Delen vinden we super lief

Wat maakt ons kleine meisje toch een prachtige kunstwerkjes. Eén van de eerste werkjes die ze maakte was een afdruk van haar handjes en voetjes. Wel met een beetje (veel) hulp van mama. We woonden nog in het buitenland en hadden net haar eerste pasfoto laten maken voor haar allereerste paspoort. Dat leek me een leuke verrassing voor de twee oma’s in Nederland. Ik kocht voor ieder een mooie gekleurde envelop. Postzegel erop en een super leuke verrassing voor oma en oma.

Een gekleurde envelop op de mat

Het is zo makkelijk om een appje te sturen met kerst of een berichtje achter te laten op Facebook als iemand jarig is. Maar het is zo veel leuker om een echte kaart te krijgen. Ik behoor tot het uitstervende ras dat nog steeds kerstkaarten verstuurd. Gelukkig krijgen we toch nog een hoop kaarten opgestuurd want mijn meisjes en ik worden echt heel blij van al die kaartjes die langzaam binnendruppelen. Wat is er nou leuker als er ook op je verjaardag een “ouderwets” kaartje voor je wordt afgeleverd.

Een feestje

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we de allereerste kaart van ons kleinste meisje hebben verstuurd. Eind februari ging er een hele stapel kaarten naar vrienden, familie en collega’s om te laten weten dat ons prachtige meisje was geboren. We hebben een hele leuke kaart uitgekozen. Nou kan je er voor kiezen om het in een simpele witte envelop te stoppen maar je kunt het ook als een echt pakje versturen. Enveloppen zijn er in alle vormen en maten. Geboortekaartjes zijn extra leuk in een gekleurde envelop. Een paar jaar geleden ging er ook een flinke stapel de deur uit maar dan in luxe vierkante enveloppen. Dat maakte onze trouwkaart extra feestelijk.

Gewoon omdat het kan

Er hoeft helemaal geen reden te zijn om iemand te verrassen met een kaartje of wat anders. Een kunstwerkje van de kids, de mooiste foto’s van een bijzondere dag of een postcadeautje. Net zoals een cadeautje leuker is als je het inpakt in een feestelijk papiertje, is het ook leuker om een kaartje helemaal af te maken met een mooie envelop. Er is veel meer variatie in te vinden dan alleen maat, kleur en glans. Zo zijn er transparante enveloppen, luchtkussen, folie of gemaakt van gerecyclede kaarten. Op de website www.enveloppenland.nl ontdekte ik dat er echt een zee van keuzemogelijkheden bestaat.

Creatief pakketje

Ik ben zelf helemaal fan van de envelop met een Japanse sluiting. Zo één met een touwtje wat je om een rond kartonnetje moet wikkelen. Daarvan krijg ik meteen zin om iets heel creatiefs te sturen. Een fotootje, een mooie tekst en misschien wat confetti of een ballonnetje om het af te maken. Gewoon iets geks.

Cadeautje van de postbode

Wat je ook verstuurt, het is altijd leuk om een “cadeautje van de postbode” te krijgen. Mijn dochter denkt dat ze haar nieuwe jurkje van de postbode heeft gekregen. Dat maakt het extra bijzonder. Net als een mooie verjaardagskaart. Of een pakketje van die ene vriendin die aan de andere kant van de wereld woont. Het blijft telkens weer een klein feestje.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief