Delen vinden we super lief

Mario, Sonic en hun vrienden hebben een tof computerspel uitgebracht waar Nintendo-Switch fans warm voor zullen lopen! Letterlijk en figuurlijk, want ze kunnen nu een sportief avontuur beleven met hun helden in het spel Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 op hun geliefde Nintendo Switch! Zelf ben ik fan van de olympische spelen en aankomend jaar zullen alle ogen wereldwijd, waaronder de mijne, gericht zijn op Tokio! We kunnen alvast veel voorpret hebben! Al zal het bij ons thuis qua temperatuur wel wat aangenamer zijn als in het hete Tokio in de zomer 2020!

Video impressie

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Manlief heeft het spel inmiddels ook ontdekt en traint in zijn eentje voor Tokio 2020. Sinds wij de Nintendo switch in huis hebben, is hij er niet bij weg te slaan en vind het reuze interessant! Ook heeft hij het tegen de kids opgenomen in gloednieuwe disciplines. Ze vinden het maar wat leuk om papa te verslaan met een spelletje! Vanaf een afstandje zag ik ze skateboarden, karate spelen, surfen en klimmen. In het spel komt je op een leuke manier in aanraking met verschillende populaire sporten en klassieke 2D-games. Bij ons thuis hebben ze het spel echt omarmt!

Ready, set go….

Mario & Sonic was nog geen 5 minuten geïnstalleerd of de kids wurmden zich al naast papa. Hij ging alle spellen eerst bekijken en voor ik het door had, was hij in een mini-game beland. Er is in dit computerspel heel veel te beleven op de baan, in het zwembad, op het water, of in de ring… het computerspel Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 is goed doordacht waarbij je de uitdaging aan gaat in nieuwe olympische sporten. Ook zijn er de bekende, populaire disciplines. Ik moest wel grinniken toen ik manlief bijvoorbeeld in de weer zag met speerwerpen of handboog schieten. Hij bleek er ook nog verdacht goed in te zijn, die hij vast had opgedaan in Frankrijk afgelopen zomer!

Supersterren

In het spel kom je al je favoriete karakters tegen! Voor mij best nieuw, maar je hebt het zo door hoe het zit in het Sonic universum. Het Super Mario- en het Sonic-universum heeft vele bekendheden rondlopen zoals Yoshi, Amy Rose, Luigi, Dr. Eggman en vele anderen! Mijn kinderen herkennen ze gelijk. Ik heb er eventjes over gedaan, maar mijn kids vonden dat niet kunnen en wisten me heel snel bij te scholen! Elk personage is goed in bepaalde sporten, vooral Sonic is de favoriet van manlief en gaat keer op keer voor de gouden plak. Het spel biedt veel variatie en verveelt niet snel. Vooral door de tientallen verschillende disciplines!

Strijd om een podiumplek

Ook leuk is het om terug te gaan naar de retro-verhaal stand tijdens de Olympische Spelen van Tokio 1964! Je waant je weer helemaal terug in de tijd! Papa en ik vonden het heel cool, de kids vonden de snellere stand cooler! Tsja, een generatie dingetje denk ik! Mario, Sonic, Bowser en Dr. Eggman worden hier opgezogen door een magisch spelsysteem, waarbij ze terecht komen in een 2D-versie van de vroegere Olympische Spelen in Tokio. Nostalgie pur sang.

Je kunt hier Tokio ontdekken van de jaren 60 als Mario en Sonic wedijveren in oude versies van bekende olympische sporten. De 100 meter sprint is favoriet en het ver springen blijft leuk! Ondertussen kun je als Luigi in het heden verschillende sportlocaties bezoeken van Tokio 2020. De minigames vind ik zelf heel leuk om te spelen met vrienden waarmee je kunt deelnemen aan hedendaagse evenementen om Mario, Sonic en de rest te redden!

Tot slot

Het spel Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 vinden we een aanrader voor jong en oud en dan met name om samen te spelen! We merken wel dat Olivier(6) het soms nog ietwat lastig vindt, maar oefening baart kunst. beetje bij beetje wordt ons de Nintendo switch wereld ingezogen waarbij we kennismaken met Pokemon, Mario en andere figuren! We blijven ontdekken!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief