Delen vinden we super lief

Vind jij het ook lastig om iedere ochtend weer een mooie outfit samen te stellen? Er liggen genoeg kleren in de kast, maar toch lijkt niets bij elkaar te passen. Waarschijnlijk ontbreekt het dan aan tijdloze basisstukken. Dit soort basics zijn onmisbaar als je moeiteloos wil kunnen combineren. Het is daarom de moeite waard om eerst een tijdloze garderobe samen te stellen, voordat je weer een paar trendy kledingstukken aanschaft. Benieuwd hoe je het aanpakt? Lees 4 praktische tips voor de perfecte basisgarderobe hieronder!

4 tips voor een tijdloze garderobe

Tip 1. Investeer in goede kwaliteit

Goede basisstukken zijn tijdloos en op eindeloos veel manieren te combineren. Omdat je de kledingstukken regelmatig gaat dragen, is het belangrijk dat het van goede kwaliteit is. Het is natuurlijk zonde als het nieuwe shirtje al na tien keer wassen versleten is. Investeer daarom in tijdloze items van hoogwaardige kwaliteit. Let op de afwerking en de duurzaamheid van de stoffen. Viscose en modal zijn bijvoorbeeld goede semisynthetische alternatieven voor polyester.

Tip 2. Bepaal jouw basiskleuren

Bij tijdloze kledingstukken ligt de nadruk vaak op een neutraal kleurenpalet. Denk aan basiskleuren als zwart, wit en beige. Passen deze kleuren helemaal niet bij jouw kledingstijl? Dan hoef je ze ook niet aan te schaffen! Jij bepaalt hoe de basiskleuren eruitzien. Wanneer je graag warme kleuren draagt, investeer je juist in kwalitatieve items in verschillende aardetinten. Het belangrijkste is dat het overgrote deel van jouw kledingkast aansluit op dit kleurenpalet én dat de look tijdloos is. Veel Natan kleding heeft bijvoorbeeld een opvallende kleur, maar valt door de tijdloze designs toch onder de categorie ‘kwalitatieve basisstukken’. 

Tip 3. Ontdek de beste pasvorm voor jouw figuur

Het is belangrijk om items te vinden die perfect bij jouw figuur passen. Een tijdloos kledingstuk vormt namelijk de basis van iedere geslaagde outfit. Investeer daarom voldoende tijd in deze zoektocht. Een tijdloze garderobe bouw je langzaam op. Koop alleen kleren die jouw figuur complimenteren en die je op veel manieren kunt combineren.

Tip 4. Voeg tijdloze printjes toe

In een tijdloze garderobe kun je best en aantal prints laten terugkomen. Strepen, ingetogen bloemen, polkadots en pied-de-poule gaan eigenlijk nooit uit de mode. Let er wel op dat je een neutrale kleur uitkiest en dat het model niet te uitgesproken is. Een felgekleurde blazer met grove strepen en flinke schoudervullingen is bijvoorbeeld niet zo tijdloos als een zwarte getailleerde blazer met subtiele penstreep. Kijk eens bij Van Zuilen Mode voor allerlei kwalitatieve damesmode met stijlvolle prints.

Heb jij al voldoende tijdloze items in jouw kledingkast? Dan weet je als geen ander dat het een onmisbare basis is als je eenvoudig stijlvolle outfits wil samenstellen! En voor aankomend persevent vanuit mijn werk steek, ligt het outfit klaar en met enkele mooie accessoires kom ik weer representatief voor de dag!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief