Delen vinden we super lief

Moeders zijn soms een stelletje sjaggerijnen en lopen te katten tegen hun side-kick. Daar kunnen we echt niets aan doen lieve mannen, dat komt door de chronische vermoeidheid. Maar als je kleine mini-me de voorkeur krijgt voor papa is dat extra zuur! We doen immers zo ons best. Maar laten we wel wezen, papa is soms echt heel veel leuker! En echt niet op alle momenten hoor….

Papa is leuker

papa is zoveel leuker dan mama

Ik ben dankbaar voor de geweldige man die ik 15 jaar geleden ontmoette en die een geweldige echtgenoot en een nog geweldigere vader bleek te zijn. Samen zien we drie kindjes groot worden tot echte mensjes waar we beiden ons steentje aan bijdragen. We vormen ze samen tot wie ze worden. En beiden op onze eigen manier. De hoofdlijnen van opvoeden komen overeen, maar op minimaal 7 momenten is papa gewoon echt veel leuker, ik geef het maar gewoon toe…

” Vaders zijn hele normale mannen veranderen in helden, avonturiers, verhalenvertellers en de beste zangers van kinderliedjes. “

1. Pret voor tien

Tijdens het bedritueel gaan we samen in de weer. Ik probeer het snel en gecontroleerd uit te voeren om de kids op tijd en systematisch in bed te krijgen. Papa laat vaker de boel de boel en ik hoor ze vaak gierend van het lachen op hun bed stuiteren. Terwijl ik denk `maak ze niet niet te wild voor het slapen gaan” , weet ik dat ik het moet loslaten. Slapen zullen ze uiteindelijk echt wel…

Een vader is iemand die je stevig vasthoudt als je huilt, tegen je schreeuwt als je de regels overtreedt, met trots naar je kijkt als je slaagt, en altijd in je gelooft, zelfs als je faalt.

2. Mama is moe

papa op vakantie

Moeders zijn moe, ‘its in the name‘… Ik spreek vermoedelijk namens meerdere ouders die blij zijn als de kinderen s’avonds gestrekt in hun bedje liggen. Je kunt dan op adem komen en met hele jonge kindjes kun je je zelfs opmaken voor de gebroken nacht.

Mama is immers vaak degene die er s´nachts uitgaat. Het komt dan ook vaak genoeg voor dat ik na een lange dag buffelen geen zin meer heb in een verhaaltje voorlezen. En ook zeg ik te vaak “NEE’ als ze me vragen voor een spelletje. Hier zou ik echt meer tijd voor moeten vrij maken. Niks aan natuurlijk en dan is papa de ideale 2e optie die vaak moeiteloos met ze aan de slag gaat en ze de kamer rondslingert.

“Een goede vader is herkenbaar aan de doelen, dromen en ambities die een vader niet alleen voor zichzelf heeft, maar ook voor zijn gezin “

buiten de pixels

3. Mama is de voorzichtigheid zelf

Er moet zich toch iemand zorgen maken om de eventuele gebroken botten, geschaafde knieën en infecties. Mama’s maken zich vaker zorgen om hun kroost dan de papa. Papa’s zijn nu eenmaal wilder, roekelozer en daardoor ook toffer. Ik krab twee keer achter mijn oren als ik ze zie klimmen in een twee meter hoge glijbaan…

Mijn vader gaf me het grootste geschenk dat iemand me ooit heeft kunnen geven, hij gelooft in mij.

opruimen leitz

4. Mama is een ‘control freak’

Papa’s laten vaker de boel de boel. Als ik s’avonds op de bank wil ploffen, zorg ik er wel voor dat de woonkamer opgeruimd en netjes is. Papa boeit dit echt minder, tot groot vermaak van de kids. Als onze schoonmaakster komt, zorg ik de avond ervoor dat het huis netjes is. “Maar daar hebben we toch een hulp in de huishouding voor, oppert manlief droog…

Ik ben iedere dag maar wat druk met hetopruimen. Kon ik het ook maar wat vaker loslaten, net als de man des huizes. Papa is gewoon leuker, want die ruimt niet steeds het speelgoed op waar je net mee wilde spelen.

Iedereen kan een Vader zijn, maar een ‘papa’ heeft veel meer in huis

speelgoed opruimweken

5. Mama trapt er niet in

Zodra de smoesjesparade begint bij het naar bed gaan, heb je aan mij een verkeerde. Ik tackle het glaasje water, tanden poetsen, lampje aan, kusje en knuffel gelijk zonder morren van de kids. Er is geen ruimte voor onderhandelingen ,….ok, ok… behalve voor een extra ‘kusje knuffel\ Daar zwicht ik voor…

smoesjes zon, dochter, zonnebril
Mama ik hoef echt niet naar bed, de zon schijnt nog…

“Of je nu valt of faalt, of je huilt of snikt, het enige waar je naar uitkijkt is dat je vader in je gelooft. Hij pakt je op, klopt het vuil van je af en laat je het opnieuw proberen.”

6. Mama is goed in klok kijken

De ideale bedtijd voor kinderen is circa 19:00 uur. Er zijn dagen dat ik hier flexibel in ben, maar de noodzaak van slaap is bij mij ingedaald. Bij papa zijn deze tijden wat flexibeler en ook ietwat later. “Maar van papa mocht ik wel langer opblijven” wordt me vaak verweten. Tsja lieverds… Life sucks…

Een geweldige vader maakt herinneringen met grote avonturen, zet zijn familie altijd op de eerste plaats, is geduldig, heeft altijd de tijd voor zijn kinderen, is een geweldige leraar en houdt onvoorwaardelijk van zijn kinderen en hun moeder.

7. Papa heeft betere humor

Nouja, beter, beter… Wel wat de kinderen betreft. Ze liggen in een scheur als papa nijntje rappend voorleest, of als hij gekke stemmetjes opzet en hij tegelijkertijd de kietel aanval inzet. Papa is gewoon leuker en dat is helemaal niet erg, wij mama’s zijn gewoon leuker en beter in hele andere dingen.

Missen er dingen? Laat het me weten hé! Ik vul het met plezier aan!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief