kleurrijk

Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine!

Delen vinden we super lief

schoenenHet was een week dat zonnig was en op alle vlakken kleurrijk. Met het zonnetje ziet alles er vrolijker uit, lachen mensen sneller, waardoor anderen mensen weer gaan lachen en zich beter gaan voelen. Wanneer de zon schijnt, maak je Vitamine D aan en dat heeft invloed op mijn goede humeur. En met dat zonnige humeur trek je weer veel positiviteit aan! Het was dan ook een gezellige week… Lees je mee?…

Maandag 16 april

 • Eigenwijs & kleurrijk

Onze maandagochtend begon net als het kapsel van mijn zoontje, Stormachtig 💨 Hij was kleurrijk gekleed, maar zijn humeur had er geen zin in. Soms zijn de kinderen zo enorm eigenwijs met hun eigen willetje. 😅 Maar het is me ook deze ochtend weer gelukt en heb ze veilig en snel afgezet bij de crèche en school.  maandag Tijd om even op adem te komen met een goede mok koffie achter mijn bureau op het werk.. En ach, had je mijn blog al gelezen over eigenwijze kinderen? Zo erg is het helemaal niet om lastige, eigenwijze kinderen te hebben!! Een uitdaging zeer zeker, maar ze gaan een glansrijke toekomst tegemoet!

Lees ook: Eigenwijs, nondeju dat heeft hij van zijn vader…uhmmm

Die maandagmorgen raakten we met de collega’s in gesprek over Fonds gezond geboren, MS, ALS. Om vervolgens te praten over onze levensverwachting die steeds maar verder wordt gerekt. Mijn collega vertelde dat ze bij Corpus in Leiden was geweest op een date met haar zoontje. Hier werd ook aangegeven dat je lichaam is gebouwd voor een maximaal aantal jaren. “Tot hoever willen we dit rekken, vroeg ze ons nieuwsgierig”? Willen we echt met z’n allen 150 jaar oud worden? En wordt het over 20 jaar heel normaal dat je op bol.com een nieuwe heup kunt bestellen? Of toch liever bij een fysieke winkel? Dan kun je namelijk gelijk checken of je nieuwe knieschijf wel goed past. Terugsturen is ook zo’n gedoe. Een grappig, luchtig en kleurrijk gesprek dat me aan het denken zette.

 • Partytimerebelchild kleurrijk

Die avond hebben de BBQ party besproken die we voor manlief zijn verjaardag gaan organiseren. Hoe gaan we het insteken, wat gaan we maken, noem maar op. Ook ben ik in de weer geweest om een kleurrijk cadeau te zoeken. En wist je dat het onderzocht is hoe veertigers in het leven staan? Hier uit is gebleken dat dan het leven toch echt wel begint!

Lees ook: 40 jaar, Gefeliciteerd! Het leven begint nu echt! Tradities om het feestelijk te vieren begint hier

En toen ik dacht even een chippie te pakken (ik weet het, heel slecht) liet Lucas luidkeels van zich horen. Hij wilde niet slapen en voordat hij iedereen wakker gilde toch maar nar beneden gehaald. Check die boevenkop, oh, oh mama is er in getuind….!

Dinsdag 17 april

Op Facebook zit ik in een aantal mama-gerelateerde Facebookgroepen: Powermommy’s, mama met een missie, Mama’s uit oost, Amsterdam Mama’s, Wereldvrouwen, etc… Inspirerende groepen waar moeders elkaar raad en daad geven. Ook zit ik in een aantal Franse mama groepen om voor mijn werk op de hoogte te blijven van wat daar zich allemaal afspeelt. Leuk om van elkaar te leren en om elkaar bij te staan. Nu kwam er onlangs een oproep in één van die groepen”Dit is mijn vriend, hoe ziet ie er van jou uit?” De leden begonnen massaal hun foto te delen. Dit ging onverwacht helemaal fout. De één kwam er achter dat de ander vreemd ging. En niet bij 1, nee bij meerdere leden in die groep. Ik heb het nog nooit zo snel zien ontaarden in een bitch-fight Aj-aj.

 • Whose Boyfriend Is This

Nu vertelde mijn kleurrijke collega Bri over het bestaan van een geheime Facebook-groep waar vrouwen foto’s van mannen kunnen plaatsen van wie ze denken dat ze vreemdgaan. Whose Boyfriend Is This is inmiddels een groep met ongeveer 7000 leden. Of het helemaal correct is, weet ik niet, maar het is wel een ideale manier om het te checken, mocht je twijfels hebben.

sherlock gnomes

sherlock gnomes

 • Sherlock Gnomes

Bij thuiskomst kwam de postbode met een leuke envelop vol Goodies. We werden uitgenodigd voor de film Sherlock Gnomes en besloten gelijk om dit met alle extraatjes aan onze lezers weg te geven. Wat lijkt me het een ontzettend leuke film al moeten we wel eerst deel 1 gaan bekijken. Die staat hoog op mijn To-See lijst. En als je jezelf wil omtoveren in een kabouter, ga dan even naar hun website, hier vind je een leuke tool om jezelf kleurrijk te ver-kabouteren 😀

Lees ook: SHERLOCK GNOMES met onze favoriet GNOMEO AND JULIET zijn terug en draait nu in de bioscoop
 • Lions meeting Amsterdam ’t IJ Hotel Eden Manor

Kinderbeestfeest

De 2e dinsdag van de maand betekent een vergadering van de Lions. Ik was er nipt op tijd en we evalueerden enkele goede doelen acties. De eerstvolgende actie waarbij we onze handen uit de mouwen steken is kinderbeestfeest waar we ons met man en macht voor in zetten. Afgelopen jaar zijn we als club creatief en kleurrijk aan de slag gegaan. De jaren daarvoor waren het popcorn en suikerspinnen. Dit jaar ben ik er gelukkig ook weer bij !

Woensdag 18 april

Opa is de beste! Zodat deze mama de ochtend goed door kon werken was Opa bijtijds bij ons thuis om Yvette op te halen. Een koffie op de Albert Cuyp in het zonnetje met de kleine meid zodat mama een uitgebreid plan kon schrijven voor werk. Opa had een afspraak in Amsterdam die eerder klaar was.  Ze gingen chique borrelen op de van Baerlestraat.

 • papaBest friends

Wat is het toch mooi om te zien dat zij zulke beste vrienden zijn. “Maar Pap, ga je dat wel redden?”, vroeg ik nog voorzichtig.  “Het is immers als half 11 en om 12 uur haal je Olivier van School zodat ik om 1 uur bij de kapper kan zitten”. ‘Ja hoor” Geen probleem “Nou dat bleek dus allemaal even anders. De kapper heb ik kunnen seinen dat ik later kwam. Opa was namelijk pas om 1 uur bij ons! En door mijn uiterste concentratie wqs ik Olivier helemaal vergeten op te halen, Damn… Ik kon wel janken en heb nog nooit zo snel naar school gefietst. Gelukkig overkomt het meerdere mama’s, maar wat baalde ik van mezelf!

Opa is the best!! Met 3 kids naar Artis op deze prachtige, zonnige dag en de auto van mama spik & span weer thuisbrengen ~ “Mam, je auto was vies” giechelde Yvette, ze vond de wasstraat maar wat cool, Lucas niet, die vond ‘t ‘niks wat ik hoorde van Opa Ik wachtte ze al op met eten, maar opa had ze al van het een en ander voorzien 🤐 (opa’s mogen dat♥)~ Ze hadden een dag met een gouden randje en mama kon chill werken & naar de kapper ✂🤟 Ook ik ben door de wasstraat geweest 😂 Ik mag weer bij de hippe moeders staan op het schoolplein 😂✅ Ik moet alleen wel iets vreselijks bekennen 🙈🛂 Ik ben officieel een moederloeder! Ik was vanmorgen zo geconcentreerd aan het werken, Lucas sliep en Yvette was met opa alvast even op pad. Tot ik een hartverzakking kreeg toen ik naar de klok keek en de telefoon niet al te veel later ging ☎ …. ik was Olivier vergeten op te halen van school Zijn juf vond het al niks voor mij, maar omgekeerd maakte ik me zorgen om dat beteuterde koppie …Nééhèè 🙈 Ik heb nog nooit zo hard gefietst. Het viel mee, hij had z’n fietshelm al op en keek me stoer aan “hoi mam” stiekem vond hij het wel stoer om nog even op school te mogen zijn. Hij vertelde me gelijk dat hij geen tijd had gehad om een tekening voor me te maken “Nee mam, ik moest spelen in de bouwhoek” . Fioeuw m’n mannetje heeft geen jeugdtrauma 😅🙏 Toch is er dat schuldgevoel oh boy…. #bestgranddad #amsterdam #artis #momofthreekids #loedermoeder #bestdad #family #grandpa #granddad #mydaddy #proud #unconditionallove #myhero #grandfather #opa #king #blessed #proudofgranddad #lovemydad #telaat #schoolplein #lovesofmylife #workingmom #workinmomma #mommymakesmistakes #capturingmoments

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Volta review

Volta

Kunnen jullie het je nog herinneren dat ik ‘outside the box’ ging schrijven over producten die me intrigeren!? Ik wist mijn eigen gêne opzij te zetten door in de wondere wereld van Fun Factory te stappen. Hierbij mocht ik een Volta weggeven en laat de winnares mij een fantastische review hebben opgestuurd. Chapeau, want dit vind ik echt lef hebben!

Lees ook: De Volta van Funfactory is getest en dit is wat ze er van vond

Donderdag 19 aprilintratuin intratuin

 • Intratuin

Donderdag middag had ik vrij genomen om op stap gaan met mijn allerbeste vriendinnetje. Wat is het toch een feestje om met mijn dochter op pad te gaan. De dag begon met thuiswerken, terwijl ik ze beneden de boel hoorde afbreken bij oma. Ik kon in alle rust mijn plannen afronden en email bijwerken. Om twaalf uur was mijn dochter het zat en ging ze naast me zitten, om de vijf minuten vroeg ze me wanneer we zouden gaan shoppen. Tijd om mijn computer dicht te klappen…

Die middag was een ideale, zonnige middag om vrij te zijn en ben met dochterlief afgereisd naar het hoofdkantoor van kleurrijk Oillily in Alkmaar, waar ze een sample verkoop hadden. Laat ik voorop stellen dat ik dol ben op Oilily en al helemaal op mooie aanbiedingen. We waren echter iets te vroeg en gingen rondstruinen bij de Intratuin in Heerhugowaard.

 • OILILYoilily

Wat ben ik dol op dit merk. Als klein meiske droomde ik er van om op een poster van dit kindermerk te staan. De winkels vond ik net snoepjes winkels en ook reisde ik met tienertoer naar Alkmaar om daar tegen lagere prijzen de oude collecties op de kop te tikken. Ik had als meisje 2 jurkjes en daar woonde ik bijna in. Mijn jeugdvriendinnetje Anita was vaak in Oilily gekleed dat ik prachtig vond. Oh boy, wat vond k haar kleren altijd mooi!

Iets in mij werd losgemaakt; “als ik later mama wordt dan krijgen mijn kindjes Oilily kleertjes“. Nu Olivier 5 is, vind ik het soms ietwat te kleurrijk, al heb ik wel leuke items weten te scoren. Een jongen mag er van mij stoer & cool er uit zien. Mijn meisje kleed ik het liefst in de meest vrolijke jurkjes, rokjes met roesjes, een kleurrijk bloesje met aparte knoopjes, franjes. Als je goed kijkt naar dpapae kleding van Oilliy, zie je dat er heel verfijnd te werk is gegaan. De details spreken mij aan. In de zomerjas van mijn dochter kan ik bijvoorbeeld een foto insteken en haar naam vermelden. Ze hebben echt overal aan gedacht.

 • Wow effect

Ik weet dat Oillily niet het goedkoopste merk is, maar van kwaliteit is het zeer zeker en je hebt echt het immense “Wow effect”. Ook ben ik er stiekem trots op dat het een Nederlands merk is. Het is een duurzaam merk en de shirtjes die ik Olivier had gekocht draagt nu ook mijn jongste zoontje. En de jurkjes van Yvette? Die geef ik door, het blijft zo mooi! Het is een kleurrijk merk dat altijd een glimlach op mijn gezicht weet te toveren.

 • MoederFiets

Manlief was die donderdagmiddag naar BVA gereisd om de twee fietsen op te halen die we in de veiling gewonnen hadden. Met trots, nouja… kan ik jullie vertellen dat ik de trotse eigenaar ben van een moederfiets. In onderstaande blog schreef ik al over de zin en onzin van een specifieke moederfiets. Voor de fietstochtjes met kinderen ben ik toch overstag gegaan.  Het geklungel met de twee zitjes en oude barrel was ik zat. Toch ben ik ook aan het rondkijken voor een elektrische fiets. Wat lijkt mij een E-bike ideaal voor de langere afstanden. De oriëntatie fase is gestart en kom hier uiteraard op terug! Als jullie tips hebben, hoor ik dat graag!

Vrijdag 20 april

En toen was de werkweek alweer bijna voorbij. Het zonnetje bleef schijnen, de bloemen bloeiden kleurrijk in de tuin. Na een vrije middag gehad te hebben, moest ik mezelf naar kantoor sleuren.

 • Konijn heeft zijn 1e werkdagheftruck konijn konijn konijnmagazijn

Herkennen jullie het dat je kindje alles mee wil nemen naar school of de crèche. “Mam, konijn leg ik wel in het mandje” Yeah right, 2 van 3 keer verliezen ze het, of vergeet je het weer mee te nemen, met drama als resultaat. Ook deze ochtend moest konijn weer mee op pad. Na even onderhandelt te hebben, besloten we dat mama niet alleen wilde zijn en dat ik goed op konijn zou letten. Het avontuur kon beginnen en konijn ging mee naar kantoor. In het mandje op de crèche zou hij zich immers enorm vervelen. “Ok, mam”, grinnikte ze blij.  Het ging nog nooit zo eenvoudig. Ik heb konijn dus ook goed aan het werk gezet. Op de heftruck, op de klantenservice, in het magazijn en achter de computer! Die avond kon ze haar ogen niet van de foto’s afhouden “Oh, wow mam”, “Konijn heeft het echt gewerkt!”

 • Pannenkoeken partykonijnpannenkoeken party

We kregen een spontaan berichtje die middag, of we zin hadden in pannenkoeken van Chef Robert, de vader van Yvette haar vriendinnetje. En daar zijn we altijd voor in natuurlijk! Er gaat niets boven een surprise pannenkoekenfeestje bij een vriendinnetje 🥞 & mojito voor de mama 🍹. Blijkt hun zoon specialist in te zijn, is dat even geluk hebben!
Het was dan ook fantastisch, kleurrijk zonnig weer.Let the weekend begin! Hooray!

 • Papa

Zondag 17 juni is het VADERDAG Dat duurt nog even, maar voor iets heel bijzonders en een uniek cadeau ben ik die avond alvast in de pen geklommen “Voor papa, een boekje over ons” is een cadeauboekje om zelf te vullen met bijzondere momenten die je samen met je vader heb beleeft, de grappige momenten en plek voor hilarische anekdotes. Het is een boekje dat nu in een week tijd al veel erbij werd gepakt & ingevuld. Er zitten veel foto’s in en wordt steeds meer vormgegeven.

Dit jaar besteed ik er extra aandacht aan omdat ik van geluk kan spreken dat mijn vader er nog is, dat ik met hem kan sparren, boos op hem kan zijn, mijn verhaal kan doen en met hem kan lachen. Dit is niet vanzelfsprekend vooral met het verlies van mijn schoonvader nog vers in mijn geheugen.

 • Ouders

Je ouders zijn de mensen die jou vanaf het prilste begin hebben gekend. Als kwetsbaar kindje heb je de veiligheid, liefde en zorg van je ouders nodig om met vertrouwen de wereld te kunnen verkennen. Ze  komen altijd terug als ze weg zijn geweest, ze leren je om te hechten om troost te zoeken en om liefde en troost te krijgen als je dat nodig hebt. Bij het opgroeien maak je je stap voor stap stap los van je ouders en leer je om alles zelf te doen. En toch kun je altijd op hen terugvallen, ook als je net als ik al lang volwassen bent.

In mijn leven is er geen andere liefde zo onvoorwaardelijk dan de liefde van ouders voor hun kind. Mijn vader kan nog deel uitmaken van ons leven en meedelen in onze vreugdes en er zijn in ons verdriet. Hierin missen we mijn schoonvader. Daarom zullen we dit jaar meer aandacht besteden aan vader en moederdag! Ik lijk op hem en ben trots op hem. Dit papa boekje wordt mijn cadeau aan mijn vader. Al zijn er nog wel een aantal pagina’s in te vullen!

Zaterdag 21 april

De dag begon al vroeg met kindjes die niet te houden waren en naar buiten wilden. Het zkickboksenonnetje scheen en de deur ging open. Het waren net kalfjes die voor het eerst naar buiten mochten.

 • Kickboxen

Time to kick Some ASS deze zaterdagochtend. Door het weer verlangde ik ook wel naar tuin-hangen, maar ik blijf trouw aan mijn vaste 1,5 uur sporten op de zaterdagochtend. “I did it” en zoals ook wel op de wand staat van de sportschool; “If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you” En zo is het 💪 Van sporten word ik blij, al kan ik dat niet zeggen op het moment dat ik er mee bezig ben, nondeju … maar erna… daar doen we het voor!!

 • Plopsa indoor Coevorden

We schreven er al over dat K3 zou gaan optreden in het Plopsa indoor in Coevorden. Door veranderingen van onze plannen hebben we dit even naar voren geschoven. Soms moet je even pas op de plaats nemen. Coevorden zou voor ons al snel 2 uur rijden zou zijn. Om drie kindjes met dit mooie weer de hele dag in de auto te laten zitten heb ik voorkomen. De volgende keer gaan we het combineren met een nachtje bij opa & oma.

Lees ook: Plopsa WHOPPA! Dit weekend komen de meiden van K3 een feestje bouwen in Plopsa Indoor Coevorden! Ben jij er bij?verjaardag

cocktails

 •   Inbraak

De zaterdag verliep rustig tot manlief zijn hulp werd ingeschakeld. Bij de buren op de hoek was er ingebroken en dat terwijl ze een weekend weg zijn. Vreselijk, het zal je gebeuren dat je hele huis overhoop wordt gehaald, voor een tv en oude laptop. Dat is ook wel de reden dat we nieuwe sloten en deuren hebben laten zetten. Ik bewaakte het fort thuis wel. De kinderen had grote waterpret in de tuin in een badje dat lek is. Ik ben gelijk wezen struinen op Bad en strand.nl . Met dit weer een webshop om hebberig van te worden!

 • We gaan op kleurrijk safari

En ook struinde ik op social media waar ik de prachtigste foto’s van het openingsweekend van Safaripark Beekse Bergen voorbij zag komen. Influencers zoals mamaliefde, Go or nog go, pers en vakantie & lifestyle bloggers waren hierbij aanwezig. Dit zag er zo tof en kleurrijk uit dat ik gelijk ben gaan kijken naarde mogelijkheden. En laten we in juni een week vrij zijn! Ik heb gelijk geboekt om jullie er alles over te kunnen vertellen! We gaan op safari in eigen land en worden wakker met giraffen in onze achtertuin!  Hooray !

Zondag 22 april

Om 7 uur zaten er al kindjes klaar om naar de bioscoop te gaan. Door mijn enthousiasme maak ik elke keer weer de fout om mijn kinderen te vertellen wat we gaan doen. Wanneer leer ik het toch om mijn mond te houden. Voor kinderen is volgende week, morgen en ze blijven vragen wanneer we nu toch eindelijk gaan. Om de tijd te overbruggen eerst maar zuslief een videobericht maken in de vroege ochtend. Mijn zus is namelijk jarig vandaag, hooray!

“Mam, gaan we zo….?” Guusjes ongeduld zijn het… al vanaf 7 uur vanmorgen zaten ze er klaar voor ~ Ze verheugen zich zo op de film in hoorn op het cinemasteigereiland 🎬 #buurmanenbuurman #buurman #premiere #buurmanenbuurmanhebbeneennieuwhuis #ajeto #bioscoop #klussen #weekend #debuurmannen #meetandgreet #patenmat #kinderfilm #friendsforever #gezellig #winactie #handyman #ajetoo #justentertainment #klopklopwieisdaar #blogmama #boefjes #peuterbioscoop #metdekinderennaardefilm #just4kids

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Kleurrijk richting Hoorn

Die middag was het dan eindelijk zo ver en gingen we naar Hoorn, waar het eerste avontuur ons al stond op te wachten. We gingen namelijk met de watertaxi naar het Oostereiland. Een prachtige locatie voor een bioscoop met het naastgelegen museum van de twintigste eeuw. Een middag om door een ringetje te halen en de foto van ons vijfjes is me dierbaar. We hebben zo weinig foto’s waar we allemaal (leuk) en zo kleurrijk als deze op staan. Dit is echt een lucky shot, al hebben we zonnebrillen op. Maar ach dat is een kleine detail 😀

Lees ook: Museum van de Twintigste Eeuw werd bezocht na de feestelijke bioscoop premiere van Buurman & Buurman
 • BBQ time

Die avond kon papa weer uitpakken met de BBQ. Wat heerlijk toch om buiten te kunnen eten! Dan denk ik vaak terug aan mijn kleine balkonnetje in de Amsterdamse pijp. Dan zijn we er nu wel ietwat op vooruit gegaan qua ruimte. Het was wel fijn om eerder thuis te zijn, aangezien ik nog wat dingen op stapel heb liggen. Waaronder papa’s verjaardagsfeestje! Het was een gezellig, zonnig en kleurrijk avontuur deze week. Ik kijk er weer fijn op terug en laat die zon maar blijvend schijnen!

Hebben jullie een toffe wek voor de boeg! Het begint in ieder geval heel zonnig, hooray. Fijne week iedereen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief
Welkom bij familie Olivette, Fun, gekkigheid en niet geheel volgens de regels Dat kenmerkt huize Olivette. We houden met z’n allen vele ballen hoog, maar af en toe valt er eentje. Een happy mama zijn blije kids en de papa in dit verhaal niet te vergeten. We geven jullie met plezier een kijkje in ons leven. Familie Olivette ontdekt, test, ervaart en hoopt met fun te informeren, inspireren en adviseren. Veel lees en kijk plezier.

27 comments

 1. En wat voor een week was het! Wat een zalig weer en kijk welke prachtige momenten en foto’s het jouw gezinnetje heeft opgeleverd! Alleen jammer van die inbraak natuurlijk.. Zet wel een domper 🙁

 2. zeker een kleurrijke week, al is het zo veel dat ik aan het eind alweer kwijt ben, wat er op maandag gebeurde haha. wat leuk dat jullie in Hoorn zijn geweest, ik heb hier altijd gewoond en is nog steeds mijn favoriete stad.

 3. Bah naar zeg die inbraak. Bij ons vroeger ook ingebroken, dan voel je je echt in je privacy geschonden. En je bent alles kwijt. En Oilily vond ik ook zo leuk vroeger toen ik op de middelbare zat. Het is wel een wat ouderwets merk geworden op de een of andere manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *