Delen vinden we super lief

Stel je voor: de wind in je haren, de geur van de zee in de lucht, en de opwinding van een onvergetelijke reis voor de boeg. Dat is wat MSC Euribia te bieden heeft, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. Dit majestueuze schip heeft onlangs voor het eerst de haven van Rotterdam aangedaan, en wij waren erbij om dit spektakel mee te maken op 10 oktober 2023.

msc rotterdam. Euribia

Meesterwerk van duurzaamheid

MSC Euribia is veel meer dan alleen een schip; het is een meesterwerk van duurzaamheid en innovatie. Aangedreven door LNG, de schoonste scheepsbrandstof die momenteel beschikbaar is, is dit schip een ware voorloper in verantwoord cruisen. Het is ontworpen met de toekomst in gedachten, klaar om naadloos over te schakelen op nog groenere brandstoffen zodra ze beschikbaar zijn.

Dit spreekt ons zeer aan, want laten we wel wezen dat cruises steeds populairder worden, maar dat dit ook z’n impact heeft op de natuur. MSC is zich hier van bewust en neemt grote stappen in hun verantwoordelijkheid.

‘Parels van het Noorden’

Wat deze cruise nog specialer maakt, is dat het je dicht bij huis, toch op zeer bijzondere plekken brengt met de ‘Parels van het Noorden’ route. Het is een onvergetelijke reis van zeven nachten. waarbij je kunt vertrekken vanuit Rotterdam en Zeebrugge en vervolgens prachtige bestemmingen kunt ontdekken in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het is de perfecte manier om te ontsnappen met je gezin, partner of vrienden.

MSC, Cruise, MSC Euribia,
Mai Elmar, Executive Director van de Cruise Port Rotterdam, omschrijft MSC Euribia als “een schitterend schip dat premium is op het gebied van milieubewustzijn.” Het draagt zelfs de naam van Euribia, de mythische godin van de wind, weer en sterrenbeelden, die een diepe verbondenheid met de zee symboliseert.

Wat dit avontuur nog specialer maakt, is de inzet van MSC Cruises voor duurzaamheid. Het bedrijf breidt haar walstroomplan uit om de uitstoot in havens drastisch te verminderen. Walstroom maakt gebruik van elektriciteit in plaats van de scheepsmotor, wat de impact op het milieu aanzienlijk vermindert.

Energie-efficiëntie

MSC Euribia is het schoolvoorbeeld van energie-efficiëntie dat tot 44% minder broeikasgassen uit stoot dan schepen die slechts tien jaar geleden werden gebouwd. Daarnaast beschikt het over geavanceerde faciliteiten voor water- en afvalverwerking, waardoor het afval aan boord wordt verminderd, hergebruikt en gerecycled. NSC maakt grote stappen en heeft de lat voor zichzelf zeer hoog gelegd.

zwembad, MSC Euribia, cruises, cruises met msc, review msc, MSC
Frank Van Den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises, is razend enthousiast: “Een cruise vanuit Rotterdam is werkelijk uniek. Met dit schip kun je een week lang je buurlanden verkennen, genieten van de zee en jezelf verwennen met eersteklas entertainment en culinaire hoogstandjes. Ideaal om er even tussenuit te knijpen!”

Pionier in groen varen

Maar het hoogtepunt is dat MSC Euribia de allereerste netto nul emissie cruise ter wereld heeft voltooid. Op haar reis van Saint-Nazaire naar Kopenhagen gebruikte het schip bio-LNG, de meest milieuvriendelijke methode om hernieuwbaar biogas te benutten. Dit betekent dat dit schip vrijwel geen zwaveloxiden en deeltjes uitstoot, en stikstofoxiden met 85% vermindert. Het is een echte pionier in groen varen.

Tot slot

Kortom, MSC Euribia biedt meer dan alleen een cruise; het biedt een onvergetelijk avontuur in duurzaamheid en luxe. Waar wacht je nog op? Boek nu en laat je betoveren door de magie van MSC Euribia. Dit is een ervaring die je niet wilt missen, dat beloven we je. We zijn je immers voorgegaan!

zwembad, MSC Euribia, cruises, cruises met msc, review msc, MSC

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief