Delen vinden we super lief

papa cadeauboekje elma van vliet

Een belangrijk aspect van het vaderschap is dat je moet bezitten over SUPERPOWERS, of ze in ieder geval zou moeten ontwikkelen. Er wordt verwacht dat je als vader wonderen kunt verrichten en dat je van een brave, ‘gemanierde’ jongeman, waarvan het leven bestond uit vrienden, sporten & ‘bier drinken’, transformeert in een ‘fully-equiped SUPERHELD on-demand die 24/7 beschikbaar’ is. De meest essentiële superpowers die je als vader moet bezitten zijn wel de volgende …..

1. SUPERHELD SPIERKRACHTEN

papa cadeauboekje elma van vliet

Elke vader komt er al snel achter dat je een schreeuwende dreumes, luiertas, een baal speelgoed, een boodschappentas en kinderwagen tegelijkertijd zou moeten kunnen tillen. Om vervolgens wel één hand vrij te houden om een ijsje te kunnen afrekenen of een deurportier te kunnen openen. Spierballen als Rico zullen niet onhandig zijn als SuperPapa!

2. MCGUYVER HANDYMAN POWERS

Papa is de man, de superheld waar je moet zijn voor hand en spandiensten en de klusjes in huis. Hoe vaak is er wel iets niet kapot? Batterijen vervangen, de snoertjes vakkundig vastmaken met tape, fietsen verstellen, de box en het bed in elkaar schroeven. Papa is altijd gewapend met z’n schroevendraaier, of moersleutel set. De man met de twee linker handen is getransformeerd in een multitaskende- handyman! En als het niet lukt is er altijd ductape! Superheld papa weet altijd raad!

3. RÖNTGEN SCAN OGENv

In het holst van de nacht moet je als superheld met je röntgen ogen een speentje, of knuffel kunnen vinden, terwijl je kleintje de druk opvoert met het gekrijs. Ook zul je een kamer moeten kunnen scannen voor het favoriete inie-minie speeltje uit het MacDo kindermenu in een ontplofte kamer vol speelgoed. En wat dacht je van het stukje “groentje” in de pastasaus die ze niet lusten, weet die maar te vinden!! Ook is het verstandig om te oefenen op het “door muren heen kunnen kijken” Dit voorkomt veel ellende en verzekert je er van dat de ‘stilte’ niet zeer ‘verdacht is’. Scan d’r maar op los!!

4. JONGLEREN ALS EEN OCTOPUS

Als vader moet het lukken om een luier te verschonen, terwijl je je vrouw aan de telefoon hebt. Vervolgens gaat de deurbel voor een af te leveren pakketje en moet je uitkijken dat het prakje op de stoof niet verbrandt en je AH online-shop winkelmandje ondertussen niet verlopen is. Snel kunnen schakelen is een vereiste SuperPower voor de superheld Papa.

5. FANTASY TRANSFORMEER SKILLSpapa is een superheld

Het vereist skills om mee te gaan in de gedachten van de kids. Het ene moment ben je piraat, terwijl je hier het volgende moment de plank mee mis slaat. Ook moet je de kindergedachte kunnen transformeren van ‘ijsje, ijsje, ijsjeheheheee” dat zich als een hangende plaat blijft herhalen” in iets positiefs. Ook is de sfeer op je werk ook compleet anders als je weer thuis bent. Je word gelijk opgeslurpt in het vaderschap en loopt de polonaise op K3 mee, of danst mee met het SING spelletje op de Switch. En dat terwijl je net uit een saaie financiële meeting komt. Transformatie op mentaal & fysiek vlak is dus zeer vereist als SuperPower.

6. GEDACHTEN LEZEN:papa is een superheld

Een zeer waardevolle superkracht, is het kunnen voorzien dat je kindje zich tot de nek aan toe onderpoept, terwijl je op pad bent zonder een ‘nood’ outfit en verschoon setje. Daarnaast voorkom je dat er een glas omkiepert voor de honderdste keer! Ook laat je ze nog even toiletteren voor vertrek. En wat is het ideaal om de gedachten te kunnen lezen van je schoonmoeder, of vrouw. Al is het alleen al om in te schatten of haar ‘JA’ niet betekent; “Tuurlijk niet sukkel, je ziet toch dat ik bekaf ben!”

papa is een superheld

Zoals je hierboven kunt lezen moet je als (nieuwbakken) vader over vele SUPERPOWERS beschikken! Voor je er aan begint heb je geen idee wat er op je pad komt en wat het vaderschap inhoudt. Zit het niet in je van nature? “‘Fake it’ and you’ll make it” dat weet ik zeker! En mis je superpowers? Laat het me weten, dan kan ik het mijn manlief wellicht ook aanleren! 

Gerelateerde blog: Ik weet het zeker.. Mijn zoontje werkt voor de geheime dienst

schoolpleinmoeders, schoolplein, klimrek

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief