Delen vinden we super lief

Hebben jullie het papieren speelgoedboek van Bol.com al in huis? Dit jaar is het boek volledig interactief met een nieuwe app dat echt tof is om te ontdekken! Tijdens een recente livestream presentatie ontving speelgoedfan Dennis Weening diverse gasten in de Sinterklaasstudio van bol.com waar we onze ogen uitkeken! Wat hebben ze iets vernuftige neer weten te zetten!

Ter voorbereiding op het ontdekken van het speelgoedboek installeerden we de nieuwe speelgoedboek app op mijn telefoon. Met het Grote Speelgoedboek in de hand en een headphone of oortjes paraat kwam het boek tot leven en luisterden we mee naar de magische 8D luisterverhalen. Wat hebben ze zichzelf weer overtroffen! Echt chapeau! Dit gaat bij ons thuis een groot succes worden!

Tijdens de livestream was het mogelijk om vragen te stellen aan de experts via de chat die óf via de chat óf live in de uitzending besproken werden.

Het Grote Speelgoedboek van Bol.com

Naast het speelgoedboek werden ook de speelgoedtrends van 2020 gepresenteerd tijdens de livestream. Hier ben ik altijd uiterst in geïnteresseerd. Want waar lopen kinderen nu echt warm voor? En hoe raar deze tijden ook zijn, één ding is zeker: zodra de herfstblaadjes vallen, krijgen kinderen de Sinterklaaskriebels. En dat betekent: dat de kindjes zich weer bezig kunnen houden met verlanglijstjes! Driekwart van de Nederlandse kinderen maakt een verlanglijstje* en met ‘Het Grote Speelgoedboek’ van bol.com wordt dat extra leuk gemaakt! Een papieren boek vol digitale innovaties, een verlanglijstje, stickers en via de app komt het boek tot leven. Dit worden verlanglijstjes 3.0!

Via de speciale speelgoedboekapp** kunnen kinderen de bijna 900 producten uit het boek tot leven brengen en luisteren naar 8D luisterverhalen die zijn ingesproken door Tygo Gernandt. We probeerden het zelf ook uit en je ontdekt het boek op een hele andere wijze. De kinderen vinden het ook maar wat cewl om met mama’s telefoon in de weer te gaan en de QRZ codes te scannen en naar de verhalen te luisteren.

Nieuwe doelgroep speelgoed: volwassenen

Dankzij het uitgebreide assortiment en meer dan 11 miljoen klanten in Nederland en België, kan bol.com trends binnen het speelgoedassortiment goed voorspellen. De speelgoedexpert van bol.com gaf aan dat het dit jaar opvalt dat er definitief een doelgroep bijgekomen is voor speelgoed, en dat zijn de volwassenen. spellenavonden met vrienden groeien in populariteit, puzzelen is net zo ontspannend als een boek lezen en LEGO is niet meer alleen voor nerds.

De invloed van het TV-programma LEGO Masters is hier ook wel een verklaring voor. Uiteraard heeft ook de coronacrisis sterk invloed op de speelgoedtrends. Door het thuiswerken wordt er meer samen gespeeld en geknutseld door het hele gezin waardoor de belangstelling van volwassenen in de categorie ‘knutselen’ flink is gegroeid. Daarnaast zijn de videogames overigens uiteraard ook nog steeds favoriet. Deze feestdagen zullen de nieuwe gaming consoles dan ook ongetwijfeld gretig aftrek hebben.

Tijdens de livestream zagen we Mathieu Veldhuijzen, lead Speelgoedboek, over de technologische innovaties in het speelgoedboek, Pamela Potters, onderzoeker, over kinderen en verlanglijstjes, Marcel de Looper, speelgoedexpert, over de speelgoedtrends van 2020 & Sinterklaas belt in vanuit Spanje om mee te praten over de speelgoedtrends

Speelgoedtrends 2020

1 Speelgoed voor volwassenen
2 Artiesten van de toekomst
3 Een land vol bouwmeesters
4 Het jaar van de gaming consoles
5 Spelen met het hele gezin
6 Creativiteit thuis
7 Oud en vertrouwd
8 Duurzaam spelen

100 uur fun & doe-plezier

Bovenstaande trends zijn terug te vinden in Het Grote Speelgoedboek. En bij het doorbladeren zien we dat er veel vernieuwingen zijn ten opzichte van de vorige editie. Het is een echt doeboek geworden voor kids vol met spelletjes en technologische snufjes.

Via een speciale speelgoedboekapp** kunnen kinderen het boek tot leven laten komen.

Na een introductie door de enige echte Sinterklaas, konden ook mijn kinderen met de app aan de slag en de plaatjes in het boek scannen. Na iedere scan verschijnen er beelden en filmpjes over het artikel met de meest recente prijs. In totaal staan er zo’n 890 producten in het speelgoedboek, waarover meer dan 15.000 foto’s, video’s, weetjes en quizvragen te vinden zijn. Ook zijn er artikelen terug te vinden die gerelateerd aan bijvoorbeeld sport, muziek en bakken. Alles bij elkaar levert het boek meer dan 100 uur fun en doe-plezier op voor kinderen én gun ouders.

Miskoop voorkomen

Kinderen kunnen dankzij de app veel details over het speelgoed opzoeken en zo ontdekken wat er precies in een Lego set zit, hoe een game eruit ziet en hoeveel darts een specifieke Nerf gun schiet. Hierdoor kunnen ze hun verlanglijstjes gerichter maken. Ook voor ons als ouder fijn omdat één van de grootste uitdagingen voor ouders tijdens Sinterklaas,toch wel het kopen van het juiste cadeau is. Ze willen hun kind natuurlijk blij maken en pakjesavond zo leuk mogelijk maken. De app kan hier heel goed bij helpen.

Tip van Flip

Uit cijfers van Pam Research blijkt dat ouders het ideaal vinden om hulp te krijgen bij het kiezen van het juiste cadeau. Je hebt bij dit boek zelfs Je voorkomt hiermee miskopen. Uiteraard kunnen ouders er ook voor kiezen om deze mogelijkheid uit te schakelen.

Luisterverhalen in 8D

De 8D luisterverhalen die achterin het boek staan zijn toch wel echt technologische snufjes. De verhalen over Jackie en haar denkbeeldige broertje Jack zijn met verve ingesproken door Tygo Gernandt. Dankzij 8D klinkt het geluid heel dichtbij en overal om je heen en dat maakt de luisterervaring heel bijzonder. De JBL oortjes zijn ideaal en al snel geconfiskeerd door manlief.

Met een koptelefoon, of JBL oortjes, beleef je de beste geluidservaring. De luisterverhalen zijn geschreven door Eric Hercules, die onder andere ook scènes schrijft voor Sesamstraat, het Zandkasteel en het Sinterklaasjournaal.

Verspreiding

Het Grote Speelgoedboek wordt gericht bezorgd bij gezinnen in heel Nederland en later ook in België. Mensen die het boek niet ontvangen hebben of een tweede boek wensen, kunnen vanaf 15 oktober terecht bij alle winkels van Albert Heijn in Nederland en Delhaize in Vlaanderen. Je begrijpt dat we met drie kleintjes, toch dolgraag drie boeken thuis hebben, lang leve mijn collega’s!

* Onderzoek MeMo2 **De app kan via deze links geïnstalleerd worden Apple App Store & Google Play Store

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

(


Delen vinden we super lief