Delen vinden we super lief

bulbbyNog een paar dagen te gaan en dan is het ein-de-lijk de grote vakantie. De kinderen staat een lange periode van maar liefst 6 weken vrije tijd te wachten. Eigenlijk best lang, bedenk ik me. Die lange, grote vakantie stamt nog uit de tijd dat boerenkinderen moesten helpen met hooien en dat ligt ver achter ons. Om te voorkomen dat mijn kids een achterstand oplopen in de lange vakantie, zal ik ze veel voorlezen en uitdagende uitjes organiseren.

  • Niet voor iedereen

Tijdens de zomervakantie zullen ze op sleeptouw worden genomen en veel ontdekken. Al realiseer ik dat niet alle gezinnen zich de toegang van musea en dierentuinen in de vakantie kunnen veroorloven. Kinderen steken er zo veel van op, maar kinderen uit achterstandsmilieus zullen hier niet komen en wekenlang niets leren. Vooral in de klas van mijn zoontje zie ik dat gebeuren. Mijn missie is daardoor om in ieder geval twee vriendjes mee op sleeptouw te nemen.

Maandag 16 juni vakantie is nabij

Een maandag die voorbij krabbelde. Opstaan, werken en s’avond ben ik aan de slag gegaan met een fotoboek voor mijn collega die afscheid neemt deze week. Uiteraard zal ik zorgen dat haar taken goed overgenomen worden. En uiteraard verdient ze een mooi afscheidscadeau. En als je eenmaal bezig bent, kun je je hier helemaal in verliezen. Het boek kan mooier, uitgebreider, persoonlijker. Op een gegeven moment heeft manlief me echt achter de computer vandaan getrokken.

No Words needed… Ready to slay the day ✨ Mega boef is klaar voor de maandag ~ Fijne week allemaal! #boevenkop #monslay #dagbijdekindjes #ittlerebel #monslay #mondaymotivation #monday #newweek #positivevibes #ootd #motivation #mondayvibes #coffee #smile #dreambig #letsdothis #motivated #lifestyle #instagood #happy #positivity #mondaymood #mondaymorning #mindfulness #lovelife #makeitcount #smilingiscontagious

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 17 juni

wereld emoticon dag

  • World emoticon day

Wat moeten we toch zonder de emoticons in onze telefoon! Een gevoel, of bericht geef je hiermee net even een extra betekenis. Als ik naar mijn eigen berichten kijk, gebruik ik het vaak. Op zakelijk gebied overigens nauwelijks, omdat je hier al snel de mist mee in kan aan!

Wist je trouwens dat het woord #emoji letterlijk “afbeelding” (e) + “karakter, schriftteken” moji) betekent?! De datum komt ook niet zomaar uit de lucht vallen! Het valt namelijk samen met Apple dat op 17 juli 2002 haar kalenderapplicatie iCal presenteerde met een icoontje dat op 17 juli stond. leuk om te weten! ‘World Emoji Day’ ging in 2014 van start en is inmiddels niet meer weg te denken temidden de themadagen.

  • Emoji overzicht

In de afbeelding hiernaast zie je mijn meest gebruikte emoji’s van afgelopen dagen. Best grappig want ieder overzicht heeft een verhaal! Als ik het nu, een paar dagen later bekijk, ziet het overzicht er compleet anders uit! Je ziet ons bezoek aan de film hotel Transsylvanië terug waar de monsters op vakantie gingen. ( Dracula of spoken gebruik ik namelijk niet zo heel vaak 😆) Op kantoor vergeleken we ook onze overzichten en dan zie je ieders weekend er in terug!

  • Juffencadeautje voor de leukste juf

De juf van Olivier vierde vandaag haar verjaardag en ook haar afscheid. Na de grote vakantie keert ze niet terug, waar mijn zoontje wel aan met wennen. Het werd een feestelijke ochtend waarbij de kinderen verkleed naar school mochten komen.

Olivier wilde maar wat graag zijn Draken outfit aan. Het juffen cadeautje was geslaagd, een doos vol “Total Loss” autodrop & een paar Kit Kat repen “Have a break have a Kit Kat”  Het was een groot succes! Mede dankzij Juf Annelie.

Lees ook: Bedankje voor de juf, HELP! Het einde van het schooljaar komt in zicht! Juffrouw Annelie komt in actie

Mamma Mia: Here we go again

Die avond werd het eiland Kalokairi naar Amsterdam gebracht bij de film “Mamma Mia: Here we Go Again! We waren aanwezig bij de Nederlandse première van deze muzikale, zomerse film!  Op z’n summer chique’st zijn we richting het prachtige Pathé Tuschinski te Amsterdam afgereisd. En het beloofde een extra bijzondere avond te worden. Niemand minder dan Alexa Davies, Josh Dylan , Jeremy Irvine, Hugh Skinner & Jessica Keenan Wynn schitterden over de rode loper waar de pers voor naar toe is toegestroomd. En wat was het leuk! Het is een zomerse, vrolijke film waar je blij van wordt. Vooral met de grote vakantie die voor de deur ligt een perfecte film om alvast in de stemming te komen! En wist je trouwens dat het niet eens in Griekenland is gefilmd?

Lees ook: We keren terug naar Kalokairi tijdens de Nederlandse Premiere MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN!

Woensdag 18 juni

Het is aftellen geblazen voor de kleine man. De grote vakantie is nabij. Elke woensdag fiets vrolijke Yvette mee naar school en vandaag trokken we hier wat meer tijd voor uit. We gingen even gedag zeggen bij haar juf voor na de vakantie.  Haar eerste schooldag is dan ook een feit! De kinderen vliegen één voor één het nest uit, snif, de tijd gaat zo ha-harddd.

  • Tandarts

Die middag stond dan eindelijk de tandarts op de agenda. Voor de grote vakantie nog even van  mijn lijstje af kunnen vinken! Voor de kinderen een groot avontuur dat we feestelijk afsloten met een bezoek aan de Albert Cuyp. Struinen, groente en fruit halen, visje eten bij onze visboer, bloemen halen en omdat het bijna vakantie i,s sloten we de middag af bij de bazar. Dit is een leuke plek om te dineren, midden op de Cuyp. Ik was alleen zo stom om mijn kinderwagen te vergeten. Mijn “2 is nee” jochie rende van hot naar her. Wat ben ik dan blij met een rustige, lieve en zorgzame jongen als Olivier. Hij zorgde dat hij hem niet uit het oog verloor. Gelukkig was het niet heel druk op de Cuyp.

laatste schooldag Grote vakantie

Lees ook: Wanneer ging jij voor het eerst naar de tandarts met je kindje? En hoe kun je je hier op voorbereiden?

kindertandarts tandarts afspraak Grote vakantie

Donderdag 19 juni

Papa’s zijn mietjes, Power to the MAMA”S En vaders zijn voorzichtiger dan moeders is uit onderzoek gebleken. EENS, of ONEENS!? Durf jij je kids RISICO”S te laten nemen bij het spelen? Ik was blij verrast door het persbericht en deel het graag. Tijdens de grote vakantie staan er veel avonturen op het programma. Ik ben benieuwd hoe de rollen tussen papa en mama dan verdeeld zullen zijn 😀

Lees ook: Risico’s laten nemen durft papa niet, het zijn mietjes als het om hun kroost gaat, blijkt uit onderzoek

“Brother and sister, together as friends, ready to face whatever life sends. Joy and laughter or tears and strife, holding hands tightly as we dance through life” 💃 Niet zelf bedacht hoor, I Wish, maar vond het zo mooi ~ Mijn zusjes zijn m’n alles en samen weet je veel stormen te doorstaan en je begrijpt elkaar als geen ander, of soms compleet niet 😊 Mijn kids gun ik dezelfde hechte band! Als moeder doe je je best en probeer je ze het beste mee te geven. Het ene moment halen ze bloed bij elkaar onder de nagels vandaan, of slaan ze elkaars hersenen in. Maar thanx God, zijn ze heel hecht en zo lief en zorgzaam naar elkaar ~ Lovethem #timewilltell #momofthree #bandofun #colourfullife #myunicornlife grote vakantie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

En tsja die middag zijn we wezen lunchen met enkele collega’s om dan echt afscheid te nemen van onze lieftallige collega!. Ik vind het echt maar niks, maar verandering is soms ook goed. Het was een gekke middag, waar ik toch wel even stil van werd. Natuurlijk is iedereen op de werkvloer vervangbaar, maar sommigen wil je niet vervangen! De energie zal anders zijn en de rollen zullen veranderen. Kom tijd komt raad… eerst genieten van de grote vakantie en er zal dan genoeg avontuur en mooie projecten op m’n pad komen.

Vrijdag 20 juni grote vakantie nabij

  • Vrije Vrijdagmiddag

Het was een vrijdagmiddag well-spent. Ik was al lange tijd nieuwsgierig naar het concept “Friends call me Jim” en deze middag heb ik binnen mogen kijken. Er staat een leuke blog van online en nu heb ik het zelf mogen bewonderen. Uiteraard volgt snel een review over onze ervaringen met de kinderen!

Op de terugweg nog even langs de Albert Cuyp gescheurd en nog wat laatste boodschappen gedaan voor het weekend dat komen gaat!  We waren er weer meer dan klaar voor! It’s FRIYAYAY En niet te vergeten, de grote vakantie is voor de kleine man nu echt een feit! Hij was met zijn klas naar Artis geweest en daarmee het schooljaar goed afgesloten!

Lees ook: Broodbeleg van peulvruchten alternatief voor de kinderboterham!: Spread the peas!

FRIYAYAYAY Let the weekend begin! De stemming zit er alvast in ✨ M’n vriendje maakt van elke dag een feestje, heerlijk! Dat hij dat z’n hele leven zal blijven doen 😊 #weekendmood #friday #weekendvibes #aanstekelijk #blijei #bijnaweekend #weekend #instagood #happyfriday grote vakantie 

Zaterdag 21 juni

Kesbeke borrel party brand your party Grote vakantie

Aangekleed en wel stond ik klaar om naar de sportschool te gaan. Bleek het zomerrooster in te zijn gegaan, damn. Ook zijn ze in de grote vakantie een week dicht. Hun goed recht natuurlijk, maar niet goed voor mijn billen! Dan maar een rondje joggen, ook niet verkeerd. Al zweette ik peentjes. joggen met dit weer is geen goed idee! Thuisgekomen ben ik ons feestje gaan voorbereiden. Die avond hadden we een heus Kesbeke party.

  • Kesbeke party

Lees ook: Kesbeke Borrel-Kwis party in ons eigen kleine mokum voor een heus Amsterdams feestje

Zondag 22 juni

  • Ziek

En toen was ik ziekjes ?! Ik ziek, hoe is het mogelijk? Afgelopen tien jaar heb ik mezelf nog nooit ziek gemeld, of me zo belabberd gevoeld.. Druk achter mijn ogen, opgezwollen keel en heel erg moe. Het is een opeenstapeling geweest van afgelopen week.

Het was een drukke werkweek, de laatste schoolweek van mijn zoontje met ook nog eens veel activiteiten in de avond. Mijn dierbare collega heeft afscheid genomen, tot laat in de avond ben ik in de weer geweest met een verrassing boek en cadeautjes. Thuis een aantal projecten, een feestje voorbereiden, noem maar op

En tsja dan is de batterij leger dan leeg. Aankomende week plan ik de avonden dan ook leeg. Als het me lukt natuurlijk! Onze eigen familie grote vakantie kan me niet snel genoeg beginnen. Eind augustus is het dan eindelijk zo ver en gaan we unplugged met het gezin er op uit.

  • Youth Exchange

Het vervelende is dat ik een afspraak had die zondagmiddag om bij de “Internationale Youth Echange” kamp aanwezig te zijn. Van over de gehele wereld komen jongeren naar Nederland voor een jeugd uitwisseling. Met de lionsclub ’t IJ zouden we de catering verzorgen om de 100 jongeren een warm welkom te heten. Voor het eerst in vele jaren heb ik moeten afzeggen. En laat ik daar nu bij anderen echt een hekel aan hebben. Gelukkig hebben ze het gered zonder mij. Ik had beloofd om er een video van te maken. Op deze manier ben ik er toch een beetje bij. En wat ziet het er gaaf uit!! Zelfs de burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam was er bij aanwezig. Kijk je mee?

Lees ook: Jeugduitwisseling 2018 oproep, Ontdek de wereld met het Lions International Youth Exchange Program

We kijken terug op een fijne week en kijken uit naar de grote vakantie. Voor de kinderen is ein-de-lijk de grote vakantie begonnen en kunnen later naar bed en vroeger op, zonder consequenties. Wel zo fijn met deze tropische temperaturen!

Hebben jullie toffe plannen voor de boek! En waar gaan jullie naar toe in de grote vakantie? Vakantie in eigen land, of thuis is nu ook echt fantastisch!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8  Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29

Delen vinden we super lief