Delen vinden we super lief

Deze mama is echt geen ‘Pinterest’ mama. Maar knutselen vind ik zelf stiekem ook super leuk. Dus dat doen we echt wel vaak. Nou ben ik niet de moeder die wekenlang toiletrollen spaart en dan uuuu-ren-lang het internet afstruint om naar creatieve ideeën te zoeken, hoe je zelf een glitter eenhoorn kan knippen. Dus… de wat meer ‘kant en klare knutselpakketten’ zijn een geschenk uit de hemel. Dat wij het Totum unicorn Duo knutselset kregen, viel hier dan ook in goede aarde.

Knutselset naar mijn hart

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset

Laat ik vooropstellen dat de knutselpaketten van Totum ons zeer aanspreken. De keuze is reuze en voor elk wat wils. Mijn dochter was maar wat blij met de sieraden knutselset van Totum. Dit knutselpakket bestaat uit 2 knutselactiviteiten. Het maken en beschilderen van vier gipsen eenhoorn hangers en eenhoorn sieraden (2 armbanden en een ketting). De geadviseerde leeftijd is 5+ en de adviesprijs is €11,-. Niet iets wat ik elke week zomaar zou kopen maar zeker leuk als bijvoorbeeld verjaardagscadeautje.

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset

Mama aan de bak

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset

Zoals gezegd, voor een middagje knutselen, draai ik echt mijn hand niet om. Nou ja middagje… mijn 5 jarige monster heeft de concentratieboog van een goudvis (volgens juf Olga volledig normaal voor haar leeftijd J), dus na een kwartier is de lol er wel van af. Olivia is net 5, precies de geadviseerde leeftijd. Ik zal zo beschrijven wat we precies gedaan hebben, maar achteraf gezien, was vooral het sieraden deel best lastig.

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset

Mama moest dus aan de bak. Niet erg, want we hebben het in haar beleving toch samen gedaan, terwijl ik tocht echt 70% heb gedaan. Het is dus geen pakket waar je een 5 jarige mee aan tafel zet en zelf rustig kan gaan koken (of Netflixen – I don’t judge 😉)

Gips gieten en wachten

Onze eerste activiteit was het gips maken en in de mal doen. Het is best een knoeiboel weet ik uit ervaring, dus na het keurig afwegen en meten van het poeder en water, mocht Olivia het met een lepel in de mal doen. Dat ging haar goed af en we zijn met beperkte rotzooi eigenlijk zo klaar. Het erin frutselen van de lintjes ,waar ze aan op moeten hangen, is een beetje een gedoe.

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset

Gelukkig had ze al eens een gipsen knutselwerkje gemaakt, dus was het feit dat ze 24 uur moet wachten tot ze geschilderd mogen worden, niet een al te grote teleurstelling (mijn goudvis heeft naast een beperkte concentratiespanne ook beperkt geduld, zal er dan ook wel bij horen als je 5 bent toch?).

2e ronde van de unicorn knutselset

Er zat genoeg gips in voor een tweede ronde. De mal kan hergebruikt worden dus het eindresultaat is 8 hangers. Er werd erg naar uitgekeken dat we de volgende dag eindelijk mochten schilderen. Secuur werd er met het bijgeleverde kwastje en pasteltinten verf aan de vallende ster begonnen. Olivia wil ook dit graag samen doen, dus ik moest ook 2 hangers beschilderen. Ik kreeg wel een vastomlijnd kleurenschema mee van mijn perfectionist-je. Het is best een gepriegel om het mooi in te kleuren. Maar het resultaat mag er zijn.

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset

Sierraden maken blijkt toch wat moeilijk

Een andere dag gaan we aan de slag met het maken van de sieraden uit de knutselset. Het boekje met de instructies laat stap voor stap zien wat je moet doen. Maar al snel komen we erachter dat het een beetje te moeilijk is voor Olivia. Zij zoekt uit wat we nodig hebben en plakt de eenhoorn stickers op de hangers. De schijf van vijf’ qua spelen begint er op te lijken!

Superheld mama

De rest is eigenlijk te moeilijk voor haar. Omdat ik maar 1 kind heb, is het lastig inschatten op welke leeftijd ze het wel zelfstandig kunnen maar ik gok een jaar of 7. De 2 armbanden en ketting uit de knutselset zijn niet heel ingewikkeld om te maken voor een volwassene. Maar het duurde Olivia te lang en dus werd de aandacht snel verlegd naar het Barbiehuis. Resultaat… mama zit moederziel alleen met militaire precisie de eenhoorn armbanden te vlechten. Maar Olivia loopt nu wel trots aan iedereen te verkondigen dat ze het zelf gemaakt heeft.

Totum eenhoorn knutselpakket, knutselset


Leuk eindresultaat – maar wat MOET je met al die werkjes

Het eindresultaat is heel leuk, en het belangrijkste, Olivia is er super blij mee. Het speelt natuurlijk in op de eenhoorn rage en zal bij veel meisjes echt in de smaak vallen. Dus, ik zou het knutselset aanraden. Ik heb nog wel een lezersvraag… “Ben ik de enige die geen idee heeft wat ze aan moet met dozen vol met gipsbeeldjes, tekeningen, kralenwerkjes, aqua beads en zelfgeschilderde Action canvasschilderijen??

Weggooien voelt toch een beetje als slecht moederschap… maar als ik naar de productiesnelheid van mijn 5-jarige kijk, dan kan een lopende band fabriek daar een puntje aan zuigen. Ineens zie ik het voordeel van maar 1 kind hebben, wat doe je in hemelsnaam als je 4 productielijnen hebt?
Iemand een gouden bewaartip?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een hele fijne ontdekking op de speelgoedbeurs vond ik echt de knutselpakketten en producten van @totum.nl. “Call me Crazy”, maar ik kende het echt niet. Ik heb onder een steen geleefd, al geef ik toe dat mijn kindjes er nu ook echt de leeftijd voor hebben en echte knutselfans zijn. Het knutselmerk Totum is 20 jaar geleden ontstaan en zoals de mede-bloggers me vertelden, ook niet meer weg te denken uit de speelgoedwinkels. Wat als een klein knutselmerk begon, is uitgegroeid tot een merk dat wereldwijd (70+ landen) verkrijgbaar is. Naast de “Creativity lijn” voeren ze ook meerdere bekende licentielijnen, waaronder @disneyfrozen @pawpatrol @woezelenpipofficial & @pixarfindingdory. Na enkele dagen weggeweest snap je dat ik voor de kindjes een knutsel pakket heb meegenomen. Je had hun gezichtjes moeten zien. Vanmiddag gaan we aan de knutsel, lachende gezichten en blije kindjes gegarandeerd! Kennen jullie Totum? Zo leuk! #totum #craft #creative #creativity #ontdekking #DIY #DutchDesign #Love It #totumknutselpakketten #craftwork #creativekids #kidsfun #hobby #knutselen #blogmom #blogger #fun #happykids #workingmom

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief