Delen vinden we super lief

Voor mij geen voornemens die ik toch geen jaar wdoelen voor 2018 family firsteet vol te houden, nope! Ik ga voor doelen en een afvinklijst. Een afvinklijst met punten die ik het einde van dit jaar kan afstrepen. Wie weet brengt het je op ideeën en word je er door geïnspireerd. Mijn agenda is er inmiddels al bijgepakt en volgekalkt met leuke uitjes. En ook plan ik een aantal van mijn actiepunten in. Op deze manier maak ik het gelijk concreet en ga ik ermee aan de slag…..

1.Geven maakt me blij

Niets maakt me meer blij dan mensen te helpen, blij te maken of een cadeautje te geven. Afgelopen jaar heb ik een surprise party en een babyborrel georganiseerd, willekeurig cadeautjes uitgedeeld en samen met vrienden er op uit geweest. Ook goede  doelen hebben op mijn steun kunnen rekenen. Daar wil ik dit jaar meer tijd in gaan steken. Zo koken we met regelmaat voor daklozen met onze lionsclub amsterdam . Dat wil ik dit jaar weer echt gaan oppakken. Mijn man wordt 40 dus daar kan ik ook weer iets leuks voor gaan bedenken. Ook krijgt mijn zwager en zusje haar 3e kindje. Dat laatste betekent dat ik weer een tien-dagen kraampakket in elkaar mag zetten. Dit is toch een van mijn terugkerende doelen met al die geboortes in mijn omgeving. Geven maakt me blij en dat zal altijd wel zo blijven. Ook wil ik dit aankomend jaar blijven doen. Gewoon om mensen te verrassen!

2.Family first

Ik heb altijd een romantisch beeld gehad van het ouderschap. Oef, ik wilde wel 10 kinderen. Daar kom ik nu op terug, want niets had me kunnen voorbereiden op de realiteit. Om alles goed in het gareel te houden is een goede balans een must. Mijn collega zegt altijd; ” Je hebt het bedrijf waar je werkt, maar ook het bedrijf “Marjolein” en dat moet ten alle tijden op nr 1 staan. En gelijk heeft ze.  Afgelopen jaar stond mijn gezin altijd bovenaan en wijken onbelangrijke dingen voor mijn grote liefdes. Ook dit jaar staat dit bovenaan mijn prioriteiten lijst en gaan we er veel op uit. Dit is toch wel het belangrijkste van al mijn doelen. Er staan dus ook al heel wat uitjes in mijn afvinklijst.

Met bovenstaande prioriteiten en 2 hoofd doelen in mijn achterhoofd heb ik onderstaande actie lijst opgesteld.  Ik ben voornemens om vooral dingen te ondernemen die energie geven en niet kosten. En vooral het moeten schrap ik van mijn lijstje.

Mijn actielijst & doelen

Volgens jaar kijk ik terug op onderstaande lijst en zal ik evalueren wat er van gelukt is en wat niet.

 1. doelen voor 2018 family firstVaker gebruik maken van de Artis-dierentuin kaart (vorig jaar 6 keer en daar zijn de abonnementen best ietwat de duur voor)
 2. EYE het filmtheater naar de kindervoorstellingen op zondagochtend (zo ook NEMO science museum & het scheepvaartmuseum)
 3. Een balletvoorstelling bij het nationale ballet in Amsterdam
 4. Naar een cabaretier in het theater
 5. Een musical bezoeken
 6. Een feest geven voor mijn man die 40 wordt
 7. Weekendje/nachtje weg met mijn man alleen
 8. Uitpakken met iets origineels op VaderdagValentijn
 9. 3-4 blogpost per week met kwalitatieve, fun content op Olivette blijven plaatsen
 10. Zeker 1 keer per maand een speel afspraak voor de 2 oudste kindjes
 11. Eindelijk mijn 2 gekochte boeken uitlezen
 12. Elk kwartaal een vriend-vriendin verrassen met een uitje/spontane actie
 13. Mijn vader, moeder & schoonmoeder verrassen
 14. 10 kilometer joggen redden zonder te stoppen binnen een uur
 15. Met de kinderen een weekend weg naar een van de eilanden
 16. 5 handen uit de mouwen acties op jaarbasis voor het goede doel (o.a koken voor daklozen)
 17. Een familie fotoshootdoelen voor 2018 family first
 18. Een circus middag organiseren met mijn kids
 19. Naar een discotheek en dansen tot midden in de nacht
 20. Iets doen wat geheel uit mijn comfortzone ligt.
 21. Ontbijten in een chique hotel te AmsterdamIk ben benieuwd of jij iets leuks op de planning hebt staan! Wel laten weten hé! Ik ben dol op nieuwe ontdekkingen 😀 Aan het einde van dit jaar, of misschien al wel eerder kom ik weer terug op dit lijstje

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

doelen voor 2018 family first


Delen vinden we super lief