Delen vinden we super lief

Mijn voornemen om meer te gaan sporten viel in duigen door te veel externe afspraken, leuke uitdagingen, mijn lions meetings en ook de wekelijkse WW workshops. Vaste tijden sporten weet ik nu even niet te bolwerken en zou het liefst thuis aan mijn core, biceps, triceps (en alle spieren waarvan je niet eens wist dat die je had) werken. Sporten heb ik echt nodig als uitlaatklep en om me fit te voelen. Vooral nu ik kilo’s aan het verliezen ben, wil ik mijn spieren graag in stand houden! Het ontbreekt me echter aan tijd en dan zijn alle verloren uurtjes welkome sport-tijd! Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt bij de Ring Fit Adventure!

Nieuw!

Mijn nieuwsgierig werd aardig geprikkeld toen ik vernam van de nieuwe “Ring Fit Adventure” van Nintendo! Zou ik daarmee echt mezelf de discipline kunnen opleggen om thuis te gaan sporten? Dit is wel een ideale manier om tussen de bedrijven door gewoon thuis, voor m’n eigen televisie goed bezig te zijn, op elk moment van de dag dat het mij uitkomt! En ook nog eens op een leuke manier! Ik dook er in!

Ring Fit Adventure van Nintendo.

In navolging van de Nintendo Wii, combineert Ring Fit Adventure een adventure-game met fitness. Spelenderwijs ben je met je lichaam bezig en probeer je al sportend de verschillende levels in de fantasiewereld te bereiken. Zelf ben ik best competitief en is het extra leuk om je eigen highscores proberen te bereiken! Ook kun je de wedstrijd aan gaan met vrienden en familie. “Game Is On!

Deze fitnessgame klinkt ideaal! Vooral omdat ik voor mezelf een eigen (korte) fitnessprogramma in elkaar kan zetten en korte oefeningen kan doen om mijn eigen highscores te zetten, op momenten die mij uitkomen! Sporten en plezier gaan nu heel goed samen! Ik geef overigens wel toe dat manlief alles heeft geïnstalleerd! In sommige dingen zijn mannen gewoon beter, ook al is het eenvoudig!

Ring Fit Adventure (n.b zonder controller(s) geleverd)

Al je bewegingen worden gemeten en vertaalt naar acties in de game. Al joggend ga je door grasvlakten of ontketen krachtige aanvallen met de Ring-Con. Doordat je het ten alle tijden kunt spelen, train je regelmatig verschillende lichaamsdelen. Met minigames en de mogelijkheid om je eigen work-outs samen te stellen is Ring Fit Adventure een sportief plezier voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau, doelstellingen en tijdsschema. De filmpjes met mij actief in beeld volgen op social, maar ik wil het eerst even goed onder de knie krijgen! Dan ziet het er wat smoother uit zegmaar ;-D

Accessoires Ring Fit Adventure

In de game Ring Fit Adventure gebruik je accessoires die fysieke oefeningen omzetten naar acties in de game. Met de vernuftige Ring-Con en beenband kunnen spelers een kleurrijke gamewereld ontdekken en tegen monsters vechten door zelf oefeningen uit te voeren. Zo word ik én fit én leer ik superhelden skills! Win-win!

Ring Fit Adventure is voor mij een uitkomst om om een plezierige manier te squatten, duwen en mijn spieren aan te spannen om voortgang te boeken in de game. Opgeven is geen optie en ik verleg daardoor mijn grenzen! Je moest de koppies zien van mijn kids, ze vonden die sportende mana maar wat grappig! Op een speelse wijze worden er door talloze oefeningen diverse spiergroepen aangesproken. En geen zorgen, het is niet enkel voor fitmoms! Echt iedereen kan de game spelen, ongeacht je fitnessniveau! Je word steeds een stapje beter! En dat is best verslavend geef ik toe!

Ready Set Go…

Om de game te spelen, maak je de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem vast aan de inbegrepen accessoires: ééntje aan de Ring-Con en ééntje aan de beenband. De beenband wordt vastgemaakt aan het linkerbovenbeen en de Ring-Con houdt je met beide handen vast. De Ring-Con is flexibel, en elektronisch dat weerstand biedt. Er zit een sensor in die inspanning kan detecteren. Je kunt overigens de Ring Fit Adventure volledig op je vaardigheidsniveau aanpassen. Voor beginners en sporters op elk niveau daardoor ideaal! Hierdoor kun je elke dag spelen op een voor jou geschikt niveau. En ik kan je zeggen dat ik weer bij het nulpunt moest beginnen!

Avontuurstand

En het is niet enkel suf sporten! Ook combineer je sporten met avontuur! Op verschillende manieren baan je een weg door de meer dan 20 verschillende gebieden in de game.

Jog op de plaats om voort te bewegen en gebruik de Ring-Con om diverse acties in de game uit te voeren, zoals springen, zweven of een vlot besturen. Onderweg kom je allerlei vijanden tegen. Je kunt aanvallen en verdedigen met zo’n 40 oefeningen, die onderverdeeld zijn in de categorieen armen, buik, benen en yoga. De game geeft instructies over hoe je de oefeningen correct uitvoert. Als je de oefeningen met de juiste houding uitvoert, breng je je vijanden meer schade toe. En ondertussen word je zelf stukken fitter!

En door in niveau te stijgen, word je personage sterker en speel je nieuwe oefeningen vrij. Dit werkt best verslavend hierdoor pak je het spel er sneller bij om te gaan trainen! En leuk is het ook nog eens!

Tijd vrij maken

Naast het avontuur dat je kunt beleven kun je ook een korte, snelle workout spelen! Deze stand heet is ‘Snel trainen’! Deze stand in Ring Fit Adventure biedt de mogelijkheid om kortere sessies te spelen. Voor mij ideaal om in verloren uurtjes het spel erbij te pakken en ongestoord actief te kunnen zijn! Vooral mijn kids vinden het amusantelijk nu ik nu eerst zelf de TV claim! Ook kun je om de beurt een minigame spelen en een hogere score neer te kunnen zetten dan je vrienden en familie. Het is echt een aanrader! En nu ook een spel uitzoeken voor op het verlanglijstje van de kids!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief