Delen vinden we super lief

Ik ben groot fan van de decembermaand. Dichten en lachen op 5 december, ontzettend enthousiaste kindjes en al die lampjes richting kerst. Ik vind het heerlijk! Dan heb ik ook nog het geluk om getrouwd te zijn met de chef oliebollenbakker. Goede voornemens ben ik niet echt van… Sterker nog, als ik iets wil veranderen, dan liever een maandje later. Een ‘FUCK it list‘ lijkt me een stuk fijner. Hier dus dingen die ik zoooooo ga laten dit jaar als multi-taskende moeder!…..

Meer fietsen…. niet dus

Ik ga dit jaar niet vaker fietsen. Dat wil zeggen, ik wil wel lekker het wielrennen weer oppakken maar ik ga niet meer met min 5 graden op de fiets zitten als ik een auto voor de deur heb staan. Best wel erg, want ik ben echt van de pro-fiets club. Maar ik hou gewoon niet van kou en van een half uur vroeger op staan zodat ik de fiets kan pakken in plaats van de auto. Dus dat ‘vaker op de fiets stappen‘ ga ik echt wel weer doen maar dan wel vanaf april of zo. Als het zonnetje langzaam weer begint door te komen.

Ik ben klaar met babyzwemmen

In de kleedkamer wurm ik mezelf in een zwempak. Vervolgens sleep ik mezelf en mijn dochter het zwembad in. Veel te koud en dat vindt zij ook. We vinden het allebei niks. Daar staan we dan. De halve les te bibberen en daarna een beetje te hangen aan de rand van het bad met badspeeltjes. Dat kan ook gewoon thuis in ons lekkere warme ligbad.

Super leuk dat babyzwemmen maar dan moet de kleine in kwestie wel een beetje een waterrat zijn. Ik ben er klaar mee. We zijn helemaal gekapt met knuffelzwemmen. Onze peuter gaat tegenwoordig wekelijks naar peuterdans en dat vinden we allebei echt veel leuker. Dat zwemmen komt wel weer tegen de tijd dat ze zich klaar gaat stomen voor haar A-diploma.

Voetballen! Ik vind er geen bal aan

Leuk hoor die OranjeLeeuwinnen. Heel knap ook dat ze het zo lekker doen. Maar ik heb echt een hekel aan voetbal kijken op tv. Mannenvoetbal, vrouwenvoetbal, ik vind het allebei niks. Helaas denkt mijn man er anders over. Dus regelmatig wordt er achter een bal aan gerend bij ons op de beeldbuis. Jammer dan, ik pak wel een boek. Nog liever zetten we iets op wat we allebei leuk vinden. Ik kom weer meekijken als oranje meedoet met het EK of WK.

Want als ik kan juichen in de kroeg met een biertje in mijn hand en een leeuwenkop op mijn hoofd wordt het voor mij weer interessant. Van de zomer zit ik er helemaal klaar voor. Maar NAC – PSV sla ik even over. Ik geef het eerlijk toe: ik ben er zo één die nooit meekijkt maar wel uit haar dak gaat tijdens het EK.

Breng jij ze even naar bed?

Mijn meisjes zijn mijn alles. Ik ben gek op die twee kleine lachebekkies. ’s Morgens wordt ik overspoeld door kusjes en er wordt heel wat afgekletst. Als ware kunstenaressen maken ze de mooiste creaties voor op de koelkast of op de vensterbank. Samen ontdekken we de wereld en spelen wat af. Er zijn dingen waar de meisjes niet zo van houden. Naar bed gaan bijvoorbeeld.

Het bedritueel wordt door de dames zo veel mogelijk opgerekt. Bij papa gaat het allemaal een stuk sneller. Alleen papa werkt veel meer dan mama. Prima verdeling, maar ik heb ingesteld dat papa één dag in de week de kindjes naar bed brengt. Dat is inclusief tandenpoetsen, billen vegen en luiers verschonen. Zondagavond is mijn avond.

Mama is even de hort op

Naast ‘family time‘ vind ik het tijd voor wat meer ‘me time’. Voordat de kindjes er waren vond ik het heerlijk om mijn hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje Amsterdamse bos. Ik wordt happy van rennen dus dat wil ik weer oppakken. Net als zo nu en dan een goed boek lezen. Sinterklaas en de kerstman hebben mij allebei verrast met mooie boeken dus daar ga ik lekker tijd voor maken.

Binnenkort weer even de kroeg in met een vriendin, een avondje met mijn lief en de weekendkaartjes voor een heerlijk uitputtend-maar-oh-zo-fantastisch festival zijn al binnen. Dat hoeft allemaal niet wekelijks natuurlijk, maar zo nu en dan even iets leuks zonder kids. Dan gaan we daarna weer heel snel schommelen, olifanten kijken en pannenkoeken eten met de meisjes. 🙂

Kom maar op 2020!

Ik ben helemaal klaar voor 2020! En na een maand of twee kom ik (misschien) wel weer met een goed voornemen voor een schoner huis, gezondere maaltijden of korter douchen. Dat zien we dan wel weer. Nu even lekker helemaal niks.

F*CK-IT lijst tag, doe je mee?

De F*CK-IT lijst van gastblogger Mariken is ook hilarisch om te lezen en zeer herkenbaar voor de moeders onder ons! Daarnaast staat ook mijn eigen Olivette F*ck it List online! En omdat beide blogs zo heerlijk herkenbaar zijn, zullen er nog enkelen volgen!
Heb je ook een F*ck it lijst en vind je het leuk om je verhaal te delen? Laat het ons weten en stuur het naar info@olivette.n. We plaatsen het met plezier om anderen te inspireren met waar me ons vooral NIET druk om hoeven te maken!

Happy New Year” voor iedereen!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief