Delen vinden we super lief

Wat hebben we thuis fijne herinneringen aan onze jeugdjaren toen we ons schoentje mochten zetten! Voor zover ik mij kan herinneringen ging het gepaard met slapeloze nachten, spanning en ongeduld. We bezochten samen de intocht, keken het sinterklaasjournaal en mochten de schoen zetten, inclusief een wortel, stro, tekening en water voor Amerigo, De schoencadeautjes waren keer op keer een succes! Hetzelfde tafereeltje zie ik nu bij mijn kids en herinneringen komen terug.

Gezonde spanning

Mijn dochter ligt met het licht aan, omgekeerd in haar bed te slapen zodra er een schoentje gezet mag worden! De jongste(3) durft niet alleen naar beneden te gaan in de ochtend en staat dan ook heel vroeg in de ochtend naast mijn bed te springen. Olivier (6) is de creatieveling en knutselt iedere dag een fop pakketje in elkaar, of kleurt met secure een kleurrijke tekening voor de Sint. Hij slaapt als een roosje al zie ik wel aan hem dat hij het allemaal best spannend vindt. In de hoofdjes van de kids draait het op volle toeren. Vol verwachting klopt hun hart en ze kijken keer op keer uit naar hun schoencadeautjes! Gelukkig zetten ze hun schoentje in totaal naar drie keer!

Drie kids drie zééér uitgebreide verlanglijstjes!

Jaarlijks plezier

De traditie van het schoentje zetten is al eeuwen oud en heeft zijn intrede gedaan bij vele huishoudens. Vroeger, rond de 16e eeuw kon er een schoen worden gezet in de kerk die de rijken konden vullen met kleine schoencadeautjes voor de medemens. De opbrengst werd vervolgens verdeeld onder de armen op 6 december. Dit is een fijne feestdagen gedachte en zouden we eigenlijk best weer kunnen invoeren.

Inkleuren van de schoenvergroter

De schoen is inmiddels verhuist van de kerk naar de huiskamer en het is ook bij ons een fijne traditie geworden. Sint en Piet komen natuurlijk alleen langs bij kinderen die lief zijn geweest en hun schoentje hebben klaargezet. Al heeft malle pietje dit jaar zijn intrede gedaan en zijn er ook her en der lege pakketjes gespot!

Blije koppies

Bij ons zetten we het schoentje 1 keer per week en dan wordt er wel eerst uitgebreid gezongen en gesprongen. In de ochtend hebben we inmiddels de afspraak om met zijn allen naar beneden te gaan. Het staat nog steeds op mijn netvlies dat mijn oudste alle chocolade munten had opgesnoept en stuiterend broer en zus opwachtte met uitgepakte schoencadeautjes. Voor ons als ouders is het fantastisch om vervolgens de blije kindergezichtjes te zien wanneer het schoentje de volgende morgen gevuld is met een verrassing

Schoencadeautjes

We horen veel oehws en aahss, na het uitpakken en bekijken van de schoencadeautjes, te zoet. En als we de moeite hebben genomen om een gedicht erbij te doen, luisteren de kids vol interesse naar wat de Sint en Piet te vertellen hebben! Voor ons als ouder gelijk een goed moment om wat regels, op opvoedkundige tactieken door te voeren. Vooral het minder ‘toeteren‘ hebben we ingebracht. “hé pap er zit iets op je neus…Toet toet” grapten de kids vervolgens!

Wie het kleine niet eert..

Omdat ook kleine verrassingen heel blij maken, hebben we alle populaire kleinigheidjes voor Sinterklaas bij bol.com besteld. Ik kon bij ze terecht voor cadeautjes onder de 5€ en vooral de top 5 populaire cadeautjes vond ik interessant! Zo blijft er ook voor de échte sinterklaasviering nog wat over. We versieren de boel uiteraard wel op en top en ook gepersonaliseerde Sinterklaas artikelen zijn bij ons altijd favoriet!

Schoencadeautjes, Bol.com

Schoencadeautjes bij Bol.com

Om het vinden van een geschikt cadeautje iets makkelijker te maken, kun je bij Bol.com online ook zoeken op leeftijd of per budget, ideaal. En om suikertantrums en tranen door overprikkeling te voorkomen, laten we het bij 3 keer de schoen zetten. Ook op school, bij ons op het werk en pakjesavond zullen de kids immers rijkelijk verwend worden.

De 5 populairste schoencadeaus: bron Bol.com

  • Qwixx dobbelspel | 8 – 99 jaar | 2 tot 5 spelers |€9,85
  • Duplo babydieren | 2 – 5 jaar | 9 onderdelen | 0 minifiguren €9,95
  • 2019 Pokémon Sun & Moon Unified Minds Booster – Pokémon Kaarten €5,99
  • Play Doh kleine potjes €6,99
  • Babyborn Surprise €12,99

We wensen jullie allen een hele fijne, sfeervolle sinterklaasperiode toe!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatDelen vinden we super lief