Delen vinden we super lief

Met deze temperaturen is hydrateren van groot belang, maar het kan een hele klus zijn om kinderen voldoende water te laten drinken. Helemaal op warmere dagen, wanneer frisdranken en ijsjes populair zijn. Gelukkig is het kraanwater in Nederland van goede kwaliteit en kun je er veel kanten mee op. Bruiswatermerk SodaStream helpt je om het water drinken gemakkelijker en leuker te maken met onderstaande tips.

Allereerst is het goed te weten hoeveel vocht kinderen per dag nodig hebben. Dit is afhankelijk van de leeftijd. Volgens het Nederlands Voedingscentrum hebben kinderen tussen de 4 en 13 jaar 1 tot 1,5 liter vocht per dag nodig.

Daarbij is het belangrijk dat ze naast thee, zuivel en fruitsappen ook voldoende water drinken. Water is gezond maar voor kinderen vaak ook ‘saai’ want het is ‘niet lekker’. Daarom wat tips om het drinken van water minder saai te maken:

1. Leg uit waarom water drinken belangrijk is

In dit YouTube-filmpje van Brabant Water wordt op een leuke manier uitgelegd waarom water drinken belangrijk is. Leerzaam en leuk om samen te kijken. Hierin leren kinderen dat je fitter blijft door voldoende water te drinken. Ideaal om aan de video te refereren als ze weer de bidon met water opzijschuiven.

2. Maak er een ritueel van

Probeer op regelmatige tijdstippen (samen) met de kinderen een glaasje water te drinken. Zoals in ieder geval bij iedere maaltijd een glaasje en bij ieder snackmoment. Maak er een ritueel van door dan ook even samen een leuk liedje te luisteren, zoals onderstaand vrolijke Slurp Slurp liedje. Zeker weten dat je dit liedje vervolgens zelf ook niet uit je hoofd krijgt.

3. Maak het kleurrijk

Bij elke maaltijd schenken we eerst water voordat er limo, of ‘SodaStream prik ‘wijn’ op tafel komt.

Stukje komkommer, aardbei of sinaasappel: het ziet er vrolijk uit en geeft het water op een natuurlijke manier een fris smaakje. Maak aan het begin van de dag een kan met water en ijs en laat kinderen zelf kiezen welke smaak ze er aan willen geven.

4. One, Two, Tea: mocktail!

Als beloning is het motiverend om in het weekend of in de vakantie samen een coole kids mocktail te maken. SodaStream ontwikkelde ook speciaal voor kinderen leuke cocktails waarin je bruiswater kunt gebruiken. Deze One, Two, Tea mocktail is gezond, lest de dorst en is feestelijk.

5. Geef het goede voorbeeld

Goed voorbeeld doet volgen. Zorg dat de kinderen zien dat je zelf ook regelmatig water drinkt en hiervan geniet. Ik maak het mezelf extra gezellig met een glas water incl sinaasappelschijf, blaadje munt en een leuk glas.

Lekker, natuurlijk en snel

Een gezonde, natuurlijke en snelle oplossing is SodaStreamBÍO. Dat is een nieuw assortiment duurzame en biologische fruitsmaken van SodaStream, waarmee je eenvoudig je eigen bruisende biodrankjes kunt bereiden. De vier verschillende SodaStreamBÍO-smaken (Zwarte Bes, Frisse Appel, Sinaasappel en Klassieke Limonade) zijn verkrijgbaar op de Sodastreamstore.nl voor 5,99 euro.

Plat water of bruiswater, dat maakt niet uit: het belangrijkste is dat we gezond en fit blijven!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief