Delen vinden we super lief

Wat hebben wij als moeder toch de meest geweldige baan. De functieomschrijving is breed en elke dag wordt onze takenlijst diverser en uitgebreider. We taxiën van hot naar her, voorkomen wat gebekvecht, het badritueel verloopt smooth, we wisselen de luiers als een prof, regelen tussendoortjes en managen de omgevallen bekers in een handomdraai…badritueel

Tips en tricks voor een tof badritueel

‘We blijven er fit bij’  bedenk ik me dagelijks. Na samen gegeten te hebben, lopen we het bedritueel af waar een bezoek aan het bad niet ontbreekt. Met drie kindjes ideaal en ook gezellig. We proberen van het badritueel een rustmoment te maken en bijtijds ook een feestje! Maar bij velen kan het ook een drama-moment zijn en verre van gezellig.

We delen graag onze tips hoe wij er dagelijks voor zorgen dat het badritueel gesmeerd loopt. Je hoeft je straks nergens meer zorgen over te maken… Voor ons is het naar bad gaan geen hels karwei, maar brengt leven in de brouwerij, nouja meestal…

zachte badcape van Zoocchini

Tip 1. Maak er TIJD voor

Het komt voor dat het later is dan verwacht, alles meer tijd heeft gekost, of je de tijd bent vergeten.. Soms sla ik dan het hele gebadder over. Het snel en gehaast afraffelen, werkt bij ons averechts en kinderen sputteren dan tegen. Ze hebben het door als ik moe ben, me niet lekker voel, of geen tijd heb en haastig het badritueel wil afwerken. Ik doe het óf goed, of niet.

En als we het overslaan dan zet ik ze s’ochtends’ wel bij onder de douche. Toch probeer ik er echt de tijd voor te nemen, met in gedachten…..:

“Je zult nooit terug kijken op je leven en denken….Jeetje, wat heb ik toch veel tijd met mijn kinderen doorgebracht…” 

badritueel

Tip 2. Zorg voor een ruime keuze aan BADSPEELTJES

Er zijn zoveel leuke spelletjes voor in bad te krijgen. Mijn dochter is blij met een pop en enkele ‘My Little Pony’s’. Ook een theepot met kopjes werkt perfect. Ze maakt met plezier voor iedereen ene kopje bad thee. Mijn zoon speelt met zijn superhelden en de jongste maakt een puzzel op de muur.

De bootjes race is ook een leuk spelletje. De drie kinderen hebben alle drie een klein bad bootje en het doel is dan om elkaar niet te raken. Badeendjes zijn hier ook geschikt voor!

“People often say that Motivation doesn’t last… Well, neither does bathing-
That’s why  we recommend it daily”

Tip 3. Een goede VOORBEREIDING zodat je ‘Badritueel Proof’ bent

Zorg voor een vaste plek voor de shampoo, het speelgoed, de handdoek, omslagdoek en washandjes. Dit voorkomt het zoeken tijdens het badderen. We hebben een standaard bak met al het speelgoed waar de kindjes zelf bij kunnen. Ook leg ik vaak al een pyjama klaar voor de jongste zodat ik bij de andere twee kan blijven zitten terwijl ik bezig ben.

Een goede voorbereiding is ook belangrijk als je haartjes gaat wassen, hen gaat insoppen, of uit bad gaat halen. Hier mee doel ik vooral op het voorbereiden van de kinderen door hen te waarschuwen. Als ik dit niet doe, gaat de sirene af!

Tip 4. TEAMWORKBuurman en buurman expositie museum van de twintigste eeuw achternaam

Wij doen het thuis samen. Als manlief boven het badje klaar maakt, strompelen de kids langzaam naar boven. Ik kan de boel beneden aan kant maken om vervolgens bij hen boven aan te sluiten. De ene keer neemt manlief het bad ritueel op zich en dan pluk ik ze 1 voor 1 uit bad. De andere keer zorg ik voor een mini-disco in de badkamer en is hij beneden bezig met de ‘AH-To Go’ die net gearrvieerd is.

We wisselen het om. Toegevend, er zijn dagen dat ik liever wat langer beneden blijf hangen om de woonkamer weer acceptabel te maken. Ik kan dan heel even opladen om me volledig op het bed ritueel te storten.

“A day Spent with you is my favourite day, so today is my favourite day!  Pooh Bear “

Tip 5. FUN accessoiresbadritueel gekleurd bad

Het is eenvoudig om een badritueel met veel fun en gekkigheid aan te kleden. Washandjes van een leeuw, piraat, of princess is bij ons succesvol. Gekke stemmetjes en rollenspelen doen het dan goed. Ook laat ik de kids elkaar graag inzepen met de mouse schuim. Het werkt elke keer magisch. En ‘last but not least‘: de gekleurde badjes zijn magistraal. Bij de Lidl heeft het merk CIEN wasgel in de kleuren groen, blauw & rood. De badballen van Lush heb ik nog nooit geprobeerd, maar ook daar hoor ik veel leuks over.

Tip 6. Gekleurde IJSBLOKJES

badritueel

Om te voorkomen dat de kinderen elkaar proberen te verzuipen, heb ik altijd nog een masterplan achter de hand; De gekleurde ijsblokjes zijn eenvoudig te maken met voedingskleurstof en de kinderen zien het langzaam smelten. Hier worden ze heel rustig van. De waterballonnen doen het ook goed, hier kunnen ook kleurtjes in gestopt worden voor het verrassingselement.

Tip 7. Me-time

En waarom moet het badritueel allen prettig zijn voor kinderen?. Neem je telefoon mee om een leuk muziekje op te zetten waarbij een bluetooth speaker uitkomst beidt. En ach waarom geen wijntje erbij!

Tip 8. ZINGEN.

Je kunt ook je eigen muzikale talenten ontdekken. Een eigen liedje heb je zo bedacht. We poetsen de tanden vaak al in bad op het liedje “Tanden Poetsen”. Ook met het neusje, de vingers en teentjes is het tekstueel zo in elkaar gezet. Herhaal het en houdt het simpel en zing het op bijvoorbeeld “Vader jacob’, of ‘op een grote paddenstoel’. Pret gegarandeerd. Papa is heel goed in de bad-ramp, maar dat doe ik hem echt niet na.

badritueel

Tip 9. CREATIVITEIT werkt altijd

De gekleurde badjes zorgen voor een grote fantasie. Als het ene blauw badje is, is het de oceaan en is Olivier Haai en Yvette een zeemeermin. Met waskrijt en waterverf kun je de kinderen ook laten verfen op de muren. Bij de Hema is er bad verf verkrijgbaar.

Tip 10. LET IT GO

Het is niet nodig om elke keer de kids van top tot teen te wassen. Ook hoeft het bad niet tot de nok toe gevuld te zijn. Het badritueel hoort fijn te zijn en soms is het spetteren en spelen in alle rust ook voldoende. Vraag niet te veel van jezelf.

Tip 11. SLOW down

zachte badcape van Zoocchini

Zodra je weet dat er een einde aan het badderen komt, zet ik een rustig liedje op. De ene keer staan ze met z’n drietjes buiten het bad en dansen we nog even op de gang, Het andere moment worden ze na elkaar in hun pyjama gehesen en klinkt er een lief, leuk liedje op de achtergrond. Pret is leuk, maar als het bedritueel verder ingezet wordt is rust wel zo handig. Op spotify is ons favoriete liedje ’If you’re happy and you know it” Waterpret gegarandeerd. Er wordt geklapt gestamd en gedanst.

Bedtijd

En dan is het tijd om de kindjes uit bad te halen. En wat is er dan leuker om ze een badcape om te wikkelen met een tof design! Het zorgt voor een fantastisch slotakkoord van een geweldige badritueel Met deze tips en tricks moet het haast wel smooth en gezellig.

Lees ook: Zachte badcape van Zoocchini voor fijne knuffelmomenten

Moeder zijn is best een heftige baan

Als je er goed over na denkt is het OUDERSCHAP eigenlijk echt een vreselijke baan! Lange dagen, vaak overuren, en laten we het maar niet over het salaris hebben.…De drie bazen zijn vaak sjaggie , veeleisend en de vruchten pluk je er pas veel later van.

Maarrrrr gelukkig is mijn partner in crime een cutie en doen we het samen. En zo ook het badritueel…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief