Delen vinden we super lief

We delen regelmaat persoonlijke verhalen en gaan geen onderwerp uit de weg. Een lach, een traan, we delen onze hoogtepunten en verdrietige dieptepunten. Het zal dan ook niemand zijn ontgaan dat ook wij ervaring hebben met het vroegtijdig mis gaan van zwangerschappen. Het grote verdriet, waar je eigenlijk nooit over praat, is ergens in mijn hart verstopt en bestaat daardoor minder. Toch denk ik er regelmatig aan terug. Keer op keer breekt mijn hart dan ook bij het lezen van vroeggeboorte verhalen waarbij het is misgegaan. De superlatieven van verdriet zijn ongekend bij babysterfte. En hoezeer ik me rijk prijs met drie gezonde kinderen, sta ik ieder jaar stil bij de Baby Loss Awareness Week! Vooral bij de leegte en het immense verdriet waar toch gemiddeld 2 ouders per dag mee te maken krijgen.

Baby Loss Awareness Week

Ieder jaar van 9 t/m 15 oktober wordt er aandacht gevraagd voor babyverlies tijdens de Baby Loss Awareness Week in October. Er wordt dan extra aandacht gegeven aan het grote verdriet en alles wat daarbij komt kijken. Het is een moment dat (rouwende) ouders, familieleden en vrienden het korte bestaan van alle baby’s herdenken. Een week die in het teken staat van bewustwording en het grote gemis. Daarnaast kunnen we er openlijk over spreken waarbij ouders steun bij elkaar kunnen vinden.

De nadruk ligt dit jaar tijdens de waardevolle Baby Loss Awareness Week op het isolement dat vele vrouwen, partners, andere familieleden en vrienden hebben ervaren na een zwangerschap en miskraam. Het leven dendert door en aan het grote gemis wordt weinig aandacht gegeven. Vooral bij de komst van een regenboogbaby komt het voor dat de omgeving het gemis en verdriet weg wuift, of doet vergeten. Maar geen enkele ouder vergeet het, een zwangerschap zet

Wist je dat een kwart van de babysterfte in Nederland te voorkomen is met meer kennis over de oorzaken, behandeling en preventie?

De social distancing door Covid-19 heeft een grote impact gehad en het voor veel mensen extra lastig gemaakt om het verdriet een plek te geven. Het is dan ook zeer waardevol om er samen over te praten om het een plekje te kunnen geven. Ik weet uit eigen ervaring dat een luisterend oor zoveel impact kan hebben en het verdriet niet weg neemt, maar wel verlicht. Het verlies van ons vierde kindje heeft een plekje gekregen, maar doordat ik het met vrijwel niemand heb gedeeld is zonde en je hebt er uiteindelijk enkel jezelf mee.

Aan het einde van deze Baby Loss Awareness Week branden ouders en naasten wereldwijd om 19:00 uur -plaatselijke tijd- een kaarsje, een golf van licht en liefde voor de kleintjes die we moeten missen.

Voor wie ga jij een kaarsje branden deze Baby Loss Awareness Week?

Break the Silence
Let’s talk about pregnancy and baby loss

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 ouders te maken met vroeggeboorte

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. De grond zakt dan onder je voeten vandaan, vooral als je je beseft dat 2 hiervan hun vroeggeboorte uiteindelijk niet overleven. De overige 10 kleintjes blijven vechten masr vergeet niet dat een groot gedeeltevan deze vechterijen blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over houden, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap.

Ieder jaar op 15 oktober probeert Baby Loss Awareness Day bewustzijn te creëren over miskramen en babysterfte.

We realiseren ons dat vaak niet, maar daarmee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Het is niet voor te stellen wat ouders meemaken als hun pasgeboren baby vecht om te blijven leven en dat het uiteindelijk toch niet lukt.

Zwanger zijn is een cadeau, maar het zwanger blijven en een gezond kindje ter wereld zetten is het aller grootste geschenk.

Strong Babies

Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Ze richten zich op een betere opsporing en behandeling van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte en van aangeboren afwijkingen. Daarnaast richt het onderzoek zich ook op het voorkomen van al deze problemen. Een doel dat ik omarm en ook heel graag steun. Persoonlijke verhalen fien me dan ook altijd heel veel! Bijvoorbeeld het verhaal vsn bykees*.

strong babies

byKees*

byKees* is hét kledingmerk met een persoonlijk verhaal. Zwagers Tim en Jeroen zijn beiden tijdens de eerste zwangerschap een zoon verloren. Door de handen ineen te slaan, proberen ze hun ervaring om te buigen tot een mooi, waardevol en positief verhaal. Zij steunen Strong Babies omdat ze graag iets willen betekenen voor onderzoek naar vroeggeboorte, omdat zij weten wat een gemis het is en wat een verdriet het geeft als je je kindje verliest.

En ondanks het grote verdriet, wat er nog steeds is, staan de mannen en daarmee ook byKees* voor kracht en positiviteit. Met de kledinglijn (welke nog uitgebreid wordt met sweaters, hoodies en ook kinderkleding) willen ze alle sterrenkindjes eren en ouders (of andere familieleden) steun bieden. Op deze manier worden alle kinderen voortgedragen. Hier krijg ik een warm hart vsn en terwijl ik dit schrijf realiseer ik dat het me iets doet. Hun initiatief is tof en verdient heel veel bekendheid. Het is dan ook heel tof dat we een samenwerking mogen optuigen voor de vechters en dan doel ik op gtote én kleine vechters! Want deze Baby Loss Awareness Week is er voor iedereen!

Winactie

Wie gun jij een echt byKees* shirt? Op wie ben jij trots en verdient het aks geen ander om zo’n pracht item te kunnen dragen! Wij mogen er eentje weggeven en hopen hiermee meer awareness te creëren aan het grote verdriet vsn babysterfte. Laat een comment achter onder het bericht op Facebook en vergeet niet om deze persoon te taggen! Een privébericht mag ook, want ik weet dat dit heel gevoelig ligt! Aankomend weekend maken wij de winnaar bekend via een DM.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op InstagramTwitterFacebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief