Delen vinden we super lief

De Nintendo Switch staat iedere keer hoog bovenaan het verlanglijstje van mijn kinderen. Zowel voor hun verjaardag als tijdens de feestdagen is dit nummer 1 en het computerspel Mariokart op 2. We zijn overigens nog steeds niet gezwicht, maar dat scheelt niet veel meer! Ik twijfel vooral of het wel geschikt is om een computerspel aan je kinderen te geven? Wat is de juiste beslissing hierin? Zwicht ik om het voor ze te kopen, of stel ik het uit omwille de hoge prijs en voor de kans op verslaving?

De verlanglijstjes zijn gemaakt

Voor en nadelen computerspel

Er zijn diverse voor- en nadelen om een Nintendo Switch als cadeau te geven aan je kinderen met een daarbij behorende computerspel. Veel belangrijker is het om de afweging te maken in hoeverre de aanschaf van de Nintendo Switch voor plezier zal zorgen. We hebben onze overpeinzingen op een rij gezet en wellicht zijn ze herkenbaar voor je als ouder!

Voordelen van de aanschaf van een Nintendo Switch mét computerspel!

  • Er zijn verschillende spellen op de markt voor de Nintendo Switch. Het spelen van een computerspel kan heel ontspannend zijn voor zowel jou als je kinderen. Dit geldt eigenlijk voor zowel de speler op dat moment, alsook de ouders. Je geniet van het spelen en kunt alles even om je heen vergeten. En terwijl je kleine bandito aan het gamen is, kun je andere zaken doen in het huishouden. of wat dacht je van eigen me-time! Er is zoveel keuze voor groot én klein.
  • Omdat er zo’n uitgebreid aanbod is aan spellen voor de Switch, kan dit ook heel actief en leerzaam zijn. Alles hangt er eigenlijk vanaf welk soort spelletje je kiest. Bij het ene spelletje leren ze anticiperen op onverwachte situatie, terwijl ze bij het andere spelletje ruimtelijk inzicht aanleren!
  • Kinderen kunnen alleen spelen, maar het kan ook interactief met anderen samen. Dit maakt dat het spelen op dit spel ook heel sociaal kan zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van welk soort computerspe4lje kiest. Mijn kids speelden bij de buren heel veel samen en hadden dolle pret! Vooral na het Nintendo kinderfeestje bij de buren raakten ze niet uitgepraat over de Switch…
  • Een beetje aanvullend op het argument hierboven: je kunt ook kiezen voor spelletjes die je effectief iets bijleren. Zo’n spelletjes kunnen ook educatief werken voor kinderen en jongeren. Het aanbod hierin is heel groot!
  • Veel kinderen zijn er gek op en staat bij menig kind bovenaan het verlanglijstje! Wanneer je de Switch cadeau geeft, weet je eigenlijk bijna zeker dat het een groot succes is. Dit is ook een fijne gedachte!
Photocredits Sille Sarap Nintendo Switch kinderfeestje

Zijn er ook nadelen van de aanschaf van zo’n computerspel?

  • Kiezen voor een computerinstallatie, betekent tegelijkertijd ook kans op verslaving. Een spelletje spelen is leuk en goed en hoeft zeker geen probleem te vormen bij de juiste dosering! Te veel game-time is zeker niet verstandig en zorg er daarom voor dat je het als ouder in de gaten houdt. En ook heb ik daar als praktische moeder wel weer een oplossing voor! De My timing cards.
  • Speelt je kind vaak alleen op het spelletje, dan kan het er voor zorgen dat je kind zich vaker terugtrekt en daardoor minder sociaal is, aangezien hij/zij dan minder met andere kinderen samen speelt. Dit vang je op door spelletjes te kiezen waar je juist samen mee speelt!
  • Toegegeven, de investering in de games is wel een dingetje! Hier spaar je wel even voor en geef je ook niet zo maar 1,2,3 uit! Daarnaast zijn er veel verschillende soorten spelletjes, waardoor je hierin ook nog eens zal moeten investeren. Daarentegen is het zeer vernuftig speelgoed en hebben ze er eindeloos veel speelplezier van. het is dus echt een afweging die je maakt!
  • Sommige kinderen kiezen meer voor de niet-actieve spelletjes, waardoor ze veel minder beweging krijgen. Overgewicht wil iedere ouder bij hun kinderen voorkomen, dus wissel het zeker af met veel buitenspelen! Een leuk spel is overigens ook de Ring Fit Adventure! Hier kun je niet bij stil zitten!
  • Het kan een tijdelijke rage zijn en wellicht leggen ze het thuis na een tijdje naast zich neer. Zelf ben ik daar niet zo bang voor, want de Nintendo Switch is zeer populair, net als de Nintendo Wii die nog steeds in vele huiskamers gebruikt wordt! En mochten ze er niet meer naar omkijken, behoudt het ten alle tijden hun waarde! Ieder computerspel heeft zijn eigen waarde en is de investering zeker waard!

Tot slot

Bij de keuze of we wel, of geen Nintendo Switch kopen is er veel gewikt en gewogen. Het is immers geen pak melk dat je koopt en ieder computerspel is weer een additionele aanschaf. Daarentegen krijg je er zoveel plezier en fun voor terug! De keuze hebben we dan ook weloverwogen genomen. Heb je nog twijfels of wil je meer weten over de Nintendo Switch, dan raad ik zeker de website aan die je alle ins en outs vertelt en veel over de spelletjes uitlegt! Succes met de keuze! En laat je het ons weten, of je ben gezwicht, of dat je het nog even uitstelt?

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief