Delen vinden we super lief

Pokemon is natuurlijk al jarenlang een regelrechte hit. Sinds de jaren 90 zijn er miljoenen mensen die naar de tekenfilmserie keken en daarnaast ook de spellen spelen. Enkele jaren geleden kreeg de serie een nieuwe boost door Pokemon Go, het spel waarbij kinderen weer buiten gingen spelen! Maar wat is er nou toch zo leuk aan dit spel en waarom blijven kinderen en volwassenen het spelen? Ik ben op onderzoek gegaan naar het fenomeen We bekijken de immense rage, kijken naar de verschillende spellen en beantwoorden vooral de vraag: waarom is het tot op heden nog steeds zo ontzettend populair?

Pokemon, een korte geschiedenis

Sinds de jaren 90 is het al niet meer weg te denken. Het begon allemaal in 1999 met een tekenfilm waarin de hoofdpersoon, Ash, met zijn trouwe metgezel, Pikachu, op pad ging om Pokemon master te worden. De serie werd wereldwijd direct een grote hit en hierdoor volgden er verschillende spellen en verzamelkaarten. Om master te worden moest Ash verschillende vreemde wezens vangen en kon hij deze trainen en ze zelfs opdracht geven om te vechten. Hierdoor trainde hij deze wezens tot ze sterk genoeg waren om hiermee kampioen te worden.

2022 lijkt wederom een enorm jaar te gaan worden voor Pokémon. Naast de release van Pokémon Legends: Arceus, lijkt er nog een grote mainline Pokémon-game uit te gaan komen in 2022.” XGN – platform voor alle gamers
pokémon
Met dit mega super-de-luxe handboek word je binnen de kortste keren een volleerde pokémon-trainer!: Pokémon Het mega super de luxe handboek 
9789044762730 | Auteur | NUR 200 | €29,95 | 560 blz | geb 24,1 x 16,1 cm | volledig in kleur

Om kampioen te worden moest hij 8 verschillende gymleaders verslaan en vervolgens de wereldkampioenschappen winnen. De spelers konden bij de games een eigen hoofdpersoon worden en al deze wezens vangen waardoor ook zij tegen deze gymleaders konden vechten en kampioen konden worden. Volg je het nog allemaal?

Toen de spellen voor het eerst uitgebracht werden, waren er 151 wezens, maar tot op heden worden er nog steeds spellen uitgebracht waarin de wezens zijn te vangen. De teller staat dan ook inmiddels op 890 wezens. Ondanks dat het al een hele tijd populair is, is dat in 2019 niet minder geworden. De serie is voor kinderen nog steeds op tv te zien, de computerspelletjes worden nog steeds uitgebracht en een aantal jaren geleden kwam er nog een deel uit op de mobiele telefoon. Ook dit was een grote rage.

Pokemon Go

Op de mobiele telefoon werd namelijk Pokemon Go uitgebracht. Bij dit computerspelletje moet je door de werkelijke wereld lopen met je mobiele telefoon erbij. Op verschillende plekken vind je verschillende wezens die je kan vangen met je mobiele telefoon. Het spel was al snel populair en werd door miljoenen mensen over de hele wereld gespeeld. Iedereen ging weer naar buiten!

Er liepen ook in Nederland hele groepen mensen over straat die gezamenlijk het computerspelletje met elkaar deden. Ook dit heeft er voor gezorgd dat er een hoop nieuwe fans zijn ontstaan voor de serie en voor het spel. Het spel bleef daardoor populair wat er voor zorgde dat er onlangs nog een nieuw deel is uitgekomen.

Pokemon Sword en Shield

Het laatste deel in de serie van Pokemon computergames heet Sword en Shield. Net als bij vorige uitgaven van het spel, wordt deze in twee delen uitgebracht. In beide delen speel je hetzelfde verhaal, maar vang je andere wezens. Deze wezens kunnen met elkaar geruild worden zodat je de zogeheten pokedex kan vullen met alle wezens die er zijn. Het laatste deel is, in tegenstelling tot vorige delen, voor het eerst uitgebracht op de Nintendo Switch.

nintendo switch sword and shield

De vorige delen werden eigenlijk altijd uitgebracht op Gameboys of de opvolgers hiervan, de Nintendo DS. Ook nu zijn er dus nog miljoenen mensen die fan zijn van de serie en het nog dagelijks spelen.

Ook het spel op de mobiele telefoon wordt nog dagelijks gedaan door een hoop fans. Ondanks dat de serie al uit is sinds 1999, zijn er dus nog steeds een hoop fans van de serie en de spellen variërend van jonge kinderen tot oudere mensen. Voor mij is er echt een Pokemon wereld opengegaan! Nu begrijp ik ten zeerste dat er veel verlanglijstjes zijn gevuld met Pokemon items!

Het ultieme cadeau voor iedere Pokémon-fan!

Pokémon blijft razend populair bij jong en oud! Dit handboek verzamelt alle belangrijke informatie over meer dan 875 Pokémon uit alle acht bekende regio’s, van Kanto tot Galar!

In dit boek:

> Worden alle Pokémon alfabetisch beschreven
> Krijg je complete informatie over het type, de categorie, de moves, de lengte en het gewicht van iedere Pokémon

Ontdek je alles wat je moet weten over Evoluties en Mega-Evoluties, Ultra Beasts, Legendarische en Mythische pokémon. Nu wordt je een echte pro!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief