Delen vinden we super lief

Die zomervakantie komt nu toch wel heel erg dichtbij. En de zomer zelf is ons al lang en breed aan het toelachen. Nu de regen van vorige week plaats heeft gemaakt voor een aangenaam zonnetje, is het tijd om mijn zomergarderobe eens grondig onder handen te nemen. En daarmee bedoel ik vooral lekker shoppen voor mijzelf. De items waar ik met name naar op zoek ben is een stijlvolle zomerjas en voor de minder mooie dagen een praktische, doch classy regenjas (want ja dat is stiekem ook wel heel handig tegenwoordig met het wisselvallige weer). En om mijn zomeroutift af te maken, shoppen we ook gelijk voor 2 nieuwe badpakken. Mama gaat zichzelf goed verwennen!

Zomergarderobe voor grote en kleine meisjes

zomer mode zomergarderobe

Voor de meisjes shop ik eigenlijk het hele jaar door. Dan zie ik weer een te schattig jurkje wat ik echt niet kan laten hangen of zijn de dames simpelweg uit hun schoenen gegroeid. Onze peuter is heel makkelijk want die wil het hele jaar haar rode Jip en Janneke laarsjes aan. En dan bedoel ik echt het hele jaar. Dat het deze week 25C is, maakt voor haar niks uit.

Toch maar een keertje langs mijn favoriete Bijenkorf om haar zelf zomerschoenen uit te laten kiezen in plaats van die super schattige schoentjes van internet. Misschien helpt het. En als ik daar dan toch ben dan loop ik meteen even langs de make-up afdeling. Maar vandaag eerst even mijn eigen zomergarderobe.

Flaneren in mijn nieuwe zomerjas

Ik heb een hele mooie zomerjas die al jaren mee gaat. Echt al jaren! Maar ja op een gegeven moment houdt het op. Dan kan het echt niet meer. Dat moment is nu aangebroken want mijn mooie jas is voorzien van een scheur. Niet heel groot maar groot genoeg om te zien dat de jas echt wel een beetje op aan het raken is.

Een nieuwe jas vind ik best lastig. Ik weet wel wat ik ongeveer wil. Een (half)lange jas en aangezien ik jonge kinderen heb en het liefst niet te licht van kleur. Tot zo ver niet erg ingewikkeld alleen wil ik wel een beetje keuze. Dus niet een winkel, met naast hun jurkjes, broeken en vesten één of twee zomerjassen, maar gewoon ergens waar wat te kiezen valt. Daarom ga ik graag naar de Bijenkorf met lekker veel keuze en goede kwaliteit aangezien ik niet elk jaar een nieuwe jas koop.

Door weer en wind

veilig

Super leuk zo een lange vrouwelijke zomerjas maar het weer kan nogal wisselvallig zijn in Nederland. Nou ja op heel veel plekken op de wereld. Zo wilde ik vorige week heel graag op de fiets naar kantoor. Drie kwartier fietsen heen en dus ook weer drie kwartier fietsen terug. Maar ja het regende… Niet heel hard maar hard genoeg om in drie kwartier aardig nat op kantoor aan te komen.

Dus ik rende naar zolder om mijn hike / regenjas tevoorschijn te toveren. Een paar minuten later zat ik in mijn oude appeltjesgroene jas op de fiets. Prima hoor maar ik heb al heel lang op mijn ‘wish list’ een nieuwe regenjas staan. Want regenjassen hoeven niet meteen van die ANWB jassen te zijn. Het kan ook anders. Je hebt echt super leuke stijlvolle regenjassen in allerlei modellen en kleuren. Dit jaar gaan we eindelijk weer lekker de bergen in (als het goed is) dus goed voorbereid op een eventuele regenbui is zeker geen overbodige luxe.

En wat nou bij heel, veel zon?

rode plekken, leisert

Dan trek ik meteen mijn zomerjurkje uit de kast en schiet mijn slippers aan. Heerlijk! Die zomerkleding dan. Een thermometer die de dertig aan tikt. Of erger nog er overheen maakt mij geen blij mens. Zo een 22 of 24 graden vind ik heerlijk maar daar overheen is voor dit wintermeisje toch wel iets te veel van het goede. Maar gelukkig kan je verkoeling zoeken bij het zwembad…. Nou ja daar ben ik dus eigenlijk ook niet heel erg van. Ja een helderblauwe zee op perfecte temperatuur is top maar anders zit ik toch liever op een racefiets of nog beter op het terras. Ondertussen zit onze kleuter in “badje 2” op zwemles. Ze is gek op zwemmen en gelukkig denkt papa daar hetzelfde over.

Mama gaat het water in

zomergarderobe zwemmen zwembad

De eerste paar jaar dat ik moeder was, zat ik wekelijks in het zwembad bij babyzwemmen. Ik had een zo goedkoop mogelijk zwempak gekocht en liep en zwom gezellig tussen de baby’s en later, tussen de dreumesen en peuters door. Dat zwempak ziet er echt niet meer uit en is vervangen door een exemplaar dat er een stuk beter uit ziet maar met geen mogelijkheid aan te krijgen is. Ik moet me in alle bochten wurmen om eindelijk in dat badpak te verschijnen.

Mijn nieuwe plan is om gewoon een nieuw zwempak te kopen. Wat lekker zit en er ook nog eens leuk uit ziet. Dan voel ik me vast een stuk gelukkiger bij het zwembad. Want ik ga zeker wel. Uiteindelijk kan ik prima met onze tweejarige in het pierenbadje zitten om lekker een beetje af te koelen alleen dit keer iets hipper dan voorheen. Dan is mijn zomergarderobe ook weer compleet. Nou ja…voorlopig dan.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief