Delen vinden we super lief

afvinkenIn het begin van het jaar gaf ik al aan dat ik geen voornemens had die ik toch geen jaar wist vol te houden. En zo geschiedde. Er werd een lijst opgesteld met actiepunten die ik het einde van dit jaar hoop te kunnen afvinken. Er waren al een aantal leuke uitjes ingepland en het was aan mij om dat dit jaar vol te houden. Ik heb de actiepunten erbij gepakt en kan heel concreet checken of er wat van heb gebakken…

Lees ook: Doelen voor 2018 van familie Olivette incl. afvinklijst

Actiepunten afvinken

1.Geven maakt me blij

Wat betreft me ‘inzetten voor het goede doel heb ik het er karig van afgebracht en kan ik het niet bepaald afvinken. Ik had mooie ambities maar ik heb me enkel ingezet voor het kinderbeestfeest en stichting uitgestelde kinderfeestjes Daarnaast heb ik de kledingkasten van de kinderen uitgezocht en alles gedoneerd aan Stichting Babyspullen. Het helpen van mensen en hen blij maken, maakt me gelukkig. Het enige wat ik wel intensief heb gedaan, is blogs schrijven voor goede doelen.afvinken

 • Kleinigheden

En uiteraard heb ik nog steeds heel veel weggegeven. Het kleine zit hem in hier in. Een zak krentenbollen aan de jongen bij de supermarkt die aan het bedelen is voor eten,een extra portie koken voor de eenzame buurman een paar huizen verder, of voorlezen bij een gezin waarvan de ouders niet kunnen lezen. Kleine dingen, kleine gebaren die veel impact kunnen hebben.

Het tien-dagen kraampakket voor mijn neefjes was overigens een groot succes. kleine David is in januari geboren en is een ontzettend groot baby geluk. Geven maakt me blij en dat zal altijd wel zo blijven. Het spontaan verrassen is tof.

2.Family first

De woorden van mijn collega Caja zijn me altijd bij gebleven” Je hebt het bedrijf waar je werkt, maar ook het bedrijf “Marjolein” en dat moet altijd op nr 1 staan. En zo is het. Ik werk heel hard, maar zorg er ten alle tijden voor dat ik thuis volledig focus heb op mijn gezin.

 • Uitjes

We zijn er afgelopen half jaar veel samen op uit geweest. We zijn naar Texel geweest en het weekendje Oberhausen was een groot avontuur. Met manlief ben ik naar Van der Valk in Tiel geweest en ook hebben we Van der Valk Apeldoorn uitgetest. Ik mag dit afvinken, maar er komen ongetwijfeld nog leuke uitjes aan. Gewoon plannen en het vragen voor je verjaardag ;-D

Mijn doelstelling was vooral om dingen te plannen die energie geven en niet kosten, met mensen waar ik bij van wordt en waar ik door geïnspireerd raak. Al het ‘moeten’ schrap ik van mijn lijstje en afgelopen half jaar is me dat aardig gelukt. Hierdoor kan ik vooral leuke dingen van mijn lijstje afvinken.

Mijn actielijst & doelen afvinken

En wat is er nu gelukt van het lijstje? Ik neem het door en begin met afvinken…

 1. doelen voor 2018 family firstDe Artis-dierentuin kaart is dit jaar nog maar 3 keer gebruikt, waaronder 1 keer door de basisschool op de laatste schooldag. Nog niet voldoende als je kijkt naar de kosten voor de kaart. Werk aan de winkel op dit punt en kan het absoluut niet afvinken
 2. We zijn twee keer naar het NEMO science museum geweest & papa is op de verjaardag van Olivier naar het scheepvaartmuseum geweest. Ook werd het tropenmuseum bezocht.
 3. We zijn nog niet naar het EYE filmtheater bij de kindervoorstellingen op zondagochtend geweest.
 4. Yvette is samen met oma & mama naar een balletvoorstelling geweest bij het nationale ballet in Amsterdam. Wat was het geweldig! Ook heb ik Ode aan van Manen bezocht met een dierbare vriendin.
 5. We zijn naar een cabaretier in het theater geweest. Samen met manlief hebben we niemand minder dan Philippe Geubels bezocht.
 6. We hebben nog geen musical bezocht. De Lion king en Mama Mia staat op mijn lijstje. Ik ben nog op zoek naar een leuke aanbieding, wordt vervolgd… We zijn we op muzikaal avontuur geweest. Wende en ook Blaudzun was fantastisch.
 7. Een feest geven voor mijn man die 40 wordt is helemaal gelukt. Het was een groot succes en hij voelt zich nu officieel oud ;-D, maar bij 40 begint het leven pas ontdekte ik.
 8. Weekendje/nachtje weg met mijn man alleen is gelukt zoals hierboven beschreven.
 9. Ik heb weten te verrassen met iets origineels op VaderdagValentijn
 10. Het is me gelukt om 3-4 blogpost per week te plaatsen met kwalitatieve, fun content. Vooral dankzij mijn weekendjes weg waar ik mijn blog centraal stelde.Het was een uitdaging om op te pakken, maar ‘I did it’! Al is het sporten er wel aardig bij ingeslopen!.afvinken
 11. Qua speel afspreken hebben mijn kinderen niets te klagen. Zelfs Lucas heeft al een ‘fling’ op de crèche.
 12. Een actie punt dat me NIET is gelukt: mijn 2 gekochte boeken uitlezen. Ze zitten bij me in de koffer voor op vakantie!
 13. Elk kwartaal heb ik een een vriend-vriendin weten te verrassen met een uitje en spontane actie. Ik heb kaarten gekocht voor Fifty shades Grey Girls night en ook heb ik vrienden verrast met een rode loper film premiere. Etentjes, avondjes uit, nachtje weg. Hier ben ik nu actief in, aangezien ik mijn vrienden gemist heb. De BV familie draait op volle toeren en soms laat ik een bal vallen. Maar dat geeft niet..
 14. Mijn vader, moeder & schoonmoeder verrassen is gelukt. Mijn vader heb ik bij gemaakt met een bezoek aan theater Carré, met mijn schoonmoeder ben ik naar het nationale ballet geweest en met mijn moeder zou ik naar Mamma Mia gaan, maar dat ging helaas niet door. her ligt nog een actiepunt.
 15. Een no-go is het 10 kilometer joggen zonder te stoppen, binnen een uur. Werk aan de winkel, ik heb nog een half jaar!! Ik red nu een schamele 5km.
 16. Met de kinderen een weekend weg naar een van de eilanden is gelukt. We zijn naar Texel geweest.
 17. Nog zeker inplannen is de 5 keer een ‘handen uit de mouwen’ actie voor het goede doel (o.a koken voor daklozen)
  De grote pubquiz was een succes, maar de 5 heb ik nog niet gehaald.
 18. De familie fotoshootdoelen voor 2018 family first moet echt nog gepland worden, maar weet iemand een goede fotograaf die edgy, fun en origineel kan fotograferen?
 19. Een circus middag met mijn kids heb ik nog niet georganiseerd. We waren wel op Pamups, bij Proef pampus en daar waren ze heuse Circusartiesten. Dus voor de helft heb ik dit kunnen afvinken.
 20. Ook wil ik nog dolgraag dansen in een discotheek tot midden in de nacht! Bij Blaudzun waren we op de goede weg en ook de after party bij Mamma Mia was geslaagd, maar echt swingen tot de late uurtjes moet nog gebeuren!
 21. Iets doen wat geheel uit mijn comfortzone ligt. ‘Done‘, maar hier later meer over! Ik heb kunnen afvinken al was het niet altijd een pretje.
 22. Ontbijten in een chique hotel te Amsterdam hebben we nog niet gedaan. Ik wilde naar The grand, het Conservatorium hotel en het Amstel, maar er kwam steeds iets tussen.

Zoals je kunt lezen is er echt nog wel werk aan de winkel! Maar zoals ik de blog begon: ik focus me op dingen die me energie geven en niet de dingen die ‘meoten’. Komt tijd komt raad!

Ik ben benieuwd of jij iets leuks op de planning hebt staan! Wel laten weten hé! Ik ben dol op nieuwe ontdekkingen 😀

Keep you updated!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief