Delen vinden we super lief

weekHet weer is onstuimiger en daarmee ook de kinderen. De week vloog voorbij net als de wind langs onze oren. We kijken terug op een gezellige week met vrienden, wijn en hard werken. Maar ook een week waarin er heftige gebeurtenissen plaats vonden. Mijn mama hart brak deze week… lees je mee?

Maandag 17 september

“Wijn is de beste vloeistof om glazen mee te wassen. Een quote die elke wijnliefhebber zal beamen. We hebben ’tickets in the pocket’ voor het aanstaande WIJN PARADIJS in de westergasfabriek ! Hier wil je als wijnliefhebber echt bij zijn! Vorig jaar viste ik achter het net, maar nu zijn we er bij! Het “Amsterdam Wine Festival is op 28, 29 en/of 30 september en wordt te gek! Ook zullen we bij de exclusieve Champagne afterparty ‘Nadorst‘ zijn . We kijken er naar uit!

 • Extra lang voorlezen

De week begon vrij hectisch en druk met veel gerace. In de avond zorg ik dan wel weer dat we dat herpakken. Lang voorlezen en kletsen voor het slapengaan helpt hier bij! We ontvingen twee prachtige prentenboeken van de Lumies waar de kinderen gebiologeerd naar kijken en luisteren. Het voorlezen is altijd een feestje om ze rustig toe te stoppen en in slaap te zingen.

Lees ook: De boeken van ‘De Lumies’ ondersteunen je als ouder! Een nieuwe zoektocht in Lumieland!

Dinsdag 18 september

 • Première Johnny English

Na een dag op kantoor gebuffeld te hebben, ging ik met piepende banden huiswaarts. Mijn vader, zus en manlief waren al aan de keukentafel geschoven om nog een hapje mee te prikken. Er werd een taxi besteld en in stijl gingen we richting Pathé Tuschinski waar we aanwezig waren bij de landelijke première van een hilarische, idiote film.Johnny english

 

 • Extra bijzonder

Deze keer was het een hele bijzondere première aangezien Oliver (5) met ons meeging. De film is geschikt vanaf 6 jaar, maar ach dat ene halve jaartje zagen we door de vingers. Tijdens de taxirit richting Pathé plaatste ik een foto op insta met de hashtag #JohnnyenglishNL.

Niet veel later ontving ik een leuke berichtje van Fleur van de blog Mamaliefste dat deze post op het grote beeldscherm verscheen in Pathé. Na de film werd de kleine man ook door velen herkent door zijn UK vest. Hij straalde van oor tot oor. Het was een zeer feestelijke avond en tijdens de film zat Olivier giechelend naast me. Leuk dat hij het vond!

Lees ook: Nederlandse Premiere Johnny English Strikes Again

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fijne zonnige dag vandaag ☀️ Het was vandaag echt iets té vroeg dus eerst een sloot koffie on the road 🚗 mijn woon-werkverkeer is elke ochtend 35 min in de auto De fiets is helaas te ver, al is het wel me-time 🍀Ik kan keihard meezingen, koffiedrinken, rondje bellen en even op adem komen als de kids het op de heupen hadden 😇 Maar ik ben er weer ✅ BacktoWork 📚 . . . . #coffeeontheroad #coffee #coffeetime #coffeelover #ontheroad #coffeelife #coffeeonthego #coffeeanytime #coffeebreak #coffeeanywhereanytime #coffeemug #needcoffee #goodcoffee #tuesdaymorning #woonwerkverkeer #sunrise #zonsopkomst #omw #dayinalife #omwtowork #morning #fijnedag #lekkerweer

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Woensdag 19 september

Op de fiets naar school en hopla naar huis om achter mijn werklaptop te kruipen. Einde deze week vertrekken we naar Duitsland naar de vakbeurs ‘Kind & Jugend’. En aangezien mijn dag gevuld zal zijn met afspraken kon ik me in alles rust voorbereiden. Ook staan er een aantal campagnes klaar om gelanceerd te worden en daar word ik dan wel weer blij van!

 • Internationale “Talk Like a Pirate Day

talk like a pirate daytalk like a pirate day

Ik ben dol op themadagen en dit is er eentje naar mijn hart.

“Ahoy matey’s! ⚓️
Always be yourself ☠️
UNLESSS you can be a pirate.
Then be a pirate..🏁🖤
Arrrrrrrrrrr…”

Het is de internationale “Talk Like a Pirate Day”
So have some fun me hearties. Aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrgh! Met de kleine piraten thuis een feestdag om bij stil te staan! De oudste is zijn Piratenpak wel ietwat ontgroeid en wordt Lucas zijn eigendom. Voor deze jongen staat de Souza piratenpak op de Sint wishlist (2e foto) “‘En wil je je piratennaam weten? Check de 3e foto ⚓️👌 “Ahoy Matie,” Aye, Aye Capt’n,” “Land ho!” “Hornpipe,” Happy Pirate Day!

 • Digitransferverdriet

De blog kwam live te staan over onze toffe vestjes. Deze webshop deel ik graag met jullie. Toen de kindjes thuis kwamen, konden we ons gelijk omkleden. Die middag hadden we namelijk een te gek evenement bij Disney in hartje Amsterdam.

 • Sweet dreams

De kids waren afgedraaid in de ochtend na een halve dag school. Zodra de buikjes waren gevuld met tosti’s, gingen ze op 1 oor. School heeft impact op ze. Alle indrukken, lange dagen, een nieuw ritme en een andere setting is niet niks.
Ik probeer de kids zoveel mogelijk regelmaat te bieden zodat ze weten waar ze aan toe zijn. De schoolagenda heb ik inmiddels ook overgeschreven in m’n nieuwe jaar agenda Het gaat weer een leuk jaar worden. Een goede planning en overzicht geeft lucht. We zijn zelfs ingeroosterd op de klusavond op school 💪 Powerrr…

 • Disney kerst

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“Mam….” “Ja schat…” “”Waarom kijkt iedereen zo naar ons..” 🤣 We stonden hutjemutje in een stampvolle metro en het was mij ook opgevallen … en tsja geef ze eens ongelijk haha 🤣 “Nou weet je” antwoordde ik… met de wetenschap dat de hele coupé als sardientjes zat mee te luisteren” ik denk dat de mensen denken dat wij een beetje in de war zijn… “ “Het is namelijk zomer en wij zijn met z’n viertjes verkleed als de kerstman en geheel in kerst sferen … “ ik zie de mensen om me heen grinniken.. “Maar ik ben niet in de war hoor mam… we hadden toch een kerstborrel…” !? 🎄🎄🎄En zo is het … Op de terugweg kwamen we ermee weg aangezien Ajax speelt en we tussen de rood-witte shirtjes stonden We hadden inderdaad onze 1e kerstborrel van het jaar op een bijzondere plek … . . . . . #christmasspirit #christmas #feestje #kerstb#christmastree #MayorManor #amsterdam #Nes wijn

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Kerst bij the Walt Disney Company

In onze tofste kerstoufits gingen we richting het centrum van Amsterdam. Je zag de medepassagiers verbaast onze kant op kijken.. “Hoezo hebben zij kerstoufits aan?” Het stond op hun voorhoofd geschreven.  We stapten uit bij de nieuwmarkt waar een stukje binnendoor liepen. Ik meed de rosse buurt met drie verklede kleine kerstmannetjes.

De toeristen op de volle terrassen waren wel lastig te omzeilen. Liefkozend keken ze onze kant op. Je zag hen vragend kijken “Ben ik dronken, ben ik stoned…zie ik daar echt vier kerstfiguren lopen” Ik gniffelde wat en knikte vrolijk terug.

kerst borrel Walt disney

 • Christmas carols

We werden ontvangen met Christmas Carols en in het prachtige gebouw stond de glühwein en warme chocolademelk al klaar. De kindjes keken hun ogen uit aangezien ze omringd waren door de meest fantastische Disney producten. Olivier was gelijk verliefd op de Star Wars poppen en de Cars‘ Truck. Lucas was in zijn nopjes met de Mickey Mouse Racewagen en Yvette keek verlekkerd naar de Disney poppen en naar de zwemmende Ariél.disney kerstborrel wijn

Er waren heel veel mooie Disney producten die op ons verlanglijstje komen te staan. Ik was zelf verliefd
Er kon ook geknutseld worden. De lieve hostesses in te leuke Mickey Mous pakjes verwelkomden ons en schoven de kindjes aan bij de grote knutsel tafel.

 • Magical Disney

We gingen huiswaarts met een prachtige kerstbal die beschilderd en beglitterd werden. Het was een magische middag en gingen huiswaarts met de kerstliedjes nog in ons hoofd. Het was druk in de stad omdat die avond Ajax speelde. Onze rood/witte outfits viel daardoor minder op. Al vroeg kleine Olivier mij wel waarom alle mensen zo naar ons keken.

 • Lekker weer

Toen we thuis kwamen trokken we als eerste de warme outfits uit. In de nazomer zon genoten we nog na van de leuke middag terwijl de kindjes buiten gingen spelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De allereerste kerstborrel van het jaar is een feit! 🎄🎄🎄✨⭐️ Geheel in stijl gingen we richting een bijzondere plek in het Amsterdamse theater district waar “The Walt Disney Company” we een warm & gezellig welkom kregen geheel in Kerstsferen. 🎄De glühwein stond klaar en alle Disney ‘Must haves’ 🎁 voor onder de kerstboom waren uitgestald. De kinderen konden naar hartelust spelen. Disney lanceert weer veel mooie producten en fijne cadeauartikelen. Terwijl ik aan de Glühwein nipte, knutselden de kids 3 top kerstballen ~ Ware kunstenaars zijn het 🛍🎄Dank @disneynl voor de uitnodiging Ho, Ho, Ho, Merry Christmas… #vroegekerst #kerst #christmas #snow wijn

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Donderdag 20 september

De broodtrommeltjes zijn gevuld en met blije kindjes ging manlief richting school. Thuis lieten we de boel de boel aangezien we ons moesten haasten. Het was die dag ‘de dag van de leidster‘. Op de basisschool besteden ze daar geen aandacht aan en dit jaar ook niet bij de crèche. Ik gaf de kids een kus en ging richting mijn werk.

Het was druk op kantoor en we waren in uiterste concentratie aan het werk tot het nieuws uit Oss me werd vertelt. Vanaf dat moment draaide het en wilde ik eigenlijk niets liever dan mijn kindjes vast houden. Het bleef de hele dag in mijn hoofd spoken.

 • Een dag gevuld met verdriet en ellendegeweldige moeder

“Een kind zorgt ervoor dat je ineens een liefde voelt die zo allesomvattend is, dat je hem nooit helemaal kunt bevatten. De liefde dringt door tot de kieren van je hart. Hij overweldigt je en maakt dikwijls de rest van de wereld tot bijzaak.”

De column van Nynke de Jong in het AD verwoord het zo allesomvattend… Het drama bleef in mijn hoofd rondspoken.

Voorlezen

De voorleessessies waren die avond extra lang in huize Olivette. We trokken extra veel tijd uit om met de kindjes te kletsen, giechelen en samen te zijn. Het is me niet in de koude kleren gaan zitten en dacht met pijn in mijn hart aan de ouders van de slachtoffers. Dit is een dag met een zwarte rand.

Lees ook: Is er een overtreffende trap van verdriet? De dag van de leidster krijgt een treurige wending

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ga nooit heen zonder te groeten Ga nooit heen zonder een zoen Als je het noodlot zult ontmoeten Kan je het nooit meer over doen Ga nooit heen zonder te praten dat doet een hart zo pijn. Want wat je s’morgens heb verlaten kan er s’avonds niet meer zijn. Toon Hermans . . . . . . #rip #pijninmijnhart #oss #stint #bakfiets #werkendemama #knuffel #kus #kdv #onmacht #tragisch #ongeluk #dagvandeleidster #nieuws #20september2018 #vreselijk #elektrischebakfiets #verdrietig #rip #verdriet #bakfietsdrama #trein #tragedie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Invullen van de agenda

Toen de kindjes op bed lagen kon ik de agenda eens goed bekijken welke afspraken er waren dat weekend. Je kon me die avond wegdragen en ging vroeg op één oor.

Heb je ons al gespot op de achterkant van de familieagenda die ons LUCHT geeft en BALANS brengt in alle hectiek? Stiekem best trots op!

Lees ook: Een Familie agenda waar wij heel blij van worden. Zo creëren wij balans in alle hectiek

Vrijdag 21 september

 • Kind & Jugend

Vanmorgen reden we in de vroege ochtend richting Duitsland naar de vakberus “Kind & Jugend”.  Dit is de Duitse vakbeurs in Keulen met premium producten voor baby en kind. “Leren van kinderen en nieuwsgierig blijven” is het motto. Tussen de afspraken door werd de beursvloer ook veel bezocht. We stonden oog in oog met prachtige merken, innovaties, trends en vernuftigheden… we delen met plezier een aantal foto’s …kind und Jugend 2018

 • Trendplein

Op het trend Forum heb ik Hannah Matthews van Trend Bible mogen aanhoren. “What’s influencing Design for Baby & Kid’s in 2019?” Ze nam ons mee in de trends die er aan komen & I love IT. We kunnen weer kliederen, er op uit gaan, ontdekken & knutselen. In mijn werk als brand manager houd ik graag de trends in de gaten en de ontwikkelingen in de markt.

Tijdens deze beurs ben ik weer helemaal op de hoogte gebracht. Die avond gingen we weer huiswaarts en stond manlief me al op te wachten met een glaswijn en rozen. Dat was nog eens een warm welkom!

Video impressie

Zaterdag 22 septemberklussen black en decker, wijn

Na een goede sport ochtend voel je je weer sterk en vitaal en kun je de hele wereld aan! Thuis werd er zo leuk gespeeld en hutten gebouwd dat we die dag de ‘boel de boel’ lieten. We waren beiden echt geradbraakt door de drukke week en het vele reizen. We hadden heel veel klussen liggen en ook werden er buiten veel klussen geklaard! Heerlijk zo’n lummeldag.

S ’avonds lagen de kids vroeg op bed zodat manlief en ik echt tijd voor elkaar hadden. Ze gingen blij in bad en tijdens het Badritueel  zorgden we voor toffe muziek en vele plezier. Stiekem waren we beiden blij toen het boven stil was en ze in dromen land waren. met een glas wijn doken we op de bank

Lees ook: Zachte badcape van Zoocchini voor fijne knuffelmomenten
 • Winactie gespot?

En heb je onze winactie al gespot? Je kunt nog meedoen. Aanstaande zondag wordt de winnaar bekend gemaakt! De L.O.L spurtte producten zijn echt een ware ontdekking.

Lees ook: Nieuwe variant van L.O.L. Surprise: de L.O.L. Surprise Eye Spy Series UnderWraps

Zondag 23 september

Wat een weer die zondagochtend. Manlief had zijn renoutfit al klaar liggen voor de dam tot dam loop. Hij liever dan ik. Ik zou er niet aan moeten denken om 10 mijl te rennen in dit weer. Het regende pijpenstelen. Des te onstuimiger het weer buiten, des te wilder werden de kinderen. Ik besloot om ze uit te laten razen in Monkey Town. Maar niet voordat er eerst een paar wasjes werden weggewerkt. Zondag is toch altijd mijn schoonmaakochtend.

En toen was de week alweer voorbij. Op naar een mooie nieuwe week!

monkey town week

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzicht overzicht

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk!

Delen vinden we super lief