Delen vinden we super lief

De geschiedenis van dit mythische dier, gaat eeuwen terug. Tot voor kort was dit bijzondere paard, hét fabeldier van, vooral jonge meisjes. De eenhoorn kwam terug in allerlei aangelegenheden die voor kinderen aantrekkelijk zijn. Film, kleding, taarten en speelgoed werd veelvuldig voorzien van eenhoorn-afbeeldingen.

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend

Eenhoorn magie

De ‘unicorn‘, zoals dit fantasiebeest ook wordt genoemd, is uitgevonden in Amerika en is het meest mythische beest wat tot de verbeelding van veel kinderen spreekt. Met zijn puntige hoorn en grote liefdevolle ogen, was dit dier tot voor kort de favoriet van onze kinderen. Recht uit de middeleeuwen was daar plotseling dat kleurige, soort van paard en overrompelde de speelgoedindustrie.

De eenhoorn is een zeldzaam wezen dat voor het eerst weer zijn opwachting maakte in de Harry Potter films en boeken. Kinderen zijn geïnteresseerd in magische dingen waar ze geen grip op hebben. Later verscheen de film “De verschrikkelijke ikke“, welke de eigenlijke grondlegger was van de eenhoorn-hype onder kinderen.

Dwingende leukigheid

Schattigheid, commercie en ouderliefde vierden hoogtij tijdens de eerst trend dagen van de unicorn. Er kunnen echter wel vragen worden gesteld bij de hype van dit fabeldier. Is het een manier om meisjes schattig te houden? Als alles mooi en magisch en blij moet zijn, hoe leren deze kinderen dan met minder leuke dingen omgaan? Is of was de unicorn een dwingende leukigheid? Op dit vlak is toch wel een opvoedkundige taak voor de ouders weggelegd.

Maakt de eenhoorn rage plaats voor de zeemeermin?

Een zeemeermin of een paard met een hoorn … het zal de volwassen mens om het even zijn. Maar kinderen hebben plotseling weer behoefte aan iets nieuws. De trend van de unicorn is een beetje aan het teruglopen om plaats te gaan maken voor de prinsessen van de zee.

eenhoorn

Dit wat meer menselijke wezen, heeft het bovenlichaam van een vrouw en de onderzijde van een vis. Verhalen over de zeemeerminnen gaan terug tot in de oudheid. Er zijn vertellingen, dat de zeemeermin met hun zachte gezang de schippers op de klippen lokten. Een verhaal wat in de kerk van de middeleeuwen werd verteld, om te waarschuwen voor verleiding en kwaad.

Zeemeerminnen waren vroeger niet van die lieverdjes!

De film “On strangers tides“, van Pirates of the Caribbean laat een beeld van de zeemeermin zien, welke je niet meer snel vergeet. In deze film lokten de meerminnen (naar de oude legende) de zeelui naar de waterkant! Fantastische avonturenfilm die de goede en lieve zeemeermin, maar ook de duivelse laat zien. Dit zijn dan ook de meerminnen die bedoeld zijn, om als volwassene naar te kijken.

Ook de onlangs uitgekomen superheldenfilm “Aquaman” met als hoofdrolspeler Jason Momoa, zit vol met deze zeewezens en speelt zich af in het onderwater koninkrijk Atlantis. Als toeschouwer kun je tijdens deze actie/fantasy film, volop genieten van de zeemeermin.

Zeemeermin voor de kids 

De prinsessen met een vissenstaart zijn al eeuwenlang een legende en spreekt tot ieders verbeelding. Vooral kinderen vinden een zeemeermin magisch. Geen benen maar een vrolijke vissenstaart, sieren deze sprookjesfiguur. Een kinderboek als “De kleine zeemeermin“, heeft vooral op meisjes een enorme aantrekkingskracht. Dit boekje maakt onderdeel uit van de Gouden boekjesreeks van Disney en is weer helemaal actueel voor de komende zeemeerminnentrend. Hieronder in grote lijnen het verhaal van de kleine Ariël.

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend

Kleine Ariel

Ariël Disney princess zeemeerminnentrend


De kleine zeemeermin Ariël, wil dolgraag leven in de mensenwereld. In deze wereld wordt Ariël verliefd op prins Eric. Tegen de wil van haar vader sluit ze een verbond met de onderwaterheks Ursula, om samen met Eric gelukkig te worden. Deze onbetrouwbare heks steelt echter de mooie stem van Ariël en probeert Eric van haar af te pakken. Een spannend en lief verhaal, wat vooral door de meisjes vanaf een jaar of 5 wordt verslonden. 

Mermaids make-up 

zeemeermin mermaid trend

Het zijn niet alleen maar de kleine meisjes die geobsedeerd zijn door de zeemeermin, maar ook de grote meisjes vinden mermaids geweldig. De make-up artiesten van nu hebben zich helemaal toegelegd op make-up voor een echte zeemeermin. De watervaste make-up, die elke zeemeermin op haar make-up tafeltje heeft staan, bestaat hoofdzakelijk uit blauw en groentinten. Glitters en pailletten zijn populair en geven een zeemeermin een echte onderwaterlook. Wil jij ook zo’n mermaiduitstraling, dan ga je op onderstaande manier te werk.

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend


Make-up voor de zeemeermin

Een zeemeermin is de schoonheid van de zee. Mooie, kleurrijke make-up geven de juiste uitstraling. Een eenvoudige paillettentop en een lange rok in de vorm van een vissenstaart, maken je tot de blikvanger van de avond.
Om dé ​​perfecte zeemeermin-make-up voor Halloween te krijgen, kun je in combinatie met een witte eyeliner meerdere oogschaduwen gebruiken. Wangen en voorhoofd kunnen worden geaccentueerd met een paarse, blauwe of groene tint.

Breng lipstick in blauwe of roze kleur aan. Denk ook eens aan netkousen om te gebruiken in je outfit. Zijn je ogen helder blauw of groen, dan heb je geluk. Met veel zwarte make-up rondom je ogen komen deze beter uit. Er zijn ook dames die voor één avondje gekleurde lenzen dragen die het geheel een echte Halloween, betoverende uitstraling geven. 

Magische waterprinses 

Je bent zwanger en ook nog eens van een meisje. Het is belangrijk voor jou, welke trends er op de markt zijn, qua styling babykamer en kleding. Zwanger van een meisje kan betekenen, dat je helemaal gaat voor zachte pasteltinten en lieve grote ogen. Met de aankomende zeemeerminnentrend is het misschien grappig om eens te gaan bedenken of je een zeemeerminnenkamer leuk vindt.

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend

De kleine zeemeermin Ariël is een sprookjesachtig item, om een babykamer mee op te fleuren. Dat wil niet zeggen dat je direct zeemeerminbehang, dekbed, kleding en schilderijen moet aanschaffen. Een paar kleine accessoires kan al een mooi beeld opleveren. Een passende spreuk aan de wand als “Dream big, little mermaid”, is om te beginnen al een leuk item. Ook is er geweldig behang te koop, wat op een klein stukje wand kan worden aangebracht. Een hele kamer vol met zeemeerminnetjes behang is een beetje te veel van het goede.

eenhoorn

Wil je deze kamer in een stijl houden die een beetje doet denken aan de zee en het strand? Er zijn vele afbeeldingen te koop die een zeepaardje laat zien. Leuke toevoeging! Baby’s zijn gebaat bij zachte knuffelpopjes en beertjes. Ook de kleine zeemeermin is verkrijgbaar als 30 cm. grote knuffelpop.

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend

Een overwinning voor de zeemeermin 

Eigenlijk is de zeemeermin weer terug van weggeweest. Van oorsprong is de waterprinses een slecht schepsel. Meldingen van echte, levende zeemeerminnen kwamen tot voor honderd jaar algemeen voor bij Europese zeelieden. Het verhaal verteld dan, dat de zeemeermin alleen zit op een rots, kammend door haar lange golvende haar.
Een zeemeermin werd in vroeger tijden bestempeld als slim en gevaarlijk. Ze kan gemakkelijk een man beheksen met haar schoonheid en haar zoete gezang, en hem dan meelokken naar haar verblijf onder water, een plek vol schatten. 

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend make-up

Mannelijke zeemeermin: de meermin

Een meerman is de mannelijke variant van de zeemeermin en is humeurig en lelijk, niet bijzonder geïnteresseerd in mensen en worden ook niet vaak gezien. Maar als een zeemeermin kwaad wordt gedaan, dan zullen de meermannen stormen op wekken en schepen ten gronde te richten. Deze mooie legendes zijn altijd het vertellen waard en laten een andere kant van de zeemeermin zien.

zzeemeermin, eenhoorn, rage, trend

Vandaag de dag is de meermin een sprookje voor onze kinderen. Meisjes willen alles wat met een zeemeermin te maken heeft.
Een zeemeerminnenstaart is natuurlijk helemaal het einde. Je voelt je een echte mermaid met een prachtige Prinses Tara zeemeermin staart! Dit is het nieuwste model voor 2019. Aan te schaffen uit de webshop van mermaidsisters.nl.

De extra stevige stof zorgt voor lang plezier van deze staart. Plustoys.nl, heeft voor onze twaalfjarigen een Finfun zeemeerminnenstaart waarin je je helemaal de prinses van de zee voelt. Compleet met vin, voel je je als een vis in het water. Ik zal het eens overwegen 😀 De eenhoorn is passé en maakt plaats voor de zeemeermin

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief