Delen vinden we super lief

rotklusjes van het ouderschapHet ouderschap kent zijn hoogtepunten en ook dieptepunten. Het knuffelen, spelen en giechelen met kindjes is heerlijk. Maar er zitten ook mindere kanten aan het ouderschap. Denk hierbij aan de ‘De rotklusjes van het ouderschap… ’. Amanda van Kiddowz tagte mij in deze #rotklusjes tag bedacht door Charlotte. Ook wij vertellen jullie met plezier de klusjes waar ik elke dag tegen op kijk.

Rotklusjes van het ouderschap

1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Ik ben vaak te laat met het knippen van de nagels. Zodra ik zie dat ze aan het kluiven zijn, pak ik er gelijk het schaartje bij. Het nagelschaartje ligt op een vast plek zodat ik er niet echt naar hoef te zoeken. Ik heb echt geen vaste momenten, met drie kindjes altijd wel een uitdaging. Een echte spuit elf, ik geef het toe…

2. En de teennagels?

De teennagels zijn echt van die dingen die ik knip als ze eigenlijk al te lang zijn. Yvette vindt het reuze interessant. Olivier ziet er als een berg tegenop, waarbij ik de Ipad in de strijd gooi.

3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

rotklusjes van het ouderschapIk probeer het bed iedere week te verschonen! Lees goed; Probeer! Een avond voordat onze schoonmaakster komt en ik verschillende wasjes kan draaien, haal ik het beddengoed van alle bedden af. Yvette heeft tegenwoordig een boog boven haar bed als een heus kasteel. Ik zal je zeggen, dat ding is reuze vervelend bij het verschonen, grrr. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het soms vergeet en het dan te laat opmerk dat het verschoont moet worden. Lucas slaapt bijvoorbeeld met zo’n stink-doekkie die ik wekelijks moet wassen. Die geur gaat dan  ook in de lakentjes zitten/ Een fris bed is zo fijn waardoor ik er altijd goed op let.

4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Als kind vond ik niets fijner dan dat mijn oren schoon gepoetst werden. Oorsmeer heeft echter een hele belangrijke functie waardoor het niet raadzaam is om te vaak te doen. Iedere week haal ik wel een stokje tevoorschijn en doe dit dan in bad.

5. Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

rotklusjes van het ouderschapZowel papa, mama als Oma Judith maken heel wat luiers schoon. Gelukkig zijn de 2 oudsten oud genoeg om zelf naar het toilet te gaan. Al hoor ik soms met regelmaat. “Maahaaam, ik heb gePOEHOEPT”. Zonder morren doen we dit vervelende rotklusje hoor. Er is niets vervelender voor een kindje om met volle luier rond te lopen. Dit verschoon ik het liefste zo snel mogelijk! Ook om rode billetjes te voorkomen.

6. Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Mijn man is een wereldvent en is nergens te beroerd voor. Het enige probleem is dat ik echt een kanon kan afschieten en hij er doorheen slaapt. Mijn mama-oren liggen er op. Bij het eerste huiltje, gekir van Yvette, of zelfs van Olivier’s gesnurk op zolder, word ik wakker. Dus je raad het al, deze mama is altijd de klos in de nacht.

7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen? Eén van de vele rotklusjes

Ik ben de eerste die toegeeft dat ik een traan laat lopen als mijn kinderen worden ingeënt.  Dan ben ik echt een mietje. Ik neem de honneurs waar omdat ik woensdag thuis werk en het eenvoudig op die dag kan plannen. Papa is ook de beroerdste niet, hij gaat ook met liefde naar het consultatie bureau, maar het komt gewoon vaak zo uit.rotklusjes van het ouderschap

8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Wij beiden. Het ligt er aan wie, wie verrast en een avond uit organiseert. We hebben het soms beiden druk en dan schiet het regelen van de oppas erbij in. Het blijven rotklusjes. Door elkaar te helpen is het regelen van oppas vaak last-minute nog wel te organiseren. We hebben een fantastische buurvrouw Dolly die we altijd kunnen bellen en ook op vrienden kunnen we vaak terugvallen. En in de weekenden zijn onze familieleden altijd inzetbaar.

Mijn eigen rotklusjes

Mijn eigen rotklusjes van het ouderschap is toch wel het wisselen van de vuilniszak uit de luieremmer. We hebben zo’n  Diaperchamp dat geurtjes tegenhoud. Maar bij het vervangen van de zak is de stank vreselijk, ieuwlll

Een ander rotklusje is wel het geven van vitamine D tot ze 4 jaar zijn. Gewoon omdat ik het te vaak vergeet. Lucas is nu >1 en dan werken de oplos pilletjes prima. Maar als ze baby zijn, duurt het ellenlang om 10 druppels op een lepel te krijgen. Met plezier tag ik Linda van Blogpapa.nl. Ik ben benieuwd naar je antwoorden 😀

Ook interessant: Oppas, wat betaal je daar nu precies voor?

Ook ben ik benieuwd naar jullie antwoorden! Wat vind jij nou echt rotklusjes van het ouderschap?! Aarzel niet om een berichtje achter te laten

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief