Delen vinden we super lief

Werk, kinderen, hobby’s, afspraken, het leven kan soms erg druk zijn! Om alle ballen hoog te blijven houden, is het echter belangrijk om regelmatig ontspanning en me-time momenten in te plannen. Door deze momenten in je agenda te zetten, zorg je ervoor dat je in alle drukte niet vergeet te ontspannen. Om te ontspannen hoef je niet perse een prijzige massage te boeken, maar dit kan ook heerlijk thuis! In dit blog geef ik je onze 5 ultieme tips hoe je deze momenten optimaal in kunt vullen.

ontspanning

1. Creatief bezig zijn

Wist je dat door creatief bezig te zijn je stresslevel zal verminderen? Het is dus een goed idee om je ontspan-momentje met een creatieve activiteit in te vullen. Als je niet vaak creatief bezig bent, is het leuk om op ontdekkingstocht te gaan naar die creatieve hobby waar jij blij van wordt. Dit kun je zo gek maken als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld aan een cursus pottenbakken beginnen, maar het ook simpel houden en een kleurboek voor volwassenen kopen. Allebei erg leuk om te doen! Een tip: struin Pinterest eens af naar leuke DIYs. Wie weet doe je hier inspiratie op om je huis leuk op te vrolijken en decoreren.

ontspanning

2. Wellness momentje

Om te genieten en relaxen van een wellness hoef je zeker niet perse naar de spa. Een momentje echt ontspannen kan al, heel simpel, door eens uitgebreid de tijd te nemen voor je skincare en make-up. Of doe eens een uitgebreide manicure waardoor je nagels er weer tiptop uit zullen zien. Een muziekje aan en wat lekkers erbij, en je kunt echt even genieten!

Als je een echte diehard spa liefhebber bent, kan het aan te raden zijn om wat meer te investeren in je wellness momentje. Steeds meer mensen schaffen dan ook een sauna thuis aan, en geef ze eens ongelijk! Je hoeft maar een paar stappen te lopen voor je eigen welness ruimte aan huis. Dit is een investering waar je zeker geen spijt van zult krijgen en staat bij ons heel hoog op het verlanglisjtje. Als je hier meer informatie over wilt, kijk dan zeker eens bij Fonteyn.

ontspanning
het vinden van ontspanning kan soms zo makkelijk zijn

3. Ga naar buiten voor ontspanning

Frisse lucht doet een mens ook altijd goed en zorgt voro de ultieme ontspanning. Een rondje lopen is een gratis activiteit die erg ontspannend werkt. Als je in de buurt van een mooi park of natuurgebied woont is dat natuurlijk ideaal, maar in de stad kun je ook mooie routes maken. Als je veel tijd hebt en het mooi weer is, is het leuk om de wandeling te combineren met een picknick. Nodig een vriendin uit, en laten die wandelkilometers maar komen!

ontspanning

4. Verwen jezelf

Het is nooit verkeerd om jezelf af en toe te verwennen. Dit kan op verschillende manieren. Trakteer jezelf eens op een lekker taartje, of gun jezelf dat nieuwe jurkje die je eigenlijk niet nodig had. Vaak gunnen we een ander heel veel, maar behandelen we onszelf heel anders. Tijd om hier verandering in te brengen en jezelf ook wat meer me-time en ontspanning te gaan gunnen.

ontspanning

5. Filmavondje

fiets, mountainbike, tiener, groepsdruk, peer pressure

Dit is een klassieker, maar blijft erg leuk voor de ultieme ontspanning bij je thuis. Organiseer een filmavondje met je favoriete mensen. Pyjama aan, snacks op tafel en de filmmarathon kan beginnen. Je kunt een klassieker opnieuw bekijken, of juist een nieuwe film uitproberen. Een filmavond zorgt gegarandeerd voor ontspanning!

Tot slot

Deze lijst is natuurlijk nog maar een begin van alle mogelijkheden waarmee je je kunt ontspannen. Wat blijft staan, is dat het belangrijk is om die tijd voor ontspanning echt te nemen zodat je van al het moois om je heen kunt genieten. Hopelijk brengt dit blog je op ideeën!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief