Delen vinden we super lief

Als je een nacht naast een zagende, snurkende en luchthappende sidekick hebt geslapen, ben je geradbraakt! Voor jou zijn het slapeloze nachten en je partner heeft de volgende ochtend vaak nergens last van en heeft heerlijk geslapen. Snurken zorgt voor veel ellende, dat je zelf ook niet voor je sidekick wenst. Niets is vervelender dan wakker liggen naast je man die snurkt en weer als een gek bomen aan het zagen is. Vervolgens duik je toch maar weer in het logeerbed zodat je in ieder geval nog slaapt en vraagt je man de volgende dag: “Heb ik gesnurkt?

In Indonesië was er recent zelfs een snurk moord waarbij een man het gesnurk van zijn ex-vrouw niet meer kon aanhoren en haar wurgde met een usb kabel! Echt bizar en dat door het snurken! Gelukkig is tegenwoordig genoeg te doen tegen het gesnurk. In deze blog gaan we dan ook kijken naar hoe je leven verlicht kan worden met een snurkende partner naast je! Van anti-snurkmiddelen zodat iedereen weer kan slapen tot trucjes om het tegen te gaan..

Snurken

Gesnurk is een vervelend geluid wat ontstaat bij velen als ze in diepe slaap zijn. Niet iedereen heeft er last van als zijn partner snurkt, maar bij de mannen snurkt zo’n 25 tot 50 % en bij de vrouwen snurkt ongeveer 25%. Het kan ontstaan door verschillende dingen, maar komt vaak door een vernauwing tussen de neus en de stembanden. Dit zorgt voor een vervelend en monotoon geluid wanneer iemand inademt.

Help mijn man snurkt!

Het geluid heeft in de meeste gevallen geen effect op de snurker, maar wel op degene die er direct naast, of in de nabije omgeving, ligt. Het harde geluid zorgt voor slapeloze nachten en een zwaar geërgerde partner die naast je ligt. Ik weet van mezelf dat ik snurk als ik plat lig, maar op mijn zijde is het gelukkig stil! Een por in mijn zij is dan ook vaak al voldoende! Weinigen zien aanleiding om met het snurken naar de dokter te gaan.

Men denkt vooral dat er toch niets aan te doen is als je snurkt. Maar laat dat nu niet waar zijn! Iedere snurker zou zich ook moeten afvragen of hij/zij geen apneu heeft. Je stopt dan met ademen tijdens het slapen waarmee he serieuze (gezondheids)risico’s kunt oplopen. In de gaten houden dus!

5 Anti-snurkmiddelen

1. Gelukkig zijn er een aantal verschillende manieren om van het snurken af te komen of in ieder geval minder te snurken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende oefeningen die je kan doen om het lichaam te trainen tegen het probleem. Een KNO arts uit Groot Brittannië heeft hier zelfs een boek overgeschreven. Door verschillende oefeningen uit te voeren zou het probleem afnemen of zelfs helemaal stoppen.

Bedritueel, snurkt
Sweet dreams

2. Hoe vervelend het ook klinkt, in sommige gevallen wordt het probleem veroorzaakt door het gewicht. Overgewicht is één van de grootste boosdoeners wanneer we het hebben over een partner die snurkt. Een gezond gewicht is dus niet alleen belangrijk voor de algehele gezondheid, maar ook voor een persoon die snurkt. Afvallen is lastig, ik weet er alles van, maar een goede nachtrust is van grote waarde!

3. Ook de volgende twee tips hebben betrekking op de algehele gezondheid van een persoon. De eerste heeft te maken met alcohol. Wanneer iemand alcohol drinkt, zorgt dit voor verslapte spieren en dat kan dus zorgen voor een nauwere gang tussen de neus en stembanden. Het gevolg hiervan is iemand die snurkt.

wijnproeverij, wijn

4. Ook een gezonde nachtrust helpt. Ook deze tip geldt natuurlijk voor de algehele gezondheid, maar ook vooral voor iemand die snurkt. Wanneer je voldoende slaap hebt, zal het lichaam namelijk rustiger zijn en is er minder kans op iemand die snurkt.

5. Als laatste dan nog een vreemde truc die zeker werkt. Leg een tennisbal op de plek waar je slaapt en ga op je zij liggen. Wanneer je op je zij ligt, heb je namelijk veel minder kans op gesnurk. Wanneer je je op je rug draait, wordt je wakker van de tennisbal en zal je automatisch weer op je zij gaan liggen. Berehandig die tennislessen van m’n dochter!

Tot slot

Iemand die snurkt naast je is ontzettend vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende tips en tricks die je kunnen helpen. Mocht het gesnurk nou niet minder worden en heb je onvoldoende slaap? Wellicht zijn oordopjes een goed advies.

Door de oordopjes zal het geluid van de snurkende partner in ieder geval een stuk minder te horen zijn. Wanneer het gesnurk ondanks de tips nog aanblijft, is het nooit overbodig om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Het kan natuurlijk zijn dat het komt door andere problemen waar zowel partner als jij niets aan kunnen doen.

Sweet dreams

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief