Delen vinden we super lief

schoenen Deze week stond in teken van nieuwe schoenen. Iedereen loopt op nieuwe stappers, behalve, yep, je raad het al…mama. We hadden weer leuke uitjes en hadden even pas op de plaats. Ik kon twee juweeltjes van blogs schrijven die al een tijdje in mijn hoofd ronddoolden en ook trok ik mijn stoute schoenen aan…. lees je mee

Maandag 9 april

wijnproeverij kasteelhoeve Ik heb geen idee wat het is met de maandagochtend, maar mijn kinderen zijn dan echt te sloom voor woorden. Ze zijn niet vooruit te branden en zijn sjagereinig tot en met. Misschien omdat het weekend zo zen en relaxed was. Ze weten dat we weer een week in geslingerd worden, waar alles draait om hectiek, ritme, regelmaat en heel veel ‘moeten’. Het begon al met het aantrekken van hun schoenen. Dit zinde ze niet en deden alles om het te stagneren. De welbekende mondaymorning blues was ingetreden. Ik kreeg het gelukkig we voor elkaar dat dochterlief niet al haar hebben en houden de crèche mee insleurde. Ik zou haar happy Horse knuffel met mijn leven bewaken…

Beloofd is beloofd … mama zou goed zorgen voor konijn, de knuffel van dochterlief ~ Hij is safe & sound weer thuis 🐰 #littlegirl #konijnknuffel #bestfriend #mochtnietmeenaardecreche #metmamamee #knuffeldier #fluffy #knuffel #plüschtiere #easterbunny #knuffelen #bunny #hase #cuddlytoy #madewithlove #cuddles #kinderaccessoires #bunnys #happyhorse #bunnylove #safe #sefetyfirst #macicosi #bettersafethansorry

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 10 april

Die ochtend kregen we het heugelijke bericht dat de totale opvangt van de pubquiz bekend was gemaakt. Er ging heel veel voorbereiding en hard werk aan vooraf. Trots op het team en al helemaal dat we het Parool hebben weten te bereiken. Goed doen voelt goed en maakt je gelukkiger, tenminste zo voelt het voor mij. Je zult maar in de schoenen staan van ouders die geen kinderfeestjes kunnen organiseren voor hun kinderen. daar deden we het voor

Lees ook: De Grote Pubquiz 2018 in de melkweg met een groots cadeau voor stichting uitgestelde kinderfeestjes. 

 • Blogtime

Die avond kon ik eindelijk mijn blogs afronden die al heel lang in de maak zijn. Ik ben zo’n blogger die haar blogs even moeten laten ‘rijpen, net als goede wijn. Als ik het geschreven heb, duurt het vaak nog wel even voor ik het Live zet. Ik ben nooit tevreden, een persoonlijk suf dingetje denk ik. Zo ook over de blog “Mumshaming” en al helemaal over “Stichting Make a Memory“. Deze laatste blog heb ik een tijdje laten liggen, gewoonweg omdat ik het niet perfect vond. En ook omdat het onderwerp zo heftig is Deze week besloot ik dat het tijd werd om het te plaatsen, Ik kan het wel blijven uitstellen, maar het verdient zo snel mogelijk heel vele aandacht. Ik twijfel over: “Verwoord ik het wel goed, heb ik alle kanten belicht? Zet ik geen kwaad bloed aan? Is het wel respectvol genoeg… Alles draaide in mijn hoofd, maar het staat online. Ik heb mijn stoute schoenen aan getrokken. De reacties zijn ook overweldigend. Ook in mijn inbox, zoveel lieve berichtjes, dank hiervoor!

Woensdag 11 april de dag van de schoenen

 • Consultatiebureau

We hadden een gecombineerde afspraak bij het consultatiebureau ~ Lucas ligt ver boven de gemiddelden en wordt een lange jongen, Yvette groeit en bloeit en heeft vervroegd haar prik ontvangen. Trots dat ze is op haar prikdiploma. Ze zijn weer door de APK 😊✨ dat werd uiteraard gevierd met een taartje. Yvette ging vervroegd in de ronde mee voor de vaccinatie aangezien ze bijna vier is en ik afgelopen 2 jaar niet geweest was. Gevalletje vergeten, op het consultatiebureau staan met het verkeerde kind…ach je kent het wel. Ik ben soms echt zo’n verstrooide moeder. Er is in ieder geval genoeg ‘hysterie’ in mijn leven. Geen dag is gewoon, saai of een sleur, er is altijd wel wat..

Lees ook: ‘Make a Memory’, zo belangrijk, pijnlijk en nodig. Een blijvende herinnering na het overlijden van je kind

Lees ook: Mum Shaming !! De Instagram post van deze mama gaat Viral en niet zomaar !

 • Verloskundigeschoenen een week van uitersten

En extra leuk, mijn verloskundige Mariken stond voor mijn neus. Ze heeft me begeleid met haar team bij alle drie de zwangerschappen. We hebben veel samen meegemaakt. Ik was proefpersoon bij de aanschaf van nieuw echo apparatuur, ging mee naar cursussen en zag haar veel op consult bij de “Centering pregnant bijeenkomsten”. Een topper die mijn eerste kindje thuis op de wereld heeft gezet. Het voelt zo vertrouwd als ik haar weer zie. Ik zei al gekscherend dat ik manlief probeer over te heel voor een 4e, maar dat het nog niet zo wil lukken. “Je bent altijd welkom, dat weet je” riep ze lachend. Heerlijk mens..

 • Nieuwe schoenen

Skechers Mijn dochter liet geen traan bij het prikje op het consultatiebureau ~ dat werd gevierd met tompoucen en nieuwe schoenen, maar haar maat schoenen was er niet meer!!! Check deze beauties ✨ met subtiele lichtjes #loveit Dus nog even verder struinen naar deze Skechers schoenen Ik kon ze vervolgens nergens vinden met een beteuterd koppie als gevolg. Mijn stagiaire was de helpende hand ” Gewoon via google shopping zoeken joh” Weer een foefje geleerd. Bij Wehkamp.nl waren deze schoenen nog op voorraad én in de juiste maat.

weekoverzicht

Donderdag 12 april

 • Philippe Geubels

Lieve Dolly, onze buurvrouw paste op onze kids die avond, want we hadden datenight! We gingen naar mijn zo geliefde theater Carré naar de voorstelling van Philippe Geubels. Hij staat ook wel bekend als de droge Belg bekend van de tv-programma’s Mag ik u kussen? en De slimste mens ter wereld. Mijn mooiste outfit en kekke schoenen werden aangetrokken.

 • Review

Ik weet niet precies zo wat ik van de voorstelling  ‘Bedankt voor Alles’ vond. De avond begon met veel cliché grappen over het ouderschap. Menig grap kende ik al. Hij heeft een monotone stem die je langzaamaan in slaap sust. Hij is spaarzaam met de rake grappen en heeft me enkele momenten echt laten lachen. Het ging zoal over dankbaarheid, luiheid en vriendelijkheid. Luchtige onderwerpen die aangestipt werden. De scherpheid en snelheid vond ik ietwat missen. Het was ietwat vlakjes, maar dat ben ik.Philippe Geubels De momenten dat het over sex ging, of als er iemand op de 1e rij bij betrokken werd, werd het publiek wakker. Hij wist zelfs enkele minuten op het toneel te gaan liggen, een kaartentruc voorbij te laten komen en met de muziek wist hij de boel even op te zwepen. Het was amusantelijk, maar geen hoogstaand stand-up comedian werk, zei de criticus in mij. Deze man heeft volgens mij heel veel meer in zijn mars, ik denk dat we nog veel van hem zullen gaan zien, zoals ik hem kon vertellen na de show.

Vrijdag 13 april

 • Nieuwe schoenen voor kleine Lucas

  Koel4Kids

Er is er eentje heel blij met z’n nieuwe schoenen. Gisteravond werden ze afgeleverd en hij wilde ze niet meer uit doen~ Ik was zo blij met z’n vorige gele taco’s van Koel4Kids (te leuke naam overigens) maar hij moest ze zonodig beschilderen. 🙄Achja dan struinen we toch voor een nieuw, hip, te leuk model. De latex-rubberenzool is ideaal met antislip profiel. Hij haalt namelijk veel capriolen uit ik kies weer voor hetzelfde merk omdat ze mooi blijven en van kwaliteit zijn.

 • Pluimen mysterie

Vandaag was overigens ook eindelijk het ‘pluimen mysterie‘ opgelost. Ze gaan het intern uitzoeken en ik kreeg een nieuwe voucher, fioeuw. Het weekendje weg kan geboekt worden. Chapeau voor de klantenservice, en een enorme opluchting. schmink, schoenen

 • Roarr

Manlief was op tijd uit zijn werk vertrokken om pasfoto’s te laten maken voor het nieuwe paspoort van Olivier. Dit bleek echter onmogelijk aangezien de meiden van de crèche het leuk vonden om de kinderen te gaan schminken, oeps… Hier moest ik wel smakelijk om lachen. Die avond waren zowel manlief en ik K.O na het werk. Ik geloof dat ik al om half tien naar boven ging. Ongekend, maar mijn batterij was echt leeg. Misschien ook wel door de spanning voor de veiling die om 19:00 zou aflopen. Ken je het fenomeen BVA-Auctions?

 • BVA auctions

Batavus piazza fiets holland cruiserIk fiets vaker, verder en merk dat ik niet met plezier mijn fiets pak. Het is nog zo’n oude barrel met twee fietszitjes erop. Ik heb nooit een nieuwe moederfiets gekocht, maar begin die te missen. De instap, de stabiliteit, een moederfiets heeft veel voordelen. En laat manlief nu geboden te hebben op 2 kavels, waaronder een fiets voor mij. Zijn bod bleef lange tijd hangen op 200€ enorm spannend, want zouden we hem ‘winnen’. Dat is natuurlijk een raar begrip, want ‘winnen’ doe je het niet. Je moet er gewoon voor betalen, maar toch het spelletje blijft leuk. Uiteindelijk hebben we de fiets kunnen bemachtigen voor all in 340 €, langleve de belasting teruggave. Ik ben er enorm blij mij en zal straks weer kilometers afleggen met de kleintjes. Laat het mooie fietsweer maar komen.

Zaterdag 14 aprilwijnproeverij kasteelhoeve

In de sportschool kon ik al mijn energie kwijt, of nouja ook eigenlijk opladen. Met drie kinderen thuis is het heerlijk om 2 uurtjes helemaal weg te zijn en met jezelf bezig te zijn. De bokszak had het zwaar te verduren. Al is het kort, ik kwam als herboren weer thuis. Ee stap in de goede richting om weer fit te worden. Manlief was thuis tegelijkertijd een uitdragerij begonnen op de oprit. Hij ging de schuur opruimen ne dat gaat gepaard met eerst alles eruit om vervolgens veel weg te gooien, uit te zoeken 2e poging om een pasfoto te laten maken en Olivier gelijk blij maken met nieuwe schoenen. Dit was minder gezellig dan verwacht. Hij had de bokkenpruik op omdat zij favoriete schoenen niet in zijn maat waren, grrr

Lees ook: Eigenwijs, nondeju dat heeft hij van zijn vader…uhmmm

 • Wijnproeverij de Kasteelhoeve

Ik ben overtuigd! Ik ga meedoen met een wijnmarathon! Manlief tagte me in een bericht en ach als iets me overtuigd om ooit een marathon te rennen, dan is het wel wijn! Dit is toch te grappig! Hier zie ik mezelf wel aan meedoen, al vraag ik mezelf wel af of ik de marathon zal voltooien. Schoenen aan, flessen ontkurken en trainen maar.. Die zaterdagmiddag had manlief een wijnproeverij georganiseerd dat echt een succes was. En extra leuk, we mogen een aantal proeverijen weggeven t.w.v 17,50 p.p met een max aantal deelnemers van 8 personen. (totale waarde €140) Je drinkt exclusieve wijnen en krijgt er gepaste uitleg bij. Check snel de link en doe mee!

Lees ook: Wijnproeverij de Kasteelhoeve, waar ik wijn heb laten verdwijnen. Wat is jouw superkracht?

Zondag 15 april

kleuren en knutselen kleuren en knutselen Deze dag streep ik liever weg. De kinderen hadden nergens zin in. Echt alles is uit de kast getrokken, van verf, kleurtjes, lego, duplo, schoenen aan en naar buiten, fietsen, noem maar op… Lucas zat volgens mij in een groeispurt met bijgeleidend gejengel en gehuil. Yvette heeft het gillen ook weer uitgevonden. Ik ben maar kledingkasten gaan uitzoeken uit frustratie, grrr. We hadden ook geen zin in koken en zijn overantwoord naar de de gouden M gegaan en voor papa en mama sushi. Dat hadden we wel verdiend.schoenen weekoverzicht Onze zolderkamer staat nu vol met tientallen zakken babyspullen, kleding, schoenen, en jassen voor stichting babyspullen. Er werd me gevraagd waarom ik het niet ging verkopen op koninginnedag, maar daar heb ik dit jaar geen zin in. Ik geef het liever een 2e leven en het komt zo goed terecht bij gezinnen die het heel hard nodig hebben.

Lees ook: Hoeveel vrienden hebben jullie? Klopt de theorie van Dunbar wel?

Na het schrijven van bovenstaande blog, realiseerde ik me dat het weer tijd wordt om leuke dingen in te plannen met dierbaren, dat wordt mijn taak voor aankomende week. Ik wens jullie ook allemaal een sprankelende week toe! Met hopelijk heel veel BBQ-weer en fijne momenten! weekoverzicht schoenen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5 #6 Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6 #7 Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7 #8 Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 #9 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9 #10 Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10 #11 Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag #12 Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 #13 Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15

Delen vinden we super lief