Delen vinden we super lief

Sta je op het punt om een reisverzekering Univé af te sluiten, maar weet je nog niet goed waarom je dit moet doen? Veel mensen zien een goede reisverzekering over het hoofd, omdat ze het idee hebben dat niets kan gebeuren. De kans op een ongeval of andere onverwachte gebeurtenis is immers klein. Toch kan het zomaar zijn dat er wel iets gebeurt op vakantie en je hoge rekeningen gepresenteerd krijgt. Juist daar kan een verzekering jou bij helpen. Met de juiste dekking zorg je er namelijk voor dat je een schadeclaim in kan dienen en een groot deel of zelfs alles vergoed worden door de verzekeringsmaatschappij. Maar wat zijn dan de voordelen die je kan verwachten van deze verzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten is niet het eerste waar je aan denkt bij het boeken van een reis.

Medische dekking en hulp bij annuleren

Een van de grootste voordelen van een reisverzekering van Univé is dat deze een dekking heeft voor medische noodgevallen. Jouw zorgverzekering is vaak niet toereikend in het buitenland en een ziekenhuisopname is duur. De medische kosten lopen snel op en zonder een verzekering met medische dekking krijg je grote financiële lasten. Je staat er niet meer alleen voor als je jouw verzekering hebt afgesloten. Daarnaast kan het zijn dat je hierdoor jouw reis moet onderbreken of vooraf al moet annuleren. Dit geeft ook weer hogere kosten, omdat accommodaties een vergoeding vragen en het omboeken van een vlucht ook extra kosten geeft. De verzekeringsmaatschappij vergoed deze kosten, terwijl jij je kan richten op wat echt belangrijk is: jouw gezondheid.

Het verliezen van bagage is gedekt

Een doorlopende reisverzekering helpt ook bij het verliezen, vertraagd zijn of bij diefstal van bagage. Als jouw bagage nergens te bekennen is als je op de plaats van bestemming aankomt, moet je nieuwe kleding en andere benodigdheden aanschaffen. Kosten waar je niet op zit te wachten. De reisverzekering dekt deze bedragen, zodat je alles wat essentieel is aan kan schaffen. En wat dacht je van de belangrijke documenten die wellicht in jouw koffer zaten? De verzekering helpt dan ook bij de juridische kant van het verhaal, zodat je jouw reis weer kan vervolgen. De stress die hiermee achterwege blijft, zal jouw vakantie niet meer verpesten. In plaats daarvan geniet je van de omgeving en de nieuwe spullen die je aangeschaft hebt.

Een goede reisverzekering afsluiten is een goed idee om veel leed te voorkomen

Aansprakelijkheid en reisbijstand zijn ook geregeld

Uiteraard hoef je bij een doorlopende reisverzekering niet alleen te verwachten dat bepaalde kosten worden gedekt die door anderen zijn aangericht of waar je niets aan kan doen. Ook de aansprakelijkheid is namelijk meegenomen in de dekking. Tijdens jouw vakantie kan je per ongeluk schade aanbrengen aan de eigendommen van anderen. Je bent verantwoordelijk voor het vergoeden van de kosten die bij het herstel komen kijken. De verzekering helpt jou hier dan ook mee.

En wanneer er schadeclaims komen, kan de verzekeringsmaatschappij ook helpen bij het afhandelen hiervan. Er staat iedere dag iemand tot jouw beschikking om reisbijstand en hulpverlening te bieden en te voorkomen dat je jouw vakantie om welke reden dan ook moet afbreken. Een reisverzekering afsluiten loont dan ook zeker.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief