Delen vinden we super lief

boekentip deltasEn het mooie nazomer weer blijft aan. Op het nieuws hoor ik dat de binnenvaart in de problemen komt vanwege de te lage waterstanden en de bomen zien er ook zichtbaar droog uit. Het is heerlijk hoor, maar het is nu echt wel van de zotte wat er gebeurd. De natuur is in de war en de veranderingen in het klimaat is echt angstaanjagend. Deze week vloog stond vooral in het teken van het vinden van ritme. Manlief heeft een nieuwe baan en ook ikzelf heb een stap gemaakt. Veranderingen zijn spannend, maar ook wel weer een uitdaging. En je kent ons, we maken van elke week een bijzondere week.

Maandag 15 oktober

Deze ochtend was alles goed geregeld en stond alles al klaar. Papa had namelijk zijn eerste werkdag en dan wil je niet voor verrassingen komen te staan. Hij zag er smart uit met z’n bruine kop en getrainde lijf. Een week vakantie heeft hem goed gedaan!

 • Cadeausuggesties mee gaan met veranderingen en trends

Om alvast goed voorbereid te zijn op verjaardagen, had ik afgelopen weekend als gezorgd voor enkele cadeaus in huis. En als je daar dan gelijk een trendsetter mee bent, ben je natuurlijk goed bezig! Ik deel de toffe cadeaus die nu thuis liggen op m’n foto linksboven, maar niet verder vertellen hoor,.. de verjaardagen moeten nog komen! Met het verstrijken van de jaren zie je ook veranderingen in hun voorkeuren. de kids worden ouder en wijzer.

 

Dinsdag 16 oktoberMy Timing Cards

Voor het eerst heb ik Olivier thuis gehouden omdat hij niet topfit was. Hij blafte als een klein hondje en dan is thuis bij oma toch verstandiger. Hij moest me wel een belofte doen… niet te veel TV kijken, of achter een schermpje kruipen. En dat lukt goed met de schermkaartjes van MyTimingCards. Echt een aanrader als je vaak in strijd bent met je kinderen over de schermtijd: My timing cards: beeldschermafspraken met de kleine bandito’s. Onze kids zijn eigenlijk nooit ziek, maar de lange schooldagen heeft toch wel impact op ze.

 • Lions meeting

Die avond hadden we in het Eden Manor wijkboerderij Bos en Lommer te gast op onze Lions vergadering. Een fijne ontmoetingsplek voor velen waar we ons als Lionslid een steentje aan gaan bijdragen. Ook tof om weer alle leden bijeen te zien waarmee we jaarlijks zoveel fijne acties neerzetten voor het goede doel.

Woensdag 17 oktober

Nadat de kids bij school gedropt waren, liep ik door met onze bakfiets die 2 lekker banden had, grrr dat wordt een duur geintje. Tegenwoordig plakken ze namelijk niet meer, maar vervangen ze de hele band gelijk. Op de terugweg nam ik deze shot, Lucas is dan echt om op te vreten. Heerlijk om te zien dat een jochie van die leeftijd(2) alles nog zo aan het ontdekken is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

SMILE 😁📸 veranderingen . . . . #fotohokje #photobooth #opavontuur #allesobtdekjen #fotobooth #nostalgie #ameliepoulainfeelings  veranderingen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • De eerste zwemleszwemles

Na school was het dan eindelijk zo ver! De eerste zwemles! Geen idee wat me te wachten stond, maar ik heb het overleefd.  Er zullen er nog velen volgen, aangezien na 1, 1/2 jaar kids gemiddeld hun A-diploma halen. Dit hoorde ik van de lieftallige medewerkster! Hemeltjelief, dat is best lang….  Daar heeft niemand mij helaas voor gewaarschuwd. Maar misschien ook maar goed, want het was best een crime. Het brengt veranderingen met zich mee. Elke woensdagmiddag zal ik hier in het zwembad te vinden zijn. Maar volgende week pak ik het anders aan! Al doende leert men. Ik doe o.a geen warme jas meer aan!

 • Euforie

Ik werd aangemoedigd door alle blije foto’s op social media met een kind dat de A, of B diploma in hun hand heeft. Nu begrijp ik waarom ze allemaal zo blij kijken op de foto! Deze ouders zijn mega blij dat het voorbij is….. de glimlach van het kind is niets bij de euforie die de ouder moeten voelen..

De warme ruimte, het aan & uitkleden met plakkerige kinderlijfjes, nergens ruimte, waardoor je ongeorganiseerd alles in de tassen propt, de kids zijn moe, shaggie en niemand heeft er zin in ! En de wachtruimte is ook niet bepaald ouder-vriendelijk Ok, er is gratis WIFI, maar niet eens een plek voor fijne koffie
Nog 1,5 jaar dus … 😅 M’n meisje lacht gelukkig wel en had het leuk… houden we zo Meis! Ook mijn zoontje heeft nu al weer zin in volgende keer, topper! week van de veranderingen

 • Dag van de armoede

Een dag waar ik heel graag bij stil sta is de ‘dag van de armoede’. Armoede komt helaas nog regelmatig en overal voor en daar schreef ik dan ook graag een blog over om hier bij stil te blijven staan! Wat zouden we hier graag veranderingen in aan brengen!

Donderdag 18 oktober

Mijn dag bestond uit werk en thuis neerploffen op de bank. manlief ging een rondje rennen waardoor ik toch echt even deze blog wilde afronden. Want eerlijk, ik ben echt geen perfecte moeder! Al weet ik de veranderingen wel te cheffen.

Vrijdag 19 oktober

Heb je al leuke plannen voor de herfstvakantie? We werden getipt op een leuk Play-Doh event bij Ballorig  We hebben het in onze agenda gezet en zullen er volgende week bij zijn. De kinderen zijn dol op kleien en klimmen. Een ideale combinatie!

 • Verkiezing : Speelgoed van het jaar

Ook wijzen we jullie heel graag op de verkiezing: Speelgoed van het jaar. Uiteraard heb ik meegedaan om toffe prijzen te kunnen winnen. We zullen er nog wel meer over vertellen aangezien de verkiezing heel veel tof speelgoed heeft belicht dat ik nog niet kende!Verkiezing Speelgoed van het Jaar

 • Laatste schooldag

De laatste schooldag voor de vakantie, betekent speelgoed mee voor de kleintjes. We kregen al een nieuwsbrief van de juf dat ze heel graag speelgoed zag waarmee kinderen samen kunnen spelen. leuk, dan nemen wij onze ‘Wobbly Worm‘ mee! Bij ons thuis en groot succes! Ik ben dol op interactief speelgoed! Ook kregen we recent een nieuwsbrief over de veranderingen in de ochtend. De juf wil graag aandacht aan de kids willen besteden en een handje geven en niet de ouders allemaal uitgebreid te woord staan. Groot gelijk, want de ene na de andere ouder spuwt er zijn ongenoegen, of legt er een heel verhaal neer.

 • Dinnertimepizzeria

De avond werd feestelijk afgesloten bij onze favoriete pizzeria. De eerste week voor papa zit er op! Hij had het enorm naar zijn zin en de onboarding is goed gegaan. Het is altijd wennen om veranderingen te hebben in je leven en dan met name je carrière. je kent de systemen nog niet, leert nog velen kennen. En voor hij het door heeft draait hij weer mee als een malle. Ik ben trots op hem!

Zaterdag 20 october

Over een week is het nationale binnenspeeldag. Ik moest er eerst even bij fronsen. Buitenspelen is toch veel beter? Maar het idee erachter is wel goed.  PLAYMOBIL deed namelijk onderzoek naar binnenspeelgedrag en ik werd verrast door de resultaten. Van alle ondervraagden brengt 40% van de ouders te weinig speeltijd met kinderen door  Tsja.. dan zit er maar 1 ding op… verkleedkleren aan en Off-we-go, amen spelen en de fantasie er op los laten…

 • Nintendo Wiiwii nintendo

Om het samenspelen meer kracht bij te zetten, heeft manlief z’n ‘old school’ Nintendo Wii afgestoft en geïnstalleerd “IT Brings back memories” Hoeveel avondjes hebben we wel niet met vrienden spelletjes gespeeld. Zo’n vijf jaar heeft het in de kast gelegen en nu zijn we drie kids verder….

Al giechelend maakt papa met de drie bandito’s een eigen karakter aan en stuiteren ze van blijdschap. De hele woonkamer werd wel omgebouwd, maar ach veranderingen zijn soms ook goed. Het doet me inzien hoe snel de tijd gaat. Recent waren we op de Super Mario Party van Nintendo waar we kennis maakten met de Nintendo Switch. Je begrijpt dat dit nu hoog op het verlanglijstje staat.

 • Nintendo Labo

En dan met name op het Nintendo Labo. Ik begrijp wel dat dit is genomineerd voor de verkiezing: ‘Speelgoed van het jaar’. Hebben jullie computer spelletjes? Er gaat echt weer een wondere wereld voor me open… ik heb echt onder een steen geleefd. De Wii is me uiteraard wel bekend, maar op computer spellen hebben er veel positieve veranderingen en ontwikkelingen plaatsgevonden!

 • Practice makes perfect Trainen voor de TCS kidsrun

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

DOE MEE en loop morgen jouw eigen Mini @tcsamsterdammarathon De kids zijn alvast aan het oefenen 🏃🏽‍♂️🏃‍♀️ Naast de Kids Run (prestatieloop voor jonge atleten) bij het @olympischstadion worden dit jaar ook weer de 1 km recreatieloopjes georganiseerd voor kids t/m 12 jaar op drie locaties (zo 21 okt) – Stadsdeel Zuid: De Borcht (onder @amstelpark ) – Stadsdeel Oost @oost_amsterdam : bij het Galileïplantsoen ter plekke inschrijven 9:00 – Stadsdeel Zuid: Olympiaplein Na afloop een spetterend kinderfeest 🎊 Op alle drie de locaties zijn verschillende activiteiten met o.a. springkussens, muziek, atletiekmeerkamp, Eurobungee, loterij met leuke prijzen, etc. KOSTEN € 1,- per deelnemer (ter plekke betalen). De opbrengst komt geheel ten goede aan het @ronaldmcdonaldhuisvumc kinderstad. Meer info op de website van @tcsamsterdammarathon . . . . #kidsrun #gezond #tcsamsterdammarathon #running #amsterdam #marathon #run #marathontraining #runner #instarunners  veranderingen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

le temps perdu

Die middag kwam mijn zus en maakten we ons op voor een date-night. Ik wilde haar graag verrassen en nam haar mee uit eten en naar het theater

 • Le Temps perdu

Die avond had ik mijn zus op datenight uitgenodigd. Ze was vroeg bij me waardoor we eerst in de stad konden eten. Achteraf een suf plan vanwege de ADE. Het was overal mega-druk. Na lang wachten bij Vapiano liepen we samen naar Carré. Tot op dat moment wist ze niet waar we naartoe gingen.  Ik ben dol op verrassingen. We gingen naar de Première van een groots tournéé van Isabelle Beernaert samen met een Live orkest.

Het verhaal ging over vier fases in de liefde, vier coupletten & vier duetten. Zang, dans en prachtig muziek vulde de avond en wist ons te beroeren.
“Tout le temps qui passe ne se rattrape guère, tout le temps perdu ne se rattrape plus.” Wat blijft is wat altijd is geweest en altijd zal zijn. Verloren tijd die niet moet worden gezocht, omdat het in het verleden ligt, omdat het voorbij is.”

Na het enorme succes van haar acht voorgaande theaterproducties, keert choreografe Isabelle Beernaert terug naar de essentie in haar nieuwe dansvoorstelling “lL Temps perdu’. De ode van het alledaagse leven 💛 Klasse, wat hebben we genoten!

Zondag 21 oktober

De zondagochtend maakten we ons klaar voor de TCS kidsrun. Met de gerepareerde bakfiets scheurde ik naar Amsterdam Oost. Langleve Brigitta & Robert die me bijstonden met de drie kids! Yvette was happy om haar vriendinnetje weer te zien en Lucas zat vrolijk te wezen op mijn nek. Hij weigerde om te rennen en dan ben ik de beroerdste niet. Maar oeff, mijn rode hoofd was niet om aan te zien. Na de 1 km run waren de kids trots eigenaren van een echte medaille. Hebben jullie wel eens meegedaan met een run? Ik keek echt mijn ogen uit hoe enthousiast alle kids meededen! Tof om mee te maken.week van de verandering

 • TCS Amsterdam

En s’middags waren we er weer bij om papa aan te moedigen! Ontzettend knap van hem wat hij heeft neergezet in 2 uur 21 km rennen. Dat doe ik hem niet na! S’avonds hebben we hem dan ook met een groot applaus weten te ontvangen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Na eerst zelf een ren-record neergezet te hebben, gaan we papa uiteraard aanmoedigen 🏃🏽‍♂️🏅✨ We zijn zo trots op hem en op alle 45.000 andere deelnemers 🏃🏽‍♂️🏃🏽‍♂️🏃🏽‍♂️ En chapeau @olfertjan dat je gewoon iedereen bij naam kende en aanmoedigde 💪😁 (ik had die namen op de shirts ff gemist 🙈😇😂🤫) Een dag dat vroeg begon met de mini-run & feestelijk eindigde bij de verjaardag van Inge & Ties En m’n aapjes liggen nu echt onder de wol Sweet Dreams 🌙💫 . . . . #tcsamsterdam #running #amsterdam #halfmarathon #marathon #tcsamsterdammarathon #proud #tcsamsterdammarathon2018 #marathoner #instarunner #marathonrunner #instarunners #medal #runhappy #mizuno #instarun #tcsam18 #amsterdammarathon #happy #halvemarathon #amsterdamhalfmarathon #ididit #nevergiveup #raceday #runnersofinstagram #happyrunner #sundayrunday #runnerslife #iamsterdam #medalsunday

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • krant Huwelijksdag

7 jaar geleden is mijn zusje in het huwelijksbootje gestapt met haar liefde Niels. Het is nu het ‘Wollen huwelijk’‘. Ik had de eer om ceremoniemeester te zijn en je snapt dat ik dan enorm uitpak. De nacht na het huwelijk, heb ik samen met een viertallige redactie op onze hotelkamer een krant in elkaar gezet en uitgeprint zoals hiernaast. In het holst van de nacht zijn we alle kamers langs gegaan om de krant af te leveren. Hilarisch en fijne herinneringen hebben we daaraan!

Een fijne week om op terug te kijken! Veel veranderingen voor ons als gezin, die allemaal vorm beginnen te krijgen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzichten

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk! #weekoverzicht 37 Nazomer tijd! Haal die zonnebril maar weer tevoorschijn! Het is genieten geblazen in dit   #weekoverzicht 38: Wijn is het thema van deze week en ook kerst, verdriet en monkey town. Het is een week van uitersten #weekoverzicht 39 De week van de lach, verhuizing, volle maan, hasbro en hatchimals event. Er was zoveel te doen #weekoverzicht 40 Een verrassende oktober week met Wende, de campagne “Buiten de Pixels”, Claudia de Breij, het in de wolken festival …. oktober, oktober #weekoverzicht 41 De feest week van poopsie Unicorn, Nintendo, een reis naar de maan en klussen! #weekoverzicht 42 Deze week staan de veranderingen centraal: qua baan, zwemles, interieur, etc

Delen vinden we super lief