Delen vinden we super lief

funidelia halloween

funidelia verkleed kleren Halloween staat voor de deur en wij zijn altijd in voor een feestje. Dit Amerikaanse griezel spektakel is overgewaaid uit Amerika en wordt elk jaar steeds zichtbaarder. Je begrijp dat ik hier wel aandacht aan wil geven. Pompoenen, versieringen & accessoires. Laat Halloween maar komen….en nu we naar de Julianatoren gaan, dat gehuld is Halloween stijl, moeten er natuurlijk ook toffe outfits komen!

Halloween

funideliaHoe kan het toch dat dit Halloween steeds meer aan populariteit wint in ons landje. De outfits van Beetlejuice, zombies en mummies winnen aan populariteit. Ook op basisscholen wordt er meer aandacht aan besteed. In de winkels ontkom je er haast niet aan en de evenementen rondom Halloween schieten als paddenstoelen uit de grond. Nu mijn kinderen iets ouder zijn is het leuk om Halloween te vieren. Dat vraagt om een feestje met verkleedkleren, versiering en accessoires. Voor veel ouders is het toch een redelijk onbekende feestdag ondanks de hoeveelheid reuring die er aan wordt gegeven. Want wat is Halloween nu eigenlijk precies en hoe vier je het?

Halloween

Groots vieren

In Amerika is het een groots feest en al jaren een traditie waar rond de 9,1 biljoen dollar aan uit wordt gegeven in Amerika alleen. Dat komt neer op zo’n 86,13 dollar per Amerikaan. Het wordt uitgegeven aan Halloween kostuums, prachtige Halloween maskers, feestkleding, versiering en snoep. In Nederland komen we gemiddeld nog lang niet aan zo’n bedrag. Maar of dat zo blijft, weet ik het niet. Want ook wij worden door het Halloween virus besmet. In het najaar is er altijd weinig te doen waardoor dit feest voor velen een ideaal moment is om weer wat leven in de brouwerij te krijgen.

funidelia halloween

Happening

Op 31 oktober wordt vooral in Engelssprekende landen het feest Halloween gevierd, waaronder in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Kinderen en volwassenen verkleden zich dan als griezelfiguren en kunnen helemaal los. Ze kijken het meeste uit naar ‘trick or treat’ Ze bellen dan ’s avonds als het donker is aan bij huizen in de buurt en ontvangen zakken vol Halloween dieren outfitslekkers. Bewoners geven kinderen dan snoepjes. Een soort van Sint maarten. De huizen zijn vaak prachtig versierd met lichtjes, pompoenen en griezelige accessoires. Ik ben ook besmet met het Halloween virus en ben gaan struinen voor outfits voor de kinderen en versieringen.

Feest artikelen

Pompoenen gaan we uitsnijden, we hebben feestkleding nodig, versieringen en decoratie. En eigenlijk moeten we onze huisdieren er ook in meenemen. We hebben immers een zwarte poes ;-D Ik heb er een budget voor gereserveerd en ben gaan struinen op het web. Ik stuitte op een website waar je je hart kunt ophalen genaamd Funidelia Ik ben gezwicht en heb voor de kinderen drie te gek gave Halloween kostuums aangeschaft en alles wat je nodig hebt om het tot een succes te maken.

funidelia outfit halloween funidelia outfit halloween funidelia outfit halloween

Lucas 1 jaar Rood monster (€15, 95) | Yvette 3 jaar een lange Heksen jurk (€21,99) | Olivier Dracula outfit (€44,99) | Slingers met spinnen (€2,99) | 3 pcs Lampion (€1,97)

Halloween Trick and treatfunidelia outfit halloween spinnen slinger funidelia outfit halloween

Ik zal ook voor gepaste hapjes zorgen in de vorm van eetbare oogbollen, trollenvoeten en spooklolly’s. Op pinterest kun je je helemaal in dit thema verliezen. De slingers worden opgehangen, de pompoenen weer door papa uitgehold en de voordeur scary gemaakt. We gaan grappen, grollen en griezelen.

Feestkleding

funidelia halloween outfit En ondertussen ben ik al bezig met onze kerstkaart. Afgelopen jaar hadden we onderstaande kerstvideo gemaakt. Dit jaar is een stijl met engeltjes wel super cute en het proberen waard. Ik ga straks dus echt nog even tussen de engeltjes en feestkleding kijken. In de webshop word ik gewoon hebberig. En wat maakt het uit dat ik net iets te veel uitgeef, verkleden doen we bijna dagelijks bij ons thuis.

Julianatoren

De kinderen kunnen nu iedereen in de buurt de stuipen op hun lijf jagen als dracula, heks en monster. Ook deze herfstvakantie kunne we uitpakken! Kinderpretpark Julianatoren staat deze maand in het teken van Halloween en pakt uit met een strodoolhof met echte griezels en een groot loopspookhuis. Daarnaast is er een nieuwe Spookshow “De spoken van Griezelstijn” met de populaire karakters meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul & Julia. Je begrijpt dat wij geheel in stijl de griezel catwalk zullen oplopen. Nu al zin in 😀

Gaan jullie Halloween vieren, of word er aandacht aan gegeven bij jullie kids op school? Ik ben benieuwd

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram
We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

halloween


Delen vinden we super lief