Delen vinden we super lief

Tot een aantal jaar geleden had nog niemand er van gehoord: een gender reveal party. Oftewel een feestje om het geslacht van je baby bekend te maken. Het grote verschil met een baby shower is dat je dit feestje zelf organiseert samen met je partner. Het is allang niet meer alleen een Amerikaanse aangelegenheid. Het geslacht mag met iedereen feestelijk gedeeld worden

geslacht, gender reveal party

Jullie kennen vast de beelden van roze en blauwe ballonnen die uit een grote kartonnen doos naar boven vliegen. Er zijn veel meer originele vormen om op een leuke wijze het geslacht van je kindje bekend te maken. Onder het motto maak-overal-een-feestje-van is dit bijzondere moment natuurlijk dè gelegenheid om even goed uit te pakken. Hier een paar leuke manieren hoe je dat aan kunt pakken.

1. Bak een taart!

Waarschijnlijk de meest bekende manier om het geslacht bekend te maken is een mooie witte taart. Op het snijmoment stijgt de spanning en verschijnt er een roze of blauwe binnenkant. Wil je dat de verrassing voor jezelf net zo groot is als voor de rest? Geen probleem. Laat bij het maken van de echo het geslacht van je baby op een briefje schrijven en stop het in een enveloppe.

De enveloppe lever je in bij de banketbakker. Hij of zij zorgt voor een roze of blauwe vulling. Super spannend natuurlijk. Als je het zelf wel al weet kun je ook zelf gaan bakken. We hebben roze gebakjes gekocht toen we onze dochter bij oma gingen ophalen. Een stuk minder spannend dan zo een gekleurde binnenkant, maar met taart is altijd een feestje.

2. Bak iets kleiners: koekjes en cupcakes!

Natuurlijk kun je in plaats van een taart ook iets anders bakken. Schattige babykoekjes met gekleurd glazuur. Roze of blauwe pannenkoeken. Het leukst is het natuurlijk als je net als bij de taart, aan de buitenkant niet kunt zien wat er in zit. Super leuk om bijvoorbeeld allemaal kleine cupcakes maken. Je kunt als vulling ook aan de slag gaan met muisjes. Als je het jezelf makkelijk wilt maken kan je prikkers kopen met ‘it’s a boy/girl’. Dat ziet er in ieder geval gezellig uit.

3. Wat verhult dat witte snoepje?

Om het nog even bij eten en zoetigheden te houden, kun je ook gaan voor gender reveal snoepjes. De toverballen zijn maagdelijk wit maar na een paar minuten zuigen zie je de gekleurde kern. Wie is de eerste die het geslacht ontdekt? Wel allemaal tegelijk in je mond stoppen he!

4. Geen feest zonder ballonnen

Je huis ziet er meteen feestelijk uit door ballonnen of slingers op te hangen. Als je binnenkomt in een kamer vol lichtblauwe versieringen weet je genoeg. Wil het toch nog even spannend houden? Koop dan een neutrale ballon. Samen met je partner prik je op het moment suprême de ballon kapot. Met een knal is jullie grote geheim bekend.

5. Nog meer feest met confetti of holi powder in de lucht

Net zo feestelijk zijn de confetti of holi powder shooters. Met een knal schiet je het geslacht de wereld in. Dat is niet te missen met allemaal roze, of blauwe confetti of poeder in de lucht.

6. Gender reveal Piñata

Als er iets bekend staat om zijn geheime inhoud is het wel de piñata. Heb je meteen een beetje Mexico in huis (al komt het oorspronkelijk helemaal niet uit Mexico). Jullie kunnen er lekker op los meppen totdat een regen van roze of blauwe confetti uit komt.

7. Aankleding van de tafel

Zorg voor een mooi gedekte tafel. Natuurlijk ook weer in de bekende kleuren. Zorg dat alles in stijl is van tafelkleed tot servet. Leuk voor een klein clubje met vier bordjes en bekertjes maar ook voor als je het groots wil aanpakken. Veertig blauwe bordjes zeggen genoeg.

8. Krassen, krassen, krassen

Super leuk zijn kraskaarten om het geslacht te raden. Hierin heb je ook weer allerlei varianten. Iedereen kan een gokje wagen. Even krassen en ze zien of ze het bij het rechte eind hebben. Je kan het uitbreiden met het raden van de naam van de baby. Om te weten of je met de naam in de goede richting zit, moet je vaak nog een paar maandjes wachten. Misschien worden er zo een mooie namen gegokt dat je zelf nog gaan switchen. Of goede inspiratie voor als je het echt niet weet.

9. Play time!

gender reveal

Er zijn heel veel leuke spelletjes die je kunt doen. Die vaak ook erg geschikt zijn voor een baby shower. Een grote uitdaging vond ik het om babyfoto’s te raden. Al mijn vriendinnen hadden een babyfoto van zichzelf meegenomen. Ik geloof dat ik er maar twee goed had. Er bestaan ook leuke invulboeken of -kaarten. Meteen een mooie herinnering voor later. Je kunt ook gewoon een gender reveal spellenpakket kopen. Dan hoef je zelf niks te maken of bedenken. Lekker makkelijk!

10. Leuk voor de foto’s een herinnering voor later

Naast de aankleding van de ruimte kan je jezelf of je gasten natuurlijk ook versieren. Trek allemaal iets blauws of rozes aan. Extra leuk zijn shirts of sjerps met speciale gender reveal teksten er op. Geen feestje zonder foto’s. Wat dacht je van een speciaal ‘gender reveal Photo Booth set’? Zijn jullie team boy of team girl? Leg het allemaal vast.

Veel van deze producten zijn ook super leuk voor een goed uitgepakte baby shower of voor de aankleding van een kraamfeest. Wij hebben de roze tassel slinger nog in de kast liggen. Die doet het prima op het eenhoorn verjaardagsfeestje dat voor volgende maand op de planning staat.

Ook leuk om te lezen: Originele ideeën voor een “gender reveal party”

Winactie!

Wil jij ook met een knal laten of er een jongen meisje op komst is? Goed nieuws want we geven de populairste gender reveal items weg: ballonnen en shooters. Doe snel mee! Laat ons weten of je een gender reveal ballon, confetti shooter of een holi powder shooter zou willen winnen. Laat het ons weten via een berichtje onder deze blog, of onder de winactie post op Facebook. Misschien regent het bij jij thuis binnenkort roze of blauwe confetti.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief