Delen vinden we super lief

zwijsen disney dyslexieIk schrok van de resultaten uit recent onderzoek van de onderwijsinspectie. Hieruit blijkt dat ruim 15% van de kinderen de basisschool verlaat met een leesachterstand. Dat is echt veel! Wist je dat minimaal 5% van de kinderen in Nederland last heeft van dyslexie? Voor deze kinderen vormt lezen een struikelblok, terwijl plezier hebben in lezen juist de beste manier is om te oefenen met lezen. Uitgeverij Zwijsen en Disney hebben hier over nagedacht en hebben hun krachten gebundeld. Ook als je dyslexie hebt zou lezen immers leuk moeten zijn!

Ludiek

Ze willen kinderen die minder makkelijk lezen enthousiast maken voor boeken. En dat hebben ze op een ludieke manier aangepakt! De bekende Disney-klassiekers Frozen, Cars, Beauty and the Beast, Rapunzel, The Incredibles en The Jungle Book hebben ze herschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn. Door deze zes Disney-klassiekers te hertalen worden ze toegankelijker gemaakt. dyslexie disney zwijsen

Zoeklicht, voor kids met dyslexie

Al sinds 1983 geeft Zwijsen boeken onder de naam ZOEKLICHT boeken uit voor kinderen met dyslexie. De teksten van deze boeken zijn eenvoudiger geschreven ( met een lager AVI-niveau). De verhalen zijn overigens absoluut niet kinderachtig. Door de jaren heen is Zwijsen uitgegroeid tot expert op het gebied van boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen en een aanrader voor als je kind slecht is in lezen. The Walt Disney Company staat bekend om haar verhalen die zowel jong en oud weten te interesseren. Bij ons thuis zijn het vaak de kinderen die hier voor kiezen. Het verhaal van rapunzel kan ik wel dromen.

Geen magie verlies

dyslexie disney zwijsenHet lezen van al deze Disney verhalen wil Disney toegankelijk maken voor iedereen. Daarom hebben Zwijsen en Disney de handen ineen geslagen om boeken te maken voor kinderen die moeite hebben met lezen. De bekende Disney-verhalen van Frozen, Cars en Beauty and the Beast zijn  populair en hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen. Deze originele Disney-boeken zijn nu eenvoudiger en toegankelijker gemaakt, zónder dat de magie van de boeken verloren gaat. Bovendien sluit Zwijsen 100% aan bij wat kinderen leren op school. Wel een fijne gedachte voor ouders.

  • De eerste reeks uit de collectie bestaat uit:

Frozen – Het verhaal van Anna & Elsa – 7+ – AVI M4 – € 12,99
Cars – Korte race verhalen – 7+ – AVI M4 – € 12,99
Rapunzel – Gids vol grappige, gekke weetjes en knutsels – 8+ – AVI M5 – € 13,99
The Incredibles – Draag nooit een cape! En andere tips voor helden – 8+ – AVI M5 – € 13,99
Beauty and the Beast – Gevangen in een boek – 10+ – AVI E5 – € 14,99
The Jungle Book – Samen sta je sterk – 10+ – AVI E5 – € 14,99

Ze zijn hier te verkrijgen

Gratis e-book

Naast de zes bovenstaande fysieke boeken, zijn er ook e-books beschikbaar. Heel handig voor onderweg, op de ipad, of voor het slapen gaan. Via een interactief menu kunnen lezers lettertype, tekstgrootte, gekleurde lettergrepen en letterafstand aanpassen. Ook kan er een definitie van een woord opgeroepen worden. Het lettertype dat gebruikt wordt in de e-books is het officiële Dyslexie-font.

Speciaal dyslexie lettertype

Het speciale lettertype is speciaal ontworpen om rekening te houden met de verschillende uitdagingen die dyslexie met zich meebrengt. Iedere letter is uniek vormgegeven en de letters zijn gedeeltelijk dikker aangezet. Doordat ze dit lettertype gebruiken, worden de meest gemaakte leesfouten voorkomen. Hierdoor wordt het leesgemak voor lezers met dyslexie vergroot en beleven ze er weer plezier aan.

CocoCoco de film over de dood dyslexie

Het e-book COCO wordt als allereerste uitgebracht dat opgevolgd zal worden doro andere titels. En extra leuk, je krijgt het boek cadeau bij aankoop van de ‘Makkelijk Lezen met Disney boeken’. De volgende titels zullen hierop volgen en in e-book uitkomen: Disney●Pixar COCO, Disney●Pixar Cars 3, Disney’s Beauty and the Beast & Star Wars: A New Hope. De e-books zijn ook via iTunes verkrijgbaar.

Lees ook: De dood op een luchtige manier weergegeven in “Coco” van Disney-Pixar

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief