maandelijks pannenkoeken eet maar als ik eenmaal in mijn panenkoeken ‘mood’ zit is er maar één remedie. Dan bak ik een flinke stapel pannenkoeken als avondeten. De dagen erna kan ik nog nagenieten van de overgebleven exemplaren voor de lunch. Daarna ben ik weer even voldaan. 😊 Lekker pannenkoeken met stroop en spek, eentje met appel rozijnen en kaneel en op z’n Frans met Nutella en slagroom. Mmmmmm heerlijk!

De pannenkoek experience!

pannenkoekendag

Pannenkoeken zijn voor mij echt jeugdsentiment. Daar ben ik vast niet de enige in. Mijn moeder bakte altijd een hele stapel mooie, dunne, goudgele pannenkoeken. Ik doe het tegenwoordig op dezelfde manier. Eerst flink bakken en daarna met het hele gezin aan tafel.

pannenkoekendag

Een omgekeerd bordje er bovenop om het warm te houden. Als laatste bakte ze dan de pannenkoeken met kaas zodat die zo warm mogelijk op je bord kwam. En zo gaat het hier in huis nog steeds. Op mijn verjaardag was er altijd een pannenkoekentaart. Deze traditie heb ik met liefde overgenomen. Zelfs in mijn studententijd bakte ik soms voor een verjaardag een pannenkoekentaart. Afgelopen jaar heeft mijn dochter voor het eerst ook zo een lekkere taart gekregen. Wel in een modern jasje dus het werd een echte regenboogtaart. Het bleek populair bij jong en oud.

Jong bakt voor oud

pannenkoekendag

Het is dit jaar alweer de 13e keer dat de Nationale Pannenkoekendag wordt georganiseerd. Er zijn nog steeds veel te veel ouderen die zich eenzaam voelen. Deze dag is speciaal bedoeld om ouderen in de buurt extra aandacht te geven. Ouderen in een verzorgingshuis maar ook ouderen die zelfstandig wonen. Basisschoolleerlingen uit de bovenbouw zetten vrijdag massaal een koksmuts op om opa’s en oma’s eens goed in het zonnetje te zetten.

Pannenkoeken bakken met je hart

Door het hele land worden pannenkoeken gebakken. In 2006 deden zo een 60 scholen mee. Ondertussen is het uitgegroeid tot een landelijk evenement en doen er bijna 1500 scholen mee. Niet alleen de kids slaan aan het bakken ook niemand minder dan Pieter van den Hoogenband laat zijn bakkwaliteiten zien. Als ambassadeur van stichting ‘Met je hart’ wil hij eenzame ouderen verbinden. Het thema van 2019 is dan ook heel toepasselijk ‘Pannenkoeken bakken met je hart’.

Pannenkoekenmix en een echte pannenkoekenpan

pannenkoekendag

Deze mooie feestdag is in 2006 in het leven geroepen door Tefal en Koopmans. De initiatiefnemers wilden op een vrolijke manier jong en oud met elkaar in contact laten komen. Pannenkoeken is het perfecte middel. Met pannenkoeken op tafel voelt iedereen zich weer even jong. Een feestje voor jong en oud.

De feestdag bleek een groot succes. Elk jaar ontvangen steeds meer scholen het starterspakket om op een vrijdag in maart aan het bakken te slaan. In het pakket zit alles wat nodig is voor deze heerlijke lekkernij. Natuurlijk zit er pannenkoekenmix in en een speciale pannenkoekenpan. Handig zo een pan. Toevallig hebben wij er niet zo lang geleden ook één aangeschaft. Om het extra feestelijk te maken krijgen de leerlingen ook koksmutsen, servetten, tafelkleden en ballonnen. Het feest kan beginnen!

Elk jaar weer Pannenkoekendag

Onze meiden zijn nog te jong om zelf mee te bakken. Gelukkig is er elk jaar een Pannenkoekendag. Dus nog ‘even’ wachten en ze mogen zelf meebakken. Vrijdag staat er in ieder geval geen stamppot of spaghetti op het menu. Misschien gaan we gewoon naar ons lievelingsfamilierestaurant. Een speeltuin binnen en buiten en natuurlijk pannenkoeken! Lang leve de pannenkoek!

Liefs Aileen

aileen testen zwanger

Hey, ik ben Aileen, gelukkig getrouwd met Martijn en woonachtig in het altijd gezellige Brabant. Samen zijn wij ouders van Amelie en Eloise. Naast mijn deeltijdbaan vind ik het heerlijk om op onderzoek te gaan en ben ik dol op muziek, theater, feestjes, rennen en fietsen. Genieten van het leven staat bij ons op nummer één en dat doen we dus ook graag!
Delen vinden we super lief